Menu

Reizen naar Frankrijk

Bekijk meer foto's

Waarom Frankrijk?

 • De romantische stad Parijs
 • Heerlijke wijnen
 • De Franse cuisine
 • Skigebieden van wereldklasse
 • Het mondaine Côte d'Azur
 • Makkelijk te bereiken met de eigen wagen

Samen uw droomreis naar Frankrijk samenstellen? Onze Frankrijk expert Peter helpt u graag verder.

Contacteer Peter

Uw vakantie in Frankrijk kan variëren van de ongerepte kusten van Bretagne en de kalkstenen heuvels van de Provence tot de canyons van de Pyreneeën en de halve maanbaaien van Corsica, en van de weelderig beboste valleien van de Dordogne en de aangename weiden van de Loire-vallei tot de steile gletsjertoppen van de Alpen.

Een Frankrijk vakantie vol variatie

Elke regio ziet en voelt anders, heeft zijn eigen stijl van architectuur, zijn eigen typische gerechten en vaak zijn eigen dialect. Hoewel het Franse woord “pays” de term is voor een heel land, verwijzen mensen vaak naar hun eigen regio als “mon pays” – mijn land – en dit sterk gevoel van regionale identiteit is blijven bestaan ​​ondanks de eeuwlange centralisatie van regeringen, van de tijd van Lodewijk XIV tot de Gaulle.

Interesse? Maak een afspraak
 • Reizen naar Frankrijk Frankrijk
 • Hoofdstad Parijs
 • Munteenheid Euro
 • Tijdszone UTC +1, UTC +2
 • Taal Frans
 

Samen uw droomreis naar Frankrijk samenstellen?

Onze Frankrijk expert Peter helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Peter

Verblijf in exclusieve hotels

Le Royal Champagne

Reims

Een subliem toevluchtsoord

Cheval Blanc Paris

Parijs

Historisch met een eigentijdse toets

Le Grand Controle

Versailles

Royaal genieten van koninklijke charme

Domaine des Etangs

Massignac

Waan u even in de middeleeuwen

Ontdek meer hotels

 

Domaine de Manville in Les Baux-de-Provence is een prachtig hotel!

Frankrijk - juli 2023

Inge, Peter, Laetitia and Carmen,

Naar aanleiding van jullie kaartje, hier nog even terugkoppeling van onze reis. De eerste stop van 2 nachten in de Bourgogne streek was erg prettig want zo begon de vakantie al direct en de fietstocht was heel leuk (en veel wijnen geproefd en gekocht).

Daarna eerste langere verbijf in de Provence op Domaine de Manville in Les Baux-de-Provence. Echt een prachtig hotel (family suite betekende overigens geen aparte kamers) in een hele leuke streek. Wij hebben uitstappen gemaakt naar Avignon (o.a. pausenpaleis, de brug en museum Angladon), Arles (a.o. Luma), Les Baux-de-Provence, Saint-Rémy-de-Provence, en eens 's avonds gaan eten in de Camargue. Ook één keer gegolfd op het domein zelf en de baan is prachtig.

Via Chateau La Coste naar tweede langere verblijf aan de Côte d'Azur in Le Domaine du Mas de Pierre. Ook een leuk hotel maar al iets groter/drukker (wij zelf vonden het eerste hotel leuker); overigens fijne concierge die ons een aantal keren goede tips heeft gegeven.Ook hier heel veel leuke uitstappen gemaakt (ook omdat het overdag te warm was om aan het zwembad in volle zon te liggen): parfumhuis Molinar in Grasse met lunch in Mougins, Nice (met Matisse museum) plus Monaco, Saint Paul de Vence (Fondation Maeght maar ook zeker Fondation CAB en Matisse kapel!), een stranddagje in cap d'Antibes en ook nog wat shoppen in Cannes.

Via de Sabato (27 mei 2023) van de Tijd hebben wij heel veel leuke ideeën voor eten of uitstappen gevonden voor zowel de Provence als de Côte d'Azur, in ons geval: Chateau La Coste, Luma, L'Arlatan (lunch), Le Cabanettes (Camargue, diner), Fondation CAB, kapel Matisse, Cap D'Antibes Beach Hotel (lunch en strand). Wat ons betreft allemaal aanraders. Er waren ook veel leuke ideeën voor Marseille maar die stad hebben wij links laten liggen vanwege de onrust in Frankrijk op dat moment.

De stop in Orleans was perfect om de terugreis op te splitsen maar het hotel was fors minder dan de andere 3 hotels (en ook hier weer met 4 in 1 kamer). Al met al veel ontdekt in een streek die mij onbekend was en veel lekker gegeten; bedankt,

Alexander

Kan u al niet wachten om naar Frankrijk te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak