Menu

Verhalen van klanten

  • Home
  • Verhalen van klanten
  Bohol Province

We hadden een verkeerd beeld over de Filipijnen!

Filipijnen - April 2023

Beste Carmen,

Bedankt voor jullie “ welkom thuis” kaart. Wij zijn inderdaad goed teruggekomen van Japan en de Filipijnen en zijn voorlopig de jetlag aan het verwerken. Alles is prima verlopen, goede organisatie, goede follow up van jullie mensen ter plaatse, goede hotels & gidsen,  enz… [...]

Japan: wat het programma betreft, in orde van interesse vonden wij volgende plaatsen het interessantste (in volgorde) : Hiroshima en omgeving op 1 (vooral dat eiland was zeer mooi) - dan Kyoto - Osaka - Tokyo - Takamatsu (het kunsteiland is echter wat overroepen). Hakone zouden we niet meer aanraden om te bezoeken, vonden wij niet speciaals  [...] De IC pas was een zeer praktische kaart voor het lokale vervoer. De wifi walker hebben we nauwelijks gebruikt aangezien elk hotel zijn eigen Wifi netwerk had.

Filipijnen: Zeer mooi. Eigenlijk hadden we een verkeerd beeld van dat land. Manila en de eilanden zijn ons prima bevallen. De combinatie Manila, Bohol & El Nido was voldoende om een globaal beeld te krijgen. Blijkbaar zijn er in het noorden nog mooie rijstvelden die ook een bezoek waard zouden zijn.

Hotels en gidsen prima. Misschien wel een suggestie om toekomstige reizigers naar Pangolasian eiland te verwittigen ivm onvoorziene kosten. Als je à la carte eet of je neemt deel aan een betaalde activiteit moet je rekening houden met een forse service charge, conservation taks én btw.

Mvg

Dirk & Lieve 

  Uma by COMO

Balinezen zijn zeer vriendelijke mensen!

Indonesië - Bali - April 2023

Dag Katrien,

Even een feedback van onze reis. De heenvlucht naar Singapore is zeer goed mee gevallen. Bij aankomst hebben we wel wat moeten zoeken voor de taxi, want deze stond niet aan de arrival. Maar met wat watsapp was dit snel in orde.

Singapore is een mooie, propere en veilige stad. We hebben alles kunnen doen wat we voorzien hadden. En aangezien wij graag eten… zijn we daar ook zeker aan ons trekken gekomen. Zowel het wat exclusievere boven op Marina Bay Sands hotel als de enorme foodcourt in de buurt van het hotel waren top. Het hotel zelf was ook dik in orde.

In Ubud (Bali) hadden we een mooi, rustig hotel!! We hebben er echt van genoten! De uitstappen waren zeer mooi en de moeite waard, waar wel zeer vermoeiend. Enige minpuntje hierbij,….het was zeer veel uren gewoon in de auto zitten. [...] Qua begeleiding…TOP!!! Je mag gerust onze dank nog eens overmaken aan gids ANOM en chauffeur PANDE!!! Zeer veel uitleg gekregen van de locale cultuur en hun geloof. De lunchen tijdens de uitstappen waren zeer dik in orde!!!!

Het hotel in Seminyak was best in orde, al is het mss wel wat aan het verouderen… Service en dergelijke waren top. Balinezen zijn zeer vriendelijke mensen. Geen moment van onveilig gevoel of zo,… Wel weer moeilijk om uitstappen te doen, wegens het het toch wel extreem drukke verkeer in de kleine straten….. een uitstapje naar Kuta met de taxi (5km) duurde 1 uur……

Zowel in Ubud als Seminyak weer zeer goed gegeten (en gedronken). Zowel wat duurder (Mozaik Ubud) als bij de lokale kleine restaurantjes hebben we steeds goed gegeten. De terugvlucht was (vooral voor Herwig) wat lastiger. In totaal 26h onderweg geweest vanaf hotel tot thuis.

Kortom, prachtige reis met veel mooie herinneringen!! Bedankt voor de zeer goede organisatie.

Groeten,

Herwig en Sofie

  Fish River Canyon

Namibië was de mooiste reis tot nu toe!

Namibië - April 2023

Dag Katrien

Ondertussen zijn we terug in ons normale ritme na onze fantastische Namibiëreis. Ik zet even onze ervaringen op een rijtje:

De lodges waren weer voortreffelijk! Uit de verschillende offertes die we voor onze boeking hadden ontvangen kozen we voor Amazing Destinations onder andere voor het aanbod van de lodges. En dat heeft ons niet teleurgesteld! De toppers waren: Fish River Lodge, Klein Aus Vista, Waterberg Guest Farm. Daar viel onze mond letterlijk open bij het uitzicht uit de kamer! Ook heerlijk waren: Bagatelle Kalahari Lodge (de bungalows op de heuvel met uitzicht op de woestijn zijn nog mooier, zeker voor de avondzon) en Twyfelfontein Adventure Camp (daar hebben ze nu fantastische nieuwe premium tenten met een waw-gevoel! [...] Ze bieden ook elke avond een 'sundowner' aan: via een trap kun je de heuvel op achter het zwembad waar je de zon kan zien ondergaan met een aperitief die daar boven wordt aangeboden. Prachtig!

Ook Swakopmund Guesthouse kon ons zeer bekoren. Gezien het in de stad is gelegen is het een beetje anders dan de andere lodges maar we vonden de sfeer zeer relaxed en vriendelijk. De kamers zijn ook top! Ook de ligging: we deden alles te voet. Sossusvlei Lodge en Taleni Etosha Village zijn zeer goed gelegen maar natuurlijk in een zeer toeristisch gebied. En dat merk je. De sfeer is hier anders, hoewel de kamers zeker heel erg in orde waren en het eten ook zeer lekker was. De grootschaligheid lag ons minder maar we begrijpen dat het hier niet anders kan. [...]

We vonden het een zeer goede keuze om de eerste avond in Windhoek te overnachten en even te kunnen wennen aan Afrika en Namibië. Een mooi guesthouse ook, met lekker ontbijt. Een aanrader om te gaan eten was Joe's beerhouse. Verder vonden we twee nachten in elke lodge perfect om na een vaak vermoeiende dag in de auto even te kunnen ontspannen, de dag nadien een uitstap te doen in de omgeving en dan weer uitgerust de volgende dag verder te trekken. Ook de richting waarin we reden was perfect: eerst naar het zuiden om te eindigen in het noorden. We waren ook blij met de twee laatste dagen in Waterberg. [...]

We vonden alle excursies aanraders maar sprongen er uit: de rit in Fish River Canyon en de tocht in Twyfelfontein op zoek naar de woestijnolifanten. Ook de eerste safari-excursie in Bagatelle was zeer goed (op het terrein van de lodge zelf zitten heel wat dieren, o.a. gnoe, giraf, neushoorn, springbok, oryx). [...]

Zo, hopelijk kunnen jullie iets met deze feedback! We zijn super enthousiast over Namibië: de natuur is prachtig en afwisselend, het land is weids, uitgestrekt en desolaat. De mensen zijn super vriendelijk en spreken goed Engels. De lodges waren telkens een heerlijke verrassing en we voelden ons erg verwend.

Het is onze mooiste reis tot nu toe en het smaakt naar meer!

Bedankt voor de fijne samenwerking.

Groetjes, Heidi en Jo

  Rome

Droomcruise die ons nog lang zal bijblijven!

Italië - April 2023

Dag Katrien,

Hierbij wat feedback van onze cruise. Het was ronduit zalig. Heel mooi schip, design ingericht en werkelijk alles proper. Tot alle ruiten en vloeren toe. Kajuit zeker ruim genoeg en we hebben genoten van ons balkon. Het mooie weer, ganse dag zon en 15 tot 20 graden, hielp mee. Vriendelijk personeel en familiale sfeer, met ook veel grootouders, kinderen en kleinkinderen samen was leuk. Moeten we ook nog eens doen. De grootte van het schip heeft ons nooit afgeschrikt.

Als we dan toch wat kritiek zoeken dan was onze vaste plaats voor diner misschien iets minder gezellig. Grotere zaal en daarin niet de meest gezellige hoek doch best wel genietbaar en we hebben verschillende malen wat bijbetaald om te gaan dineren in het Bella Vista restaurant waar we werkelijk in een klasse restaurant zaten, rustig, met zicht op zee en uitstekende bediening. ‘We will serve you als kings’ zeiden ze en het was ook zo. Ook 1 maal avondmaal in de gezellige pizzeria was heel aangenaam. [...]

Alle uitstappen aan land vielen mee. Bij een georganiseerde excursie verlies je steeds wat tijd ten opzichte van erop uit met ons twee doch dat weten we. Trein naar Rome is goed gelukt en we hebben heel Rome rond gestapt. We genieten bijzonder van de zeer goede shows, piano bars, dansavonden, verschillende tegelijk op 1 avond. Keuze ten over.

Het was een droomreis die ons lang zal bijblijven en we plannen absoluut dergelijke reizen in de toekomst. Alles door jullie gepland was in orde waarvoor dank: TGV, transfer naar het schip en terug op het einde. Tussen aankomst in het station in Marseille en vertrek terug naar huis hadden we nog 4 uur waardoor we ( na dropen van onze valiezen in het station) ook nog Marseille hebben kunnen bezoeken, waar we aanvankelijk niet op gerekend hadden.

Kortom, heel enthousiast en heel goede herinneringen!

Wel bedankt en tot een volgende maal,

Dirk 

  Mauritius

Bij Paradise Cove werden we in de watten gelegd!

Mauritius - mei 2022

Beste allen van amazing destinations,

Wat een top team zijn jullie! Wij werden in de watten gelegd door Laetitia uit het kantoor te Hamme. Voor onze huwelijksreis wouden we is iets anders doen dan de jaarlijkse gezinsvakanties naar grote resorts van Turkije of Egypte. Er werd toen midden corona vanop afstand druk met ons gecommuniceerd en zonder problemen werden er meerdere bestemmingen en mogelijkheden opgelijst en uitgewerkt. Uiteindelijk kwam de keuze bij Mauritius. [...] Bij Paradise Cove werden we ongelooflijk in de watten gelegd. Enorm cozy, kleinschalig en intiem ingericht met alle ogen op hun gasten! 

Het enige minpuntje was de bediening aan tafel dat wat eentonig werd na 14d alles keerde wekelijks terug. Maar dat was ook vooraf jullie tip om meedere hotelletjes te doen, dus dat nemen we zeker mee. We deden ook de uitstapjes in het Noorden: Pamplemousse, suikermuseum, bezochten de hoofdstad Port Louis,.... En Zuiden: waterval bij Chamarel, 7 coloured earth, Indische tempel Grand Bassin,.... De heen vlucht met Air Belgium was uitstekend. Helaas werd de terugvlucht (ruim op voorhand) door hen geannuleerd. Ook hier werd een mooi alternatief voorzien via Air France en de TGV naar Brussel. Alle stress voor niets, de puzzel viel mooi in elkaar. [...]

Dank je voor onze mooie honeymoon en jullie uitstekende service. Jullie stonden altijd paraat bij vraagjes , stressmomentjes en de begeleiding was buiten onze verwachting.

Groetjes

Yasmin & Sam

  Jerash

Bijzonder goed georganiseerde reis in Jordanië!

Jordanië - April 2023

Dag Nanou

Buiten de perikelen in Dana, willen we je toch meedelen dat we een prachtige en bijzonder goed georganiseerde reis in Jordanië hebben gehad, zowel qua hotels als qua programma, die volgens ons zeker kunnen aanbevolen worden. Ten gevolge van het slechte weer hebben we wel de Aljoen Roe Deer trail niet kunnen doen en de zandkastelen in het noorden ook niet kunnen bezichtigen. Jerash en het Aljoenkasteel hebben we in de regen bezocht! Beiden dan ook een belevenis op zich!

Met dank voor de goede service.

Beste groeten

Paul en Bernadette

  Iguazu

Helikoptervlucht boven Iguazu is een aanrader!

Argentinië - April 2023

Dag Alannah,

Gelukkig geen problemen ondervonden voor onze internationale vlucht vanuit Parijs. Bij aankomst in Buenos Aires verschrikkelijk lang moeten aanschuiven aan de immigratie (1.5u!!), de gids was ook ongerust, doch is gelukkig blijven wachten. Heel charmante dame trouwens (Alicia Lacagnina). Alleen maar lof over haar! Toffe stadsrondrit met Alicia, alleen de wijk San Telmo ontbrak in de tour. Carles hotel is een absolute aanrader. Hartelijke ontvangst, heel mooie kamers en schitterend ontbijt. Bovendien top locatie.

In Ushuaia hadden we uitzonderlijk prachtig weer bij aankomst. Organisatorisch alles in orde. Hotel Fueguino is zeer goed van locatie, doch wat gedateerd qua inrichting, wel zeer mooi uitzicht, voor ons 3* waard ipv 4*. [...] De 4x4 Lagos Off-Road die aangekondigd was als een tour van 8u bleek maar 6u te duren. We zijn door prachtige herfstlandschappen gepasseerd in de Andes, doch slechts 1x foto-stop! [...] De excursie naar het nationaal park met 3u wandeling en aansluitend kanotocht was zeker de moeite. Toffe gids. Zeker aanbevelenswaardig en een must-do. [...]

In Calafate hadden we een zeer goed hotel, prachtige kamers, doch restaurant waardeloos. De alternatieve tour naar de Perito Moreno gletsjer had weinig meerwaarde tov de klassieke tour. De extra wandeling naar de baai was ver weg van de gletsjer zelf en bood weinig meerwaarde. We hadden eigenlijk liever meer tijd gehad op de wandelpaden. [...]

In Iguazu wachtte een toffe chauffeur ons op. [...] Eerst dus de Braziliaanse kant: eigenlijk een korte excursie; zou eventueel kunnen gecombineerd worden op de dag van aankomst in Iguazu? Wij hebben aansluitend een helicoptertocht geboekt (absolute aanrader!!) [...] De volgende dag dan de Argentijnse kant. Persoonlijke begeleiding door de gids gezien we tijdig terug moesten zijn voor onze bijgeboekte boottocht. Alle lof voor de gids Veronica  die ons hierin perfect begeleid heeft en met hart en ziel haar job doet. [...]

De excursie naar Salinas Grande en Purmamarca met supertoffe gids Pamela. Helaas overal slechts weinig tijd om te spenderen. Tijdens de 2u middag pauze in Purmamarca op terugweg van Salinas Grande hebben we op eigen initiatief de Canyon wandeling gedaan die niet voorzien was in de tour: ABSOLUTE AANRADER. We hadden helaas weinig tijd en zijn er op 1u door "gecrosst". Adembenemend mooi! [...]

Dan de excursie naar Cafayate. Prachtige rit doorheen de Canyon. Helaas weinig stops. Het bezoek aan het wijndomein had weinig meerwaarde, liever hadden we wat extra stops in de Canyon in de voormiddag. Wij zijn dan achter gebleven in Grace Cafayate. Eigenlijk een ontgoocheling voor ons. [...] We hebben op eigen initiatief via lokaal reisbureau nog een 3u lange tour doorheen de Canyons gedaan met avondlicht: TOP.

Terugkeer naar Buenos Aires: hartelijk wederzien van onze gids Alicia op de luchthaven en blij dat we opnieuw in Hotel Carles verbleven. Al bij al een geslaagde reis met toch enkele onzorgvuldigheden van de agent, wat bij ons toch tot wat frustraties leidde.  [...]

Mvg,

Christophe 

  Petra

Egypte en Jordanië zijn de moeite waard als je van cultuur houdt!

Jordanië - April 2023

Beste Nanou,

Zoals beloofd stuur ik je onze feedback ...na een paar dagen acclimatiseren aan het koude en grijze weer! Vooreerst beide landen zijn de moeite waard om te bezoeken als je van geschiedenis en rijke culturen houdt, met toch een paar sterren extra voor Egypte.

Dikke pluimen voor je lokale reispartners, want alles opperbest georganiseerd. We hebben nergens moeten wachten op gidsen of op vervoer.Ook de verwelkoming op de luchthavens was OK.Alle gidsen spraken vloeiend Engels en we hadden zelfs in Petra en in Cairo Nederlandstalige gidsen. [...]

Alle hotels waren zeer goed. Kempinski aan de Dode Zee, Old Cataract in Aswan en Oberoi Resort in Hurghada hadden nog een tikkeltje meer. Qua eten viel enkel The Old Village Resort ietwat tegen. Maar in alle andere hotels hebben we zeer lekker gegeten. Daar we overal een uitgebreid ontbijt hadden, sloegen we meestal de lunch over. We hadden dan ook nergens last van de ramadan. [...]

De extra dag in Petra was zeer welkom. Er is immers zoveel te zien en onze gids had ons ook veel uitleg en tips gegeven. De cruise op de Nijl was ook zeer goed. Mooie kajuit, vriendelijk personeel en ondanks dat het telkens weer buffet was lekker en gevarieerd eten. En een cruise is natuurlijk een aangename manier van reizen.

We waren ook blij dat we op het einde nog een paar dagen konden uitrusten aan de Rode  Zee. Alle gidsen in Egypte begonnen immers vroeg om de drukte en vooral de hitte te vermijden. Uitslapen was er in Egypte niet bij. Dit was wel in contrast met Jordanië, waar de gids ons meestal na 9u kwam ophalen.

Wat kon beter? Het weer eind maart in Jordanië was vooral in Petra en Wadi Rum nog te koud. Vooral op de jeep in Wadi Rum hebben we veel kou gehad. Als ik er de temperaturen nu zie, dan hadden we beter Jordanië na Egypte gedaan ipv ervoor. [...] In de brochure van Egypte vonden we info over de grootte van de fooien voor chauffeurs, gidsen, bagagedragers... Die vonden we niet in de brochure van Jordanië. Dat had ons wel kunnen helpen. In de brochure van Egypte stond ook dat shorts niet toegelaten waren. Dit klopt niet, toch zeker niet voor mannen.

Maar zoals je kan lezen, wegen de vele positieve herinneringen veel meer door. Daarom nogmaals dank voor de organisatie.

We kijken al uit naar september en een even positieve ervaring.

Groeten,

Sabine en Luc

  Cancun

Mexico is aan te raden!

Mexico - April 2023

Beste An en collega’s

De vlucht, ook al zaten we niet samen, was luxe; veel beenruimte, lekkere maaltijd. De transfer naar het hotel daarop hebben we wel moeten wachten 30 minuten en was ook niet prive was nog met koppel samen.

Het hotel in Mexico was echt top. Mooie kamers, zeer netjes. Restaurants waren super, het eten was van hoog niveau. Enkel de ligbedden op het strand waren aan vervanging toe maar dat hebben we ook aan de receptie gemeld. De zwembaden waren prachtig en met lekker warm water. [...]

Dit is echt iets wat je iedereen kan aanraden en ook misschien om nog eens opnieuw te doen.

Met vriendelijke groeten

Sabine en Bert

  Negev Woestijn

Nog nooit iemand tegengekomen die met zoveel passie ons rondreed!

Israël - April 2023

Goedemiddag Katrien,

Dank u voor uw kaartje, wij hebben een super reis gehad in Israël. Onze gids die wij hadden was gewoonweg top op elk gebied. Hij luisterde naar onze wensen en paste zo van dag op dag ons schema aan. Wij zijn nog nooit iemand tegengekomen die met zoveel passie en kennis ons kon rond rijden (zelfs reservaties voor het dinner wist hij te regelen, ging op zoek naar een speciale kandelaar voor ons, hij was een zeer aangename persoon om bij te zijn….). Wij hebben ook een aantal keren telefoon gehad van de Nederlandse dame van het reisbureau ter plaatse om te vragen of alles in orde was en of alles vlot verliep.

Wij waren dus in Tel Aviv tijdens de demonstraties (die hier in Europa fel overdreven werden). Ter plaatste hebben daar bijna niets van gezien of gevoeld. Overal hadden wij constant een veilig gevoel.

Qua hotels:

Setai in Tel Aviv : super hotel op een prima locatie, mooi verzorgde kamers in een prima staat. Sfeervolle cocktailbar waar men ook sushi kan eten die dan a la minute klaar gemaakt gaat worden. Hier kunnen we alleen maar positief over zijn. Zeer vriendelijke en behulpvolle straff.

American Collony : zeker geen bezoek waard. Het ontbreekt hier aan algemene leiding en opvolging. [...]. Dit allemaal maakt van dit in principe mooie hotel een teleurstelling. [...]

Six senses : unieke locatie (wel lange reis er naartoe). Alles is hier gericht op “zen” zijn en zo….er is daar helemaal niets te beleven. Twee nachten was dus ideaal voor ons. Goede keuken en vriendelijk personeel (heel jong allemaal), ze moeten wel nog allemaal wat inlopen.

Dank u om opnieuw met zoveel zorg onze reis samen te stellen; wij vonden het een unieke ervaring!

MVG

Manu en Solange 

  Panoramaroute

Unieke locaties om te genieten van romantiek, rust en intieme luxe!

Zuid-Afrika - April 2023

Goedemiddag Saïna,

Vrijdag 14 april 2023 kwamen wij terug van onze huwelijksreis naar Zuid-Afrika en was het leuk thuiskomen met een kaartje in onze brievenbus. Het was echt een enorm mooie reis! 

Jullie weten heel goed de unieke locaties te vinden om als koppel te genieten van romantiek, rust en intieme luxe! Alle hotels/lodges waren piekfijn in orde, de wegbeschrijving voor de auto was duidelijk,...

We kwamen telkens van de ene verbazing in de andere, en telkens toen we dachten dat het niet beter kon, was de volgende locatie opnieuw subliem :-).

Nogmaals bedankt voor het organiseren van deze unieke ervaring en hopelijk tot snel! 

Vriendelijke groeten,

Tine & Ludovic

  The Float House River Kwai

Thailand is een prachtig land met vriendelijke mensen!

Thailand - April 2023

Beste Saïna,

Het was een prachtige ervaring om in Thailand te zijn: prachtig land, zalige cultuur, lieve en vriendelijke mensen, lekker eten,... EN SUPERWARM weer :-). We zijn gestart in Bangkok: daar heel veel gezien en gedaan. Het hotel was ok (ruime kamers, verzorgd zwembad, proper,...), enkel het ontbijt was wat beperkt. Ook was het heel leuk dat het erg centraal lag.

Kanchanaburi: prachtig floathouse hotel, sublieme locatie. Daar heeft de gids wat gewijzigd in het programma (rit met de trein werd dag vervroegd om meer tijd te hebben in het natuurpark). Maar beiden prachtige uitstappen. Naar Ayutthuya: zeer lange dag, was lastig door de hitte en nog de vele tempels die we bezocht hadden, maar wel mooi! Hotel was ook zeer goed!

Sukothai: Zeer mooie stad. Het was een beetje een spookhotel: er waren bijna geen gasten, zwembad was voor ons alleen :-). Ook tijdens het diner dat we ter plaatse hadden, waren we bijna de enige gasten. Maar wel een verzorgde basic kamer! Nadien Chiang Mai: zeer mooi hotel, zag er redelijk nieuw uit, zeer uitgebreid ontbijt, erg vriendelijk personeel, lekker eten in het restaurant, maar wat jammer dat het buiten het stadscentrum lag. De olifantenexcursie is zeker een aanrader: zeer goed uitgelegd, vriendelijke mensen, maar we vonden het wat raar dat er daar maar 3 olifanten te zien waren... We zagen het grootser maar wel tof. [...] Ook het bezoek aan de oude stad was iets minder omdat er slechts 1 tempel bezichtigd werd, we hadden wel veel andere activiteiten gedaan (boot, riksja, tuk tuk, rode pick up en fietstocht). [...]

En ten slotte Koh Samui: prachtig hotel, zeer luxueuze kamer, zeer uitgebreid ontbijt, heel proper en ordevol. Hier hebben we een uitstap gemaakt naar het Marine Park (Ang Thong). [...]

Wij kunnen alvast nagenieten van deze prachtige beleving. We vonden het ook fijn dat er nog ruimte was voor eigen invulling ter plaatse. Zo hebben we ook een Sky Walk gedaan in Bangkok.

Vriendelijke groet

Arne en familie

  Yokan Lodge

Lodges in Senegal waren top!

Senegal - April 2023

Beste Laetitia,

Ondertussen terug thuis, na een geslaagde vakantie in Senegal.  Alles is goed verlopen, buiten dat we door verkeerde chauffeur bij aankomst in Dakar zijn meegenomen, maar gelukkig moest die ook naar zelfde Lodge…  Op bordje stond “naam van Lodge” vermeld…

Lodges waren top, zeer tevreden over.  Ook personeel in lodges & gidsen zijn heel vriendelijk. Misschien volgende punten toch mee te geven voor volgende reizigers ;

  • Yokan Lodge heeft enkel Wi-fi in Receptie, dus niet op de kamers zoals ze vermelden.Je kunt ook geen “bakje” kopen in het hotel , wat ook anders vermeld staat in hun folder. Als je echt op internet wenst, moet je best hier in België al een bakje kopen.
  • Transportmiddelen met gidsen zijn echt heel slecht. [...]

Bedankt nog voor je diensten & tot een volgende keer.

Mvg,

Dominique

  Dubai Souq

Je moet Dubai eens gezien hebben!

Dubai - April 2023

Dag An,

Ondertussen zijn we aan het genieten van het 'amazing' Dubai. Het hotel is zalig, de kamer is super, medewerkers heel vriendelijk, lekker eten, perfecte ligging! Je moet het hier inderdaad eens gezien hebben. 

Met vriendelijke groeten,

Cindy

  Nayara Tented Camp

De eerste lodges gaven ons een heel 'remote' gevoel!

Costa Rica - April 2023

Dag Katrien,

We zijn terug van een prachtige reis in Costa Rica. Zoals altijd zijn we heel enthousiast over onze verblijven en route. Super gedaan. De eerste twee lodges gaven ons echt een heel ‘remote’ gevoel, ver van alles, in de jungle. Dat was een unieke ervaring. Elke keer heel leuke activiteiten die heel goed georganiseerd waren.

De Nayara Tented camp was echt indrukwekkend, een top resort. Heel mooie kamer en mooi hotel. Leuk om daar te kunnen verblijven. Het hotel in Monteverde was ideaal voor één nacht. We hebben daar een goede tijd gehad. Het slot in Arenal del Mar was subliem. Prachtige en grote kamers met een fenomenaal uitzicht.  Echt van genoten en ideaal als laatste stop. De volgorde van de route was ook ideal, vonden we.

Prachtig land, ook een uniek land. We hebben heel veel activiteiten voor het eerst gedaan (ziplining, canyoning, surfen…) en daar veel plezier aan beleefd.

Dank je wel om zo’n mooie reis voor ons in elkaar te stoppen! Nu kijken we nog meer uit naar Indonesië deze zomer.

Vele groetjes van ons vier!

Steven

  Uxmal

Batterijen opgeladen, hartjes gevuld!

Mexico - April 2023

Hey Jolan,

Wij zijn net terug van een fantastische reis naar Mexico! En daar willen we jou toch even nog voor bedanken. We hebben ontzettend hard genoten en prachtige dingen gezien.

We hebben de planning uiteindelijk zo gelaten en hebben zo eigenlijk vrijdag de beste dag gehad van onze hele reis. Uxmal bezocht (wat veeeeel mooier en minder toeristisch is dan Chichen itza), een cenote gedaan en dan naar progresso geweest (het lokale strand op 45min rijden). Vooral die laatste is zeker ook een aanrader om mee te geven. ’s Avonds hadden we nog een leuke salsa-avond, maw veel beter dan een dagje strand in Playa del carmen, wat precies toch niet helemaal onze meug was, toen we daar toekwamen.

De hotels waren 1 voor 1 super mooi, gezellig en in orde. Ook de chauffeurs van de transfers waren ontzettend vriendelijk en alles liep met de auto, gelukkkig, ook vlot.Het enige wat ons wat stoorde was de continue druk voor fooien. Vooral in het laatste hotel aasde het personeel hier hard op, wat het niet zo’n aangenaam gevoel gaf. [...] Pas op, voor de rest was het wel een top hotel hoor! [...]

Zoals we al vaak tegen elkaar zeiden… Onze batterijen zijn weer opgeladen, maar vooral onze hartjes zijn weer gevuld. Met prachtige herinneringen en veel liefde.

Dikke dikke dankjewel Jolan voor onze prachtige Honeymoonreis naar Mexico.

Groetjes

Sanne en Bert

  Piton de la Fournaise

Helikoptervlucht was het hoogtepunt van onze reis!

La Réunion - April 2023

Dag Laetitia,

Mijn plan om u een update te geven van onze reis naar La Réunion en Mauritius. La Réunion, mooie natuur, goede hotels. [...] 

Het hotel Lodge Roche Tamarin, dit hotel viel van alle hotels op deze reis het minst in onze smaak, de kamer was aan renovatie toe, de tuin heeft veel potentieel maar is niet goed onderhouden [...] Palm Hotel is zeker een aanrader ! Prachtig hotel, zalige keuken ! Mooie omgeving. de verkenning van de lava tunnels was ook een niet te missen belevenis met een toffe gids !

Onze uitstap naar Piton de fournaise is ook goed meegevallen, dit door de mooie uitzichten onderweg (plateau nez de boeuf), de vulkaan was spijtig genoeg verstopt onder de mist...

Hotel Blue Margouillat, een mooi hotel, het restaurant was goed, maar in vergelijking met Palm hotel veel te duur voor naar onze mening een niveau dat zeker niet beter is dan Palm hotel. We hadden liever een dag of twee langer in palm hotel gespendeerd ipv Blue Margouillat.

De helikoptervlucht was het hoogtepunt van onze reis naar La réunion ! Niettegenstaande de slechte weersvoorspelling hebben we de volledige vulkaan gezien !

Dan Mauritius,  Dit hotel !!!  In de Shangri La kan je juist in het hotel een week vertoeven zonder je te vervelen !!  De uitstappen met uw agent waren ook heel verzorgd, goede gids, mooie omgeving !  Nog een privé boottocht gedaan, Verrassend veel te doen in Mauritius !  Een voltreffer !

Je hebt deze reis perfect georganiseerd Laetitia, nogmaals dank daarvoor, we contacteren je binnenkort voor een andere reis !

Groetjes

Patrick en Tina

  Matera

Sfeervolle (kaars)verlichting in een vroegere grotwoning!

Italië - maart 2023

Beste Peter,

Wij hebben een goede aangename reis gehad. Ik wil eventjes overlopen hoe wij de reis ervaren hebben. Bij onze aankomst in Rome stonden wij bij de uitgang tussen taxichauffeurs met een naambordjes, maar ons naambordje was niet te bespeuren. Zondag? Onze chauffeur liet eventjes op zich wachten, na een half uur daagde hij op. [...]

Het verblijf in Rome was prima , de indruk van de grootste bouw- en kunstwerken is …amazing, indrukwekkend, ... Wij boekten met Get Your Guide tickets voor een geleid bezoek in de Vaticaanse musea en het Colosseum en het forum. Wij hebben vele plekjes in Rome ontdekt al wandelend. Eten en drinken vinden is geen probleem. Ook bezochten wij de site van de oude Romeinse haven Ostia. In Vaticaanstad bezochten wij het Teutoonse kerkhof (aanvragen bij de Zwitserse wacht) waar een Antwerpse bedelaar begraven ligt. [...] 

In Matera hadden we een mooie grote kamer met badruimte en sfeervolle (kaars)verlichting in een vroegere grotwoning. ‘s Morgens stond er een volledig verzorgd ontbijtbuffet klaar. Wat wij niet gewend raakten was het aanhoudende geluid van de ventilatie/afzuiginstallatie. (Misschien hangt dat ook van de vorm van de grot af?) Mooie locatie, voldoende lang verblijf om de oude stad te bezoeken.

Op weg naar Alberobello, de wegen zijn een ervaring. Bordjes met snelheidsaanduidingen die niet nageleefd worden en sluikstortplaatsen langs de weg, in de stedelijke omgeving was alles netjes. Onze trulli was mooi en ruim met een apart slaap- en zitgedeelte, er was zelfs een terras voorzien. Het ontbijt vonden wij zeer zwak en eentonig, de variatie was ofwel met croissant of een broodje, een tweede koffie moest je bijbetalen. [...] Wij hebben van hieruit verschillende mooie steden bezocht, zowel aan de Middellandse zee als aan de Adriatische zee.

Wij hadden een aangename vakantie. Lekker eten. Aangename temperatuur.

Met vriendelijke groeten

Hugo en Barbara

  Kanchanaburi

Huwelijksreis om niet te vergeten!

Thailand - maart 2023

Beste Alannah,

Zoals gevraagd neem ik nog eens contact met u op na onze reis in Thailand. We vonden het allebei een zalige reis! Alles zat goed ineen, was perfect geregeld en ook de hotels waren telkens een aanrader.

1 minder puntje was dat er rond die periode heel wat rook(geur) hing rond Kanchanaburi/Chiang Mai omwille van het in brand steken van de landbouwgrond, maar dat hebben jullie natuurlijk niet in de hand.

In het algemeen was het voor ons een ideale combinatie van activiteiten/ontspanning. 

Dankjewel om van onze huwelijksreis een reis te maken om niet te vergeten!

Met vriendelijke groeten,

Daan en Kelly 

  Damaraland

Een reis vol schoonheid en puur natuur!

Namibië - maart 2023

Dag Katrien,

We hadden een supermooie reis in Zuid-Afrika en Namibië : gevarieerde locaties, schitterende landschappen, bijzondere evenementen, ongekende fauna en flora. Ook de aangeboden verblijven waren bijna steeds luxueus. We overlopen even de dagen:

KAAPSTAD: vlotte trip naar Kaapstad, correcte ontvangst en aangepast voertuig. Azamare Guest House fraai en zeer persoonlijke bediening, aan zee gelegen. De pinguïns zijn zeker niet te missen, ook mooie route daar naartoe. Diner in La Colombe restaurant is een echte aanrader, Michelin *** waard! We hebben ook de Tafelberg behandeld en aan de Waterfront gekeuveld, lekkere lunch bij onze Belgische Lies van Den Anker.

KAAPSE WIJNLANDEN: Rit naar de wijnstreek, met stop en proef in Groot Constantia (heel mooi domein), lunch in pittoreske Stellenbosch en toegekomen in het luxueuze Mont Rochelle Hotel; ruime mooie kamer en leuk zwembad; diner ter plaatse met lekkere keuken. De rondrit in de wijnstreek en proef bij Rupert en Rotchild was OK - Franschhoek is ook pittoresk, Paarl hebben we niet bezocht. Het diner bij Arkeste was OK maar toch minder netjes wat betreft accommodatie.

NAMIBIE: De transfer naar Windhoek verliep vlot. Goed idee om dan te overnachten in Omaanda Zannier; was leuke avondsafari. Mooie accommodatie en lekker diner! Daarna volgde een lange rit naar Sossuvlei,maar opnieuw luxueuze overnachting in Hoodia Desert Lodge. Zeer goed gegidst bezoek aan deadvlei, bijzonder fotogeniek landschap!

Lange rit naar Swakopmund en kregen een suitekamer - natuurlijk heerlijk verwend; diner in de Tug “boot” wat zeker leuk was (iets minder hygiënisch). Als excursie deden we een boottocht naar de (niet geziene) dolfijnen, wel zeehonden in overvloed en pelikanen aan boord - leuk; avondeten in vis restaurant van het hotel, lekker en netjes. Dan naar Damaraland, overnachting in de “kleine” suite; Katty noemde dit het “Flintstones” land. Schitterende zonsondergang en dag nadien naar Twyfelfontein. Een goed rustpunt. De 4 uren rit naar de woestijnolifanten zagen we niet zitten

Etosha Zuid had de minst goede accommodatie van de reis, veel ietwat uit de toon tov de luxe die we vooraf en nadien ondervonden. 1e keer buffet…. Gelukkig maakte de avondsafari veel goed met leeuwen, olifanten en alle bokken, zebra’s en giraffen. Nadien “eigen” safari naar Mushara Lodge, op ons tempo en vele stops; mooie foto’s. Luxe in deze lodge; avondsafari de dag nadien was wat minder gegidst maar toch leeuwen gehad op enkele meters afstand.

Okonjima Reserve is dan weer een topper, zowel het verblijf als de opzet en de benadering van luipaarden en jachtluipaarden. We deden een safari, een bezoek aan de Foundation en een eigen “Giraf"-wandeling. Ook sunset met een drankje zal in ons geheugen blijven. [...]

Katty en ik hebben dus met volle teugen genoten van deze reis, vol van schoonheid, pure natuur, luxe en lekkers, … en toch voldoende rust om dit schouwspel tot ons te nemen.

Bedankt!

Katty en Frank