Menu

Verhalen van klanten

  Luang Prabang

Laos was ons favoriete land van de 3!

Laos - april 2024

Beste Carmen,

Hierbij ons reisverslag van onze rondreis in Zuid-Oost Azië. Ondanks schrijnende armoede zijn deze inwoners zo goedlachs, vriendelijk, absoluut geen afgunst naar (rijke) westerlingen- integendeel : ze beseffen heel goed dat toerisme hun land beter kan maken. Nergens een onveilig gevoel gehad. Jullie lokale agenten doen een topjob. De gidsen waren allen heel aangename mensen die bijzonder trots zijn op hun streek en die met passie vertellen. We hebben mooie vriendschappen opgebouwd en heel leuk ook dat er, ondanks een vast schema, steeds de mogelijkheid was om dingen aan te passen. [...] Een paar hoogtepunten:

Vietnam

Street food tour : hmm heel speciaal. Blij dat we het meegemaakt hebben want het is een openbaring. Je eet er letterlijk op (bijna van) straat waar dus geen plaats meer is voor voetgangers. Afwas, koken, eten,….streetfood next level. Voor ons westerlingen heel confronterend qua hygiëne. Je moet het echt gedaan hebben maar het doet je wel nadenken over de verschillen in hygiëne daar en bij ons. 

Cruise Heritage Line : absolute topper. Hoe prachtig is de omgeving, hoe top de service en onthaal op de boot. Dit had voor ons wat langer mogen duren want zooo leuk. Top eten, fantastische kamer met dekterras, alles aanwezig wat je maar kan dromen. Het weer was de hele tijd wel bewolkt wat ons doet vermoeden dat bij zonnig weer het NOG mooier zou zijn. [...]

Laos

Het stadje heeft ons hart gestolen, zo super gezellig, mooi gelegen, SUBLIEM. Wel even een realitycheck : armoede is daar heel aanwezig, hier moet je je wel even kunnen overzetten want dit grijpt je naar de keel. Mensen zijn zo arm en onderontwikkeld dat ze zich er niet van bewust zijn; gelukkig misschien. Maar voor ons zeker favoriet land vd 3.

Sampantocht naar de Pak Ou caves : ook weer topniveau : eigen sampan, lunch aan boord verzorgd door de kapiteins vrouw, mooie tocht en onderweg gestopt in een lokaal dorpje waar mensen heel arm zijn. Om te overleven verkopen ze zelfgewoven sjaals (terwijl je erbij staat), tapijtjes enz. (We hebben ons best gedaan om daar in te kopen, voor een goed doel hé).

The Palace Palate Tour is ook zo’n toppertje. Stuk voor stuk de betere restaurants en zo’n topkeuken ! Absolute aanrader als tegenhanger van de street food tour. De Lao Buffalo Dairy Farm, op onze weg naar de Kuang Si Waterfalls, wordt geleid door een fantastische Australische dame die ons zo enthousiast haar levenswerk voorstelde…we werden er helemaal door overweldigd. De Waterfalls zelf zijn ook zo prachtig, absolute aanrader, hoewel al vrij toeristisch. [...]

Thailand

Four Seasons Chiang Mai : TOP TOP TOP….echt waar helemaal omver geblazen. Onthaal, service overal maar zeker rond het zwembad (na neerstrijken op een zonnebed onmiddellijk zonnecreme-wat fruit-water met ijs). Toplocatie en leuke bbq-avond. City tour absolute aanrader, ook de Wat Phra That Doi Suthep tempel is innemend. Het bureau had voor ons een privé zegening geregeld was ons heel diep geraakt heeft. Prachtig monument en top bezoek. Kanta Elephants Sanctuary : topdag voor iedereen. Olifanten voeden, eten voorbereiden en de dieren mogen wassen. Super goed georganiseerd en absolute aanrader. [...]

Alle excursies waren top, ook mede dankzij Malee onze fantastische gids. Leuke meid. Transfer naar Koh Yao Yoi was prima georganiseerd. Locatie van het resort en onthaal was super. Het resort op zich ….niet echt maar ja het was onze eigen keuze. [...] We hebben dus onze les geleerd…als Carmen jou een resort ergens voorstelt, volg haar advies. Deze keer hadden we dat niet gedaan en we zijn dus weer deze ervaring rijker ;-).

Al met al weer een prachtige organisatie van Amazing Destinations die hun naam opnieuw hebben waargemaakt. We zijn en blijven fan. Dankjewel voor deze mooie ervaring.

Daisy

  Melnik

Zornitza, het is daar een paradijs!

Bulgarije - april 2024

Beste Laetitia,

We hebben echt een mooie reis achter de rug. Een land met een prachtige natuur. We hadden een super gids, een heel goeie chauffeur en prachtige hotels en lekker eten. Alles is vlot verlopen, en ook wisselen van Euro’s is gelukt in het hotel in Sofia.

Ik ben ook blij dat we toch ingeschreven hebben voor het lekkere diner in Zornitza. Het is daar een paradijs.

Bedankt en bij leven en welzijn tot de reis van volgend jaar.

Mvg

Martine en Pierre 

  Mai Chau

Mai Chau gaf me de authentieke rust die ik wilde vinden!

Vietnam - april 2024

Dag Veerle,

Wij houden een heel mooie herinnering over aan deze reis en zijn algemeen ook heel tevreden. Wij zouden vrienden zeker aanraden Vietnam op deze manier te verkennen. Voor ons persoonlijk is niet te missen in volgorde van onze reistrip:

 • Hanoi met cooking class en street food tour
 • Mai Chau (is voor mij persoonlijk het mooiste plekje van Vietnam met de meest authentieke rust die ik wilde vinden)
 • Halong bay
 • Hoi An fietstocht
 • Ted Dar show
 • Ho Chi Minh
 • Cu Chi tunnels

Wat we misschien iets minder interessant vonden: Ninh Binh is door ons nogal toeristisch ervaren, zeker de boottocht met honderden bootjes tezamen op de rivier. De jeep tour in ho chi minh is interessant maar we zouden het niet met de jeep doen, die compleet versleten is en amper vooruit geraakt. Dit met vespa doen is beter denken we. [...]

Bedankt voor jullie goede organisatie en opvolging.

Met vriendelijke groeten, 

Hadewich

  Kom Ombo

Ook over de boot Acamar kunnen we niet anders dan positief zijn!

- maart 2024

Beste Carmen,

Onze reis naar Egypte was een schitterende belevenis, onvergetelijk! Het voorgestelde programma was perfect en de begeleiding ter plaatse door uw lokale agent was uitstekend, en dit vanaf de landing in Cairo tot vertrek in Aswan. Alle voorgestelde hotels waren uitstekend, steeds met servicegerichte en vriendelijke medewerkers.

Ook over de boot Acamar kunnen we niet anders dan positief zijn: uitstekende accommodatie en kajuit, zeer vriendelijke bediening en goede kwaliteit van maaltijden en beschikbare dranken. Een klein minpuntje is misschien het feit dat in de kajuit geen venster kon geopend worden, maar we hebben gemerkt dat er zijn weinig boten zijn waar dit wel kan.

De gidsen in respectievelijk Gizeh/Cairo en Luxor/Nijlafvaart waren top, zowel qua historische kennis, kwaliteit van het Engels, als servicegerichtheid. De gids in Aboe Simbel was spijtig genoeg beneden alle peil, wij hebben dit ook gesignaleerd aan de vertegenwoordiger. [...]

Met vriendelijke groeten,

Benny 

  Lanzarote

Zo'n verrassend energetische plaats, mooi verjaarcadeau !

Spanje - maart 2024

Beste An,

We hebben enorm genoten van Lanzarote ! Zo'n verrassend energetische plaats , mooi verjaarcadeau ! 

Ons verblijf in Puerto del Carmen was super : architectuur, ligging, view, heel veel mooie wandelmogelijkheden (langs de pittoreske havens). Het tweede verblijf in Hotel César : prachtig hotel, super ingericht maar we hebben door het stormweer weinig kunnen genieten van de accommodatie. [...]

Vriendelijke groeten aan jullie allemaal.

Monick en Guy 

  Levi

Heel veel gezien / beleefd om enkele dagen tijd!

Lapland - maart 2024

Goeiemorgen Laetitia,

Wij hadden uw kaart met de mooie tekst ontvangen.  Het was een prachtige reis naar Lapland, heel veel gezien / beleefd om enkele dagen tijd.  Alles was perfect georganiseerd, top!

Groetjes

Eva, Vicky, Inge en Luc

  Jaipur

We zijn zelfs “niet vermoeid” van de reis teruggekomen!

India - maart 2024

Beste Nanou,

Wij zijn zeer tevreden van onze reis in India! Bij aankomst in Delhi werden we opgevangen door een vertegenwoordiger van uw lokale agent. We maakten kennis met de chauffeur en we voelden ons onmiddellijk safe in zijn wagen omdat hij met gemak en kalmte door het chaotisch verkeer reed. Zijn wagen was steeds voorzien van voldoende water, wat we sterk geapprecieerd hebben. Wel kregen we steeds plastieken flessen daar waar wij, op uw ecologische suggestie, betaald hebben voor een recycleerbare fles om aldus plastieken flessen te vermijden. De wagen was voorzien van airco en comfortabel zodat de lange ritten  met gemak werden afgelegd.

Wij vonden hem niet alleen een top “driver” . Hij was tevens altijd stipt, gedienstig , discreet , vriendelijk . Hij bracht ons naar restaurants die altijd goed zijn meegevallen.  Enfin een fantastische chauffeur . Indien we naar India nogmaals zouden reizen, zullen we vragen om alleszins opnieuw met Rana te kunnen rondrijden. Wij hebben geen opmerkingen op de chauffeur die ons van Varanasi naar Jhansi heeft gebracht met een tussenstop in Kajuraho , doch deze chauffeur tipte niet aan Chauffeur Rana (engels niet machtig). [...]

Bij de tussenstop in Kajuraho  hadden we pech dat het natuurpark gesloten was wegens Holy-Festival. In Oorcha waren alle winkeltjes steeds dicht wegens Holy-feest, wat wel spijtig was omdat u ons vertelde dat er daar ondermeer mooie tapijten te koop zijn. Verder was de omkadering van de vertegenwoordigers perfect. Bij aankomst aan het hotel was er telkens een vertegenwoordiger van uw lokale agent die met ons de te bezoeken zaken voor de volgende dag/dagen overliep  en een afspraak regelde met de lokale gids. Op verschillende momenten werden wij via de telefoon van de chauffeur gecontacteerd met de vraag of alles ok was, wat wel degelijk het geval was.

De agent zorgde eveneens voor begeleiding in het station van Jhansi tot aan de trein en de juiste plaats. Bij aankomst in het station van Delhi werden wij opnieuw opgewacht door een vertegenwoordiger die ons doorheen het station van Delhi loodste naar de parking, waar een wagen van Sita ons opwachtte om naar de vlieghaven te rijden. Zowel bij de vlucht van Delhi naar Varanasi als de vlucht van Delhi naar Frankfurt was er een vertegenwoordiger die ons begeleidde tot aan de inkom van de vlieghaven en vervolgens was er een andere vertegenwoordiger die ons in de vlieghaven aanduidde waar we moesten inchecken. Hierdoor verliep het inchecken vlot en zonder stress.

Wij zijn zeer tevreden van de opvolging /begeleiding door de verschillende vertegenwoordigers ter plaatse tijdens de volledige reis. Hierdoor verliep de reis zeer comfortabel en zijn we zelfs “niet vermoeid” van de reis teruggekomen. De hotels waren ok. De toppers waren Claridge hotel in Delhi en het  kleine Heritage-hotel in Varanasi met zicht op de Ganges. Kleine Heritage-hotels dragen immers onze voorkeur. [...] Wij hebben niettemin een fantastische reis in India gehad en danken u van harte voor uw advies bij het uitstippelen van de reis en de volledige organisatie ervan.

Met vriendelijke groeten,

Anne en Etienne

  Paro

Ze luisterden naar onze wensen, en hadden er zelf ook plezier in!

Bhutan - maart 2024

Beste Mieke,

Weeral een fantastische reis naar Bhutan en Nepal gehad. Goed georganiseerd door jullie. De hotels waren top. De gidsen deden hun uiterste best om er een onvergetelijke ervaring van te maken. En waren perfect voor ons. Ze luisterden naar onze wensen. En hadden er zelf ook plezier in.

Het hotel in Kathmandu was een oase in de drukke stad. De hotels in Bhutan deden hun uiterste best om ons te verwennen. En lagen op bijzonder mooie plaatsen.

Kortom het was weer een amazing ervaring !

Jan en Brigitte

  Siem Reap

Van zeer goed naar uitstekend!

Cambodja - maart 2024

Goeie middag Nanou,

Vooreerst dank voor het ‘welkom thuis kaartje’ dat we van jou mochten ontvangen 😊 ! Leuk thuis komen! 

De reis was kortweg ‘Amazing’ !!! Enkele kern-ervaringen :

De reis was opnieuw prachtig opgebouwd, van zeer goed naar uitstekend… Eén voor één prachtige hotels !  Het eerste was al direct een schot in de roos, maar de overige drie met de laatste niet in het minst waren kortweg prachtig ! Het was een goede agenda met een mooie opbouw van activiteiten. Niet in het minst waren volgende echte toppers :

 1. Phnom Penh : stadsbezoek en killing fields
 2. Floating villages,
 3. Bats in Battambang,
 4. 2de Cycling Tour en Bamboo train,
 5. De tempels in Siem Riep : één voor één ware toppers,
 6. Elephant Forest en Srei tempel,
 7. Vespa Tour en APOPO Rats,

Daarenboven hadden we de laatste 5 dagen ware ‘TOP gids (Mr. Ra) en TOP driver (Mr. Nie)De gids heeft ongelofelijke foto’s en filmpjes van ons gemaakt ! ware topstukken ! :-) Kortom echt een onvergetelijke vakantie !

Nogmaals dank voor de prima organisatie !

Rita, Werner, Miranda & Gino

  Ang Thong Marine Park

Deze uitstap was voor ons AMAZING en staat voor altijd in ons geheugen!

Thailand - maart 2024

Beste An, Veerle, Laetitia en Inge,

Eerst en vooral willen we jullie laten weten dat we een fantastische reis hebben gehad! Dikke “dank jullie wel" voor de uitwerking ervan!! De persoonlijke begeleiding door vertegenwoordiger locale agent bij aankomst in Bangkok hebben we heel erg gewaardeerd —> alles verliep supervlot van immigratie uit het snel vinden van de chauffeur. Er was een prima organisatie en duidelijk en correct overzicht van de ophaaltijden bij transfers van de ene naar de andere locatie. De gidsen (zoals James in Bangkok) en chauffeurs waren top! Prima begeleiding, altijd heel veilig. James koos er ook altijd voor om vroeg te vertrekken en bood ons een paar extra stopplaatsen aan zoals het bezoek aan de zoutpannen of een lokale tempel, telkens met een interessante uitleg.

Qua excursies is alles prima in de smaak gevallen met toch als hoogtepunt de snorkeluitstap naar het Ang Thong Marine Park: super luxe persoonlijke begeleiding, de gids nam ons mee op ontdekking met een plank wat heel veilig en comfortabel aanvoelde. Deze uitstap was voor ons AMAZING en staat voor altijd in ons geheugen! Op de 2de plaats komt het bezoek aan de locale markt langs de spoorlijn (umbrella market of train market) waar we naartoe gingen met de trein zelf : heel leuk! Op de 3de gedeelte plaats het bezoek aan het Erawan National Park met de mooie watervallen en de drijvende markt waar we heen gingen met een longtailboot vanop een andere locatie. Enkele jaren terug bezochten we ook deze drijvende markt maar deze excursie was net iets specialer.

Wat we minder fijn vonden is dat we voor onze transfer van luchthaven Bangkok naar Koh Samui we heel vroeg uit het hotel zijn vertrokken waardoor we quasi 5 uur op voorhand op de luchthaven waren. We vonden dat echt een verloren dag en hadden zeker nog rustig kunnen genieten van een zalig ontbijtje in het hotel Cross River Kwai ipv een ontbijtbox voor onderweg. Onderweg hebben we zelfs nog een extra koffiestop gehad van een half uur omdat we anders nog veel vroeger in Bangkok zouden aangekomen zijn! Zazen Boutique Resort: het hotel op zich is top maar kende een “slow start-up” na Covid in november 2023…[...] Hyatt Regency Koh Samui met Club Access is goed maar de Hyatt Regency Hua Hin waar we bij één van de vorige reizen verbleven was met grote voorsprong heel wat beter. [...]

  Hartelijke groeten,

Frank en Martine

  Jaisalmer

Een portie energie, vitamine D, Unesco-bezienswaardigheden en wijsheden opgedaan!

India - Februari 2024

Beste Nanou

Ik vind even tijd om je feedback te geven over onze reis naar India. Het was een heeeeél mooie reis waar we erg van genoten hebben !

Alles is vlekkeloos verlopen. De beloftes werden meer dan waargemaakt, geen enkele schakel werd gemist, de organisatie, de gidsen, de chauffeur, de medewerkers van het plaatselijk kantoor, de hotels, de bezienswaardigheden, het was allemaal volgens plan !

India, Radjastan, is zoals verwacht ook heel erg mooi.,We waren bij momenten overstelpt van al dat moois. De topbezienswaardigheden volgden elkaar in zo’n snel tempo op, dat we soms moeite hadden om het allemaal te accapareren. Het meest top vonden wij Jaisalmer, als geheel, de tempel van Ranakpur, en de Taj Mahal. Ondanks het feit dat je de Taj Mahal al vaak op foto hebt gezien, blijft het een kippevelmoment als je het in het echt ziet.

We leerden doorheen de contacten en gesprekken ook heel wat over de samenleving in India, de verhouding tussen hindoes en moslims, de kasten, de positie van de vrouw, de ecologie, het scholen en zorgsysteem,… Dat was allemaal heel wat minder fraai en moet ons -rijke westerlingen- laten beseffen hoe verwend we allemaal zijn. We hadden een aangename chauffeur waarmee we toch wel konden communiceren en die ons op een behoedzame en voorzichtige manier door het verkeer geloodst heeft. [...]

Wat excursies betreft: de rit met de jeep in het samode dorp : dit vond ik niet echt een meerwaarde, want je zag ongeveer dezelfde dingen vanuit die jeep als je ziet wanneer je met de auto rondrijdt. De kookdemonstratie was wel leuk om te doen, maar het was meer een bezoek aan een familie dan een kookdemonstratie. Ik heb wel mogen meehelpen in de keuken maar het gros van het werk was al gebeurd voordien, waardoor ik niet zo veel opstak van de recepten of werkwijze. Het was wel leuk om eens in een gezin te komen en te praten met de mensen. [...]

De mooie hotels bleven elkaar maar opvolgen. Merci voor de goede planning en organisatie. We hebben weer een portie energie, vitamine D, unesco-bezienswaardigheden en wijsheden opgedaan waar we ons een tijdje aan kunnen laven.

Vriendelijke groeten

Patricia en Luc 

  Tayrona National Park

Puur strand en jungle zonder grote mastodonten van hotels!

Colombia - Februari 2024

Beste Peter,

Het was een fantastische reis! Zoals we van jullie gewend zijn, was (bijna) alles vlekkeloos georganiseerd, prachtige hotels en een goede combi van stad en natuur waardoor we een zeer goed beeld gekregen hebben van dit prachtige land. Ook de gidsen op de verschillende locaties waren top!

Laat mij toe enkele opmerkingen/suggesties te formuleren:

 • Hotelaccommodaties:
  • Four Seasons Bogota: alles top in orde.
  • Bio Habitat Armenia: top hotel, prachtig gelegen, idyllische kamers midden in de jungle, prachtig zwembad en spa.
  • Park 10 in Medellin: iets minder over heel de lijn, voornamelijk het personeel was minder vriendelijk/ onvriendelijk.
  • Sofitel Santa Clara in Cartagena: fantastisch hotel op alle gebied, prachtig kader, enorm vriendelijk personeel, geweldig restaurant, mooie ligging …
  • Cayena Beach in Tayrona: een meer basic hotel doch accommodatie en maaltijden prima in orde, zeer vriendelijk personeel. Het was ons aanvankelijk niet duidelijk hoe we onze dag zouden doorbrengen gezien het Tayrona National Park gesloten was en het eerder beperkte aanbod aan activiteiten aan het hotel zelf dus we hebben even getwijfeld om te veranderen doch de prachtige omgeving, puur strand en jungle zonder grote mastodonten van hotels, en het ongelooflijk vriendelijke personeel, hebben ons overtuigd te blijven. En het was een mooie afsluiter van een prachtige reis. [...]

Conclusie: Wederom prachtige reis, de hotelperikelen in Cartagena hadden niet gehoeven maar doen niets af aan het feit dat we enorm genoten hebben van deze prachtige en boeiende reis.

MVG

Christine

  Great Barrier Reef

Vooral boottocht met diner in Sidney was fantastisch!

Australië - Februari 2024

Dag Katrien,

Bedankt voor de mooie thuiskomst begroeting die we per post ontvingen. Onze reis naar Australië is perfect verlopen, was op alle gebied ongelooflijk mooi.

Alle connecties zijn vlot verlopen (wel bagage iedere keer in/uit checken), de transfers waren zeer goed georganiseerd.  Uitstappen waren zeer aangenaam, vooral boottocht met diner in Sidney was fantastisch. [...]

Alléén het hotel in Mission Beach zou ik niet meer aanbevelen. Voor de rest was alles super!

We kijken al uit naar de volgende trip met jullie,

Mvg

Francine en Danny


  Chiang Mai

Hartelijke dank voor de premium service!

Thailand - Februari 2024

Goede middag Mieke,

Ja, het is alweer even geleden… Alles prima geregeld zoals afgesproken en zoals aan ons gemeld:

 1. Hotels waren top, 3x geheel verschillend, 3x super experience;
 2. Bangkok had misschien een dagje korter gekund, net iets te veel tempels, we hebben het programma dan ook lichtjes gewijzigd;
 3. De verdeling van het aantal dagen tussen de 3 bestemmingen was prima; de totale duur was eveneens prima;
 4. Beide gidsen waren eveneens top, 2x geheel verschillend, 2x zeer inspirerend;

Nogmaals hartelijke dank voor de premium service en graag tot bij een volgende gelegenheid!

MVG,

Jan.

  Cape Kidnappers

Cape Kidnappers was geweldig!

Nieuw-Zeeland - Februari 2024

Beste Carmen,

De reis naar Nieuw Zeeland is erg goed verlopen. Het Zuid Eiland was wel veel toeristischer en drukker dan ik verwacht had - zeker in Millford Sounds en daar hebben we ook wat pech gehad met het weer. De lodge was daar gelukkig wel heel tof.  Queenstown is voor mij wat tegengevallen, wat te toeristisch en hotel had heel mooie zichten, maar voor de rest niet echt top vond ik.  Cape Kidnappers was geweldig, prachtig domein en restaurant/lodge/golf was fantastisch. 

In Hong Kong hebben we prachtig weer gehad, dus goed dat ik heb omgeboekt naar de Four Seasons, heel mooi terras en zwembad, ik was daar al geweest dus geen verrassing maar toch wel echt genieten. 

Grtjes,

Sophie

  Treehotel Harads

Wij hebben genoten van de eerste minuut!

Lapland - Februari 2024

Goedemiddag Laetitia,

De reis naar Zweeds Lapland was fantastisch. De hotels At Six, Arctic Bath en Treehotel waren uitstekend. De gids in Stockholm was ook zeer goed.

Zoals ik in vorige mail reeds zei:  wij hebben genoten van de eerste minuut. Wij vonden het contrast tussen het treehotel en de luxe van de biosphere fantastisch. Veel mensen begrijpen dit blijkbaar niet maar dit gaf  ons juist extra charme. Blij dat ze dit ook zo gaan houden.

We hebben een sneeuwscootertocht gedaan met Kent, de vorige eigenaar, wat ook heel leuk was. Het diner in de tippi tent op het bevroren meer hebben we niet kunnen doen omdat het te warm was (- 15)  maar hij is met de sneeuwscooter de dag later naar daar gereden.

Hebben dan wel in de plaats een nachtsafari gehad met Robert.

Kortom Top.

Met vriendelijke groeten,

Christine

  Kaapse Wijnlanden

Zuid Afrika, U was fantastisch!

Zuid-Afrika - februari 2024

Dag Katrien en Mieke,

Zuid Afrika, U was fantastisch! Vooral door de organisatie en inbreng van Katrien en Mieke zagen we de mooiste plekjes die dit grote land te bieden heeft. Adembenemende natuur werd in een perfect evenwicht afgewisseld met de ietwat beschaafdere wereld. Alles werd tot in de puntjes geregeld waardoor we enkel maar moesten genieten en herinneringen opslaan.

Een hele dikke merci en op naar de volgende Amazing Destination.

Heel genegen

Mieke en Koen

Paul en Nadine

  Ninh Binh

Tam Coc en omstreken is mooi!

Vietnam - januari 2024

Dag Carmen,

Hierbij een korte feed back van onze reis. Het was een mooie en geslaagde reis. 

Hanoi is een leuke stad en ideaal begin vd reis. 2 dagen is voldoende. De Street food tocht is een aanrader evenals het waterpoppentheater. Tam Coc en omstreken is mooi, we hebben daar de Galaxy grotten bezocht en niet de fameuse Mua Caves. Volgens onze gids minstens evengoed maar er was daar maar heel weinig volk. Zeer mooi hotel.

Halong Bay: één nacht op die boot is perfect. Het is heel toeristisch, er wordt maar weinig gevaren en alle boten liggen/varen bij elkaar. Hué is echt de moeite. Daar hebben we het programma aangepast om toch een Koninklijk Graf te zien; de gids vond ook dat de geprogrammeerde tocht naar een dorpje in de buurt niet de moeite was. Nadien zijn we vertrokken richting Hoi An. [...] In Hoi An waren de activiteiten van dag 2 en 3 wel zeer leuk (fiets- en boottocht + kookles).

Het hotel in het centrum was niet ideaal om uit te blazen en we hebben dan ook voor de derde nacht een hotel gezocht aan de oceaan. Dat vinden wij persoonlijk een betere locatie want taxi’s zijn eigenlijk spotgoedkoop en zo’n ligging aan de oceaan is toch prachtig. [...] Cambodja was op vlak van bezoeken, excursies en activiteiten echt top. Was ook wel dankzij de gids die de volgorde van bepaalde bezoeken wat aangepast heeft. 4 dagen is perfect!

Het hotel was zeer kwalitatief maar was opgesplitst door een straat die er middendoor liep. Prijs/kwaliteit tov concurrentie niet aan te raden.

Christian en Karin

  Wadi Bhani Khalid

Oman is een zeer gastvrij land!

Oman - januari 2024

Dag Mieke, 

Hierbij onze feedback over de Oman-reis.

Hotels: Hormuz: minder goede kamer omwille van geluidsoverlast, de derde kamer viel mee. Een beetje afgeleefd maar verder goede service. Anantara was een topper! Het kamertype in The Chedi is wel een tegenvaller tov Anantara, hier had ik toch graag ook andere opties van ontvangen. Het resort is wel prachtig. Het eten in hotels is redelijk duur.

De gids was super! Een tip: waterschoenen en een handdoek meenemen om de wadi’s te bezoeken zoals een klein waterdicht zakje. Programma van eerste dag was te vol om en te zwemmen in wadi’s en op tijd toekomen voor zonsondergang. Zonsopgang in deze tijd in Wahidi Sands is niet altijd mooi door mist. 

We moesten veel rijden maar de bergen en de weidsheid zijn de moeite. Het is een zeer gastvrij land. Wat ons het meeste zal bij blijven is de bergrit van Anantara naar Muscat. Ook de wadi's zijn zo mooi en aangenaam.

Bedankt!

mvg

Stephanie

  Puerto Viejo de Sarapiqui

Fantastische reis naar Costa Rica die al onze verwachtingen heeft overtroffen.

Costa Rica - januari 2024

Beste Carmen,

Wij zijn inmiddels veilig en wel terug thuis geraakt van een fantastische reis naar Costa Rica die al onze verwachtingen heeft overtroffen. Alles is probleemloos verlopen, van de vluchten tot de huurauto tot de hotels en de vele tours. Niets dan lof dus voor zowel jullie als voor jullie plaatselijke agent(en) voor de planning en de opvolging. 

Groetjes,

Jonas en Helen