Menu

Verhalen van klanten

  • Home
  • Verhalen van klanten
  Chateau de Wallerand

We hebben ons echt in de watten kunnen laten leggen!

Frankrijk - November 2023

Hallo Laetitia

We wilden je bedanken voor de organisatie van ons weekeindje weg, ondertussen al weer 2 weken geleden. Het was fantastisch. Een heel goed hotel en we hebben ons echt in de watten kunnen laten leggen! Ik bel nog wel even op een ander moment of ik stuur je nog een mail.

Grts Jan en Roosje

  Alila Manggis

Delighted customers !

Indonesië - Bali - November 2023

Beste Laetitia, 

Een maand geleden, kwamen we terug in België na een fantastische reis doorheen Java, Bali en Lombok. Wij blijven nog nagenieten van de vele toffe herinneringen. De gidsen (die ons ogenblikkelijk hebben verrast met hun Nederlands) en chauffeurs waren zo pro-actief gedienstig en hielden steeds  rekening met onze wensen (voorbeeld van customer centricity). 

Natuurlijk waren er de talrijke bezienswaardigheden en het natuurschoon (vooral Java heeft ons verrast), echter met een gids als Aris, is het natuurlijk de kers op de taart. Wij willen ook jullie bedanken omdat jullie van in het begin goed geluisterd hebben naar onze wensen en bij het uitstippelen van de reis hier 100% rekening mee gehouden hebben. Ook jullie expertise en aanbevelingen hebben tot deze top reis geleid. 

In de eerste werkweek na de vakantie heeft Hilde op LinkedIn een inspirerende tekst met Indonesische inspiratie geschreven met duizenden likes. 

Delighted customers 

Hilde en Joël 

  Saigon

De Vespa tour was meer dan een belevenis en een aanrader!

Vietnam - November 2023

Geachte dames

Gelieve hierbij de feedback te vinden betreffende onze reis naar Cambodja/Vietnam. Vliegtuigtickets: Positieve verrassing bij het vertrek dat de bagage door gecheckt werd tot de eindbestemming Siem Reap (dat was nog niet duidelijk op het moment van boeking) - alle vluchten waren op tijd en voor alle voor alle connecties was er meer dan tijd genoeg. [...] Aankomst Vietnam: we werden inderdaad opgewacht door een lokale verantwoordelijke die ons zeer snel door de immigratie heeft gebracht (minder dan 5 minuten) – gezien de drukte op de luchthaven is dit een service die naar waarde moet worden geschat.

Noodnummers: door de ziekte van mijn vrouw die ernstiger leek dan ze was, hebben wij de noodnummers gebruikt (alleen via tekst – niet telefonisch) – goed nieuws is dat binnen maximum 12 uur op elk tekstbericht een antwoord is gegeven – dit werkt dus zeer goed. Wij hadden perfecte ondersteuning van uw lokale agent en de verschillende lokale gidsen – ook de hotelaccommodaties waren zeer behulpzaam.

Cambodja : gekozen hotels (FCC Angkor by Avani en La Rose Suites) uitstekend gelegen om de voornaamste bezienswaardigheden in respectievelijk Angkor Wat en Phnom Penh te bezichtigen – kamers en service van beide hotels uitstekend. Programma met uitstappen en circusvoorstelling en traditionele dans waren prima ! De gids in Siem Reap deed zijn uiterste best om te luisteren en aan onze wensen te voldoen maar kon niet verhelpen dat zijn gebruikte Engelse taal moeilijk te begrijpen was. De gids in Phnom Penh was meer dan uitstekend – qua taal (perfect Engels) en begeleiding – de excursies naar Tuol Sleng en Choeung Ek waren ontnuchterend maar kregen een “meerwaarde” door het feit dat de gids de genocide als kind had meegemaakt

Vietnam : Hotel Intercontinental Hanoi Westlake – grootschalig en buiten de stad gelegen (op ons verzoek) met uitstekende kamers en service. [...] Relatief verre verplaatsing naar Ninh Binh – Tam Coc Garden – mooie lodge/uitstekend eten. Fiettocht ter plaatse OK – grotten weinig spectaculair – deze tweedaagse naar het zuiden heeft niet veel opgeleverd - ja mooie landschappen maar verder platteland/karstheuvels en grotten [...]. De verplaatsing van Ninh Binh naar Ha Long bay was lang ( 4 uur) – de inscheping van de boten is allemaal tussen 11:30 en 12:00 – dit is allemaal zeer goed georganiseerd en verloopt vlekkeloos. [...]

Het vervolg van het programma werd omgewisseld als gevolg van de overstromingen in Hue en Hoi An – dit was zeer goed voorbereid door de lokale agent en er werd ons de optie gelaten welke vluchten te kiezen [...] Hoi An is een aanrader – spijtig genoeg weten alle andere toeristen dat ook …zeer aangenaam klein stadje – gezellig – was nog steeds deels overstroomd – interessante activiteiten (maken van een lampion,beschilderen van maskers,…). Hue meer dan een bezoek waard – mooie boottocht (Perfume river). Hotel MIA Saigon ietwat buiten centrum gelegen (op ons verzoek) – bracht rust – mooie kamers en eten – eten bij de oever van een rivier is altijd aangenaam. [....]

De Vespa tour was meer dan een belevenis en een aanrader voor iedereen die echt eens wil laveren door een woud van brommers/auto’s en praktisch nooit stilstaat! Het verkeer is een georganiseerde chaos en een belevenis op zich – een aanrader ! De tocht naar de Mekong delta was lang en was aangenaam/interessant door de verschillende stops maar had iets van …dit hebben we al gezien …

Samengevat: een zeer mooie reis met zeer mooie resorts/hotels – 2 prachtige landen die heel wat te bieden hebben – er was tijdens onze reis wel wat regen – we zaten op de wip van het einde van het regenseizoen en het begin van het droge seizoen …misschien hadden we een week later moeten vertrekken [...].

Met vriendelijke groeten,

Henri

  Sungulwane Private Game lodge

De locatie en de game drives in Inyati en Sungulwane waren voortreffelijk!

Zuid-Afrika - November 2023

Dag Katrien,

We zijn terug van een onvergetelijke en zeer goed georganiseerde reis. De keuze van hotels en lodges was uitstekend. De locatie en de game drives in Inyati en Sungulwane waren voortreffelijk! Ook de indeling van de reis (o.a. aantal nachten per locatie) was goed want we hebben eigenlijk nergens het gevoel gehad dat we tijdsgebrek hadden.

Als we dan toch kritisch moeten zijn dan hebben we 2 kleine opmerkingen: De Haval huurauto tijdens het tweede deel van de reis was niet echt krachtig. Vooral op de beregende zand/grind wegen in Drakensbergen hadden we hier last van omdat hierdoor een aantal locaties niet bereikbaar waren. Anderzijds hadden we tijdens het eerste deel van de reis ook een Haval maar dan een uitvoering met een zwaardere motor en die voldeed wel prima in de bergen.

Op een aantal locaties was het avondeten inbegrepen waardoor het moeilijk inschatten was of we voor de bediening nog een fooi ‘moesten’ geven en hoe groot die dan moest zijn. En op sommige locaties was het een all-in formule en dat wisten we pas toen we wouden afrekenen. [...]

Bedankt,

Alain & Marina

  The Aiyana Pemba Island

Tevens een verwennerij op culinair vlak!

Tanzania en Zanzibar - November 2023

Beste Mieke,

We zijn terug van onze reis naar Tanzania en Pemba Island. Het was zo mooi dat het nauwelijks onder woorden te brengen is. Wij hebben met z´n allen genoten van de locaties de natuur en de gids. Het was tevens een verwennerij op culinair vlak.

Hartelijk dank voor de organisatie het was top.

jambo jambo

Miranda

  Sedona

De parken waren stuk voor stuk prachtig!

Verenigde Staten - november 2023

Beste Katrien,

We hebben een heerlijke reis achter de rug, de parken waren stuk voor stuk prachtig! Het weer was prima en San Francisco was leuk en interessant. De meeste hotels waren goed:

Intercontinental the Clement in Monterey is een super hotel. We hadden een mooie kamer en er is een uitstekend restaurant met zeevruchten. Uitstekende service! De Tenaya Lodge in Yosemite had een mooie en gezellige cabin maar de bediening aan de bar liet de wensen over. [...] De Argonaut in San Francisco gaf ons een uitstekende ontvangst en we hadden een leuke kamer. Het hotel is prima gelegen en had om ons 5-jarig huwelijk te vieren een fles wijn voorzien. De receptionist heeft ons een uitstekend en stijlvol zeevruchtenrestaurant aangeraden (zeer vriendelijk en professioneel).

Nadien sliepen we in de Zion Mountain Ranch. Het hotel staat niet aangeduid aan de weg, vooral als je aankomt na zonsondergang was dit een hele kunst om het te vinden. De cabin was basic in alle opzichten met weliswaar een goed bed en een goede verwarming, behalve de badkamer zonder verwarming en dus ijskoud. Het restaurant is typische wild west, eerder “chabby” maar gezellig met goede keuken. [...] Best Western Plus Bryce Canyon Grand Hotel vonden wij een echte tourist trap. [...]

Hyatt Place Page Lake Powel was een modern hotel met sympathiek personeel. Er is een restaurant maar het eten is matig. Daarna El Tovar Hotel aan de Grand Canyon, een mooi klassiek hotel in een 100-jarig gebouw op een uitstekende ligging (belangrijkste troef). [...] Amara Resort in Sedona was het betere Best Western hotel dat gelegen is in het midden van het sterk toeristisch stadje maar ver van de prachtige omgeving. We boekten kamer met ontbijt, het ontbijt bleek een krediet te zijn van 25$/pp, op de kaart staan de meeste gerechten geprijsd aan +/- 23$ zonder tip [...] Tot slot was er Andaz Scottsdale Resort, een prachtig hotel om tot rust te komen. Heel mooie bungalow en een uitstekend restaurant. 

Hartelijke groeten,

Jo & Mireille 

  Kaapse Wijnlanden

Perfect georganiseerde familiereis!

Zuid-Afrika - november 2023

Beste An,

Eerst en vooral bedankt voor het fijne welkom-thuis kaartje dat we van jullie ontvingen. Graag geven we jullie ook nog even onze feedback op de reis. Belangrijkste punt, Zuid-Afrika is een prachtig land waarvan we een klein stukje mochten ontdekken en waar we met heel ons gezin, groot én klein, ontzettend van genoten hebben. We zijn heel erg blij dat we met jullie konden samenwerken om voor ons een reis uit te stippelen die ook op maat was van de kinderen. 

Onze eerste dagen in Kaapstad waren perfect qua indeling. Heel erg jammer van de werken voor ons verblijf, want eigenlijk was dit een prachtige locatie om onze reis te starten. Op dag 2 deden we een prachtige uitstap naar Cape peninsula met een zeer aangename gids. We voelden ons geen moment ongemakkelijk en alles werd perfect afgestemd op onze wensen. Door de fijne gids, Trent, voelden we ons meteen wat meer op ons gemak en werden we ondergedompeld in de pracht en praal van Zuid-Afrika. Aanrader, ook met de kindjes.Ook ons verblijf in De Hoop was prima. [...]

Afsluiten deden we onze vakantie in Franschhoek en voor La Cotte alleen maar superlatieven. Prachtig domein, prachtige cottage. De uitstap met de Wine tram was opnieuw voor jong en oud een voltreffer. [...] Kleine algemene feedback waar we ons niet helemaal bewust van waren (en een kleine ontgoocheling voor de kleinste van de familie), geen enkel zwembad bij onze verblijven was verwarmd. En dus met de huidige buitentemperaturen was het eigenlijk onhaalbaar om te zwemmen. Klein lichtpuntje, op onze allerlaatste dag in Franschhoek ontdekten we dat het zwembad van de hotelgasten van La Cotte wel verwarmd was ;) Mooie afsluiter dus ook voor onze kleinste waterrat. 

Hopelijk is onze feedback nuttig voor jullie. We hadden een zeer goede en mooie reis en hopen ooit nog eens een verre reis te kunnen boeken bij jullie. Groepsfotootje van onze familie in La Cotte in bijlage. :)

Moesten er nog vragen zijn, geef gerust een seintje. 

Groeten,

William & Elke

  Bélouve Forest

De vulkaan en lava tunnels waren ook echt de moeite om te doen!

La Réunion - Oktober 2023

Dag Alannah,

Sorry voor het late antwoord! We hebben echt een onvergetelijke reis gehad. In La Réunion hebben we zeer leuke wandeling gedaan in de mooie en rustgevende natuur. De vulkaan en lava tunnels waren ook echt de moeite om te doen. Jammer genoeg is de catamaran niet kunnen doorgaan wegens te slecht weer.

Het eiland ontdekken met de auto was voor ons echt ideaal met telkens 2 overnachtingen in de paradijselijke hotels. Het waren echte pareltjes waar we alleen maar lof over hebben en telkens zeer warm onthaald werden in de luxueuze zetting. Uw lokale agent was ons ook steeds van dienst tijdens ons verblijf in La Réunion, dikke pluim!

De verbinding naar Mauritius was ook ideaal, we hebben weinig tijd verloren met de verplaatsing. In Mauritius hebben we echt genoten van nog een paar dagen rust en het was echt de perfecte afsluiter van onze reis. We werden enorm verwend met het lekkere eten en drinken. We hebben eveneens genoten van de verschillende zwembaden en het goeie weer 😉

Enorm bedankt Alannah om dit voor ons te regelen en er mee een onvergetelijke huwelijksreis van te maken!

Met vriendelijke groetjes,

Virginie en Stan

  Washington DC

Washington is een leuke stad, helemaal anders dan NY!

Verenigde Staten - November 2023

Dag Laetitia,

Bedankt voor jullie briefje. We hebben inderdaad genoten van Washington DC. Leuke stad, helemaal anders dan NY, en beter weer dan hier ;-) .Reis (vluchten, hotel, transfers) was ook perfect. Dank je wel.

Groeten, 

Dirk

  Marrakesh

Het was echt zorgeloos reizen…

Marokko - November 2023

Hoi Carmen,

Dank je wel voor een ‘amazing’ reis naar Marokko.  Alles was tip-top geregeld.  De vriendinnen zijn nu ook verkocht, je zal zeker nog van hen horen!

Het was echt zorgeloos reizen…

Birgitte 

  Tuinroute

Het was een fantastische, heel diverse kennismaking met Zuid-Afrika!

Zuid-Afrika - Oktober 2023

Beste Laetita,

Het is (jammer genoeg) nu al een tweetal weken geleden, doch wil jullie toch nog even bedanken voor het fijne terug-thuis-welkomstkaartje. Maar vooral voor de fijne reis naar Zuid-Afrika die jullie voor ons hadden samengesteld en tot in de puntjes geregeld was.

Het was een fantastische, heel diverse kennismaking met Zuid-Afrika. Alles was top qua locaties, uitstappen en verblijven! Foto's delen wordt wat moeilijk want welke kiezen uit een verzameling van 1.700 foto's ... ;-). Het aantal alleen al zegt hoe fascinerend de ervaring is geweest.

Misschien één kleine randopmerking . Bij de aankomst in Johannesburg en verwelkoming door de plaatselijke agent, hadden wij verwacht de nodige vouchers daar ter plaatse te mogen ontvangen voor de diverse verblijven, huurwagen(s), etc. Doch dat bleek niet het geval te zijn wat toch een zekere ongerustheid in het begin met zich meebracht daar dit onze eerste maal was dat we eigenlijk niets van officiële bevestigingsdocumenten in ons bezit hadden voor het volledige traject van onze reis.

Op zich heeft dit inderdaad nergens voor problemen gezorgd. Elk verblijf en autoverhuurmaatschappij verwachtte ons effectief. Behalve bij de toegang tot het Krugerpark deden ze even moeilijk aangezien we dus geen officieel bewijs konden voorleggen dat we effectief een verblijf hadden voor enkele dagen in het Krugerpark zelf. [...] Maar, het was vooral een super ervaring in een fascinerend land.

Vele groeten, 

Steven

  Titicaca Train

Arequipa, Cuzco, Machu Pichu en de Titicaca train zullen ons altijd bijblijven!

Peru - oktober 2023

Dag Nanou,

Het is ondertussen een maand geleden dat we terug zijn van onze reis Peru en Ecuador en we willen je dan ook graag feedback geven. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we een schitterende reis gemaakt hebben. Alles was piekfijn in orde. De gidsen en chauffeurs waren altijd mooi op tijd aanwezig. We moesten nooit wachten.

De gids Mariël in Arequipa en Colca valley was top. Ook German in Cuzco en Alicia in Machu Pichu waren zeer professioneel. De gekozen hotels waren allemaal zeer goed tot top. Circa in Arequipa, Belmond Monasterio in Cusco steken er natuurlijk bovenuit. Er was ook altijd iemand die ons hielp bij het inchecken bij de inlandse vluchten. We zijn dus uitermate tevreden over jullie lokale travel agency.

Toch een tweetal items te verbetering… Een bepaalde ochtend worden we al om vier uur opgehaald voor de trip naar Paracas. Het beloofde immers een lange dag te worden met de Ballestas eilanden, de het nationale woestijn reservaat en de Nasca lines. Maar reeds in de auto van Lima naar Paracas wordt ons verteld dat de Nasca Lines uitgesteld zijn naar de volgende dag, zonder veel uitleg van Carlos, onze gids. [...] Gelukkig zijn de Nasca lines de moeite waard. 

De Galapagos eilanden vielen voor ons wat tegen. Het hotel Finch Bay was zeer goed en ook de eerste halve dag met onze gids Marlon was OK. Op dag twee erop hadden we een interessante excursie georganiseerd door het hotel zelf. De derde dag was een volle dag met Carlos. Hij heeft er blijkbaar niet veel zin in. [...]

Gelukkig wegen deze twee punten niet door over ons algemeen gevoel over Peru. We hebben echt genoten van dit schitterend land met een fantastische geschiedenis, mooie landschappen en uitstekend eten! Arequipa, Cuzco, Machu Pichu en de Titicaca train zullen ons altijd bijblijven.

Groeten,

Luc en Sabine

  Belmond Jimbaran Puri Bali

Belmond Jimbaran Puri Bali was echt de kers op de taart.

Indonesië - Bali - Oktober 2023

Hallo Laetitia,

Even wat feedback over de reis. We hebben er enorm van genoten. Mooi land, supervriendelijke mensen, veel variatie. En dus veel hoogtepunten. We vonden het wel goed dat we zowel Java als Bali gedaan hebben omwille van deze variatie. Wat een verschil. Precies 2 verschillende landen. 

Alles was eigenlijk perfect georganiseerd. De gidsen hebben hun werk zeer goed gedaan. Een bemerking die jullie misschien kunnen gebruiken voor de volgende keer, de transfer met binnenlandse vlucht (Lion Air) van Java naar Bali was zeer lastig. [...] We hebben tijdens de reis een groep ontmoet die per boot van Java naar Bali was gereisd en dan de tour op Bali daaraan hadden aangepast. Batu Kursi Hill hebben we niet gedaan. We kwamen daar rond de middag toe. Het was zeer warm. 

De logies waren zeer goed, eigenlijk weinig van te zeggen. Het hotel bij de Bromo-vulkaan was volgens onze gids het beste daar in die buurt. [...] Het hotel in Ubud vonden wij persoonlijk het minst geslaagd. De kamer was zeer gehorig, precies kartonnen muren. Er zal een Tokeh Gecco op ons terras die ze niet konden vangen. [...]

Het laatste hotel, Belmond Jimbaran Puri Bali, was echt de kers op de taart. We kregen daar ook een upgrade naar een villa met zwembad. Het restaurant was niet goedkoop, maar echt klasse. En op het strand waren tal van plaatsen waar we konden eten.

Voila, we waren dus heel tevreden. Topreis!

Caroline en Benny

  West-Canada

In Jasper hebben we echt de tijd van ons leven gehad!

Canada - Oktober 2023

Hi Peter

Eerst het allerbelangrijkste, BEDANKT om voor ons een fantastische reis te organiseren! We hebben er ongelofelijk van genoten, echt een once in a lifetime reis!  Zoals je wel wist was dit de eerste reis van Glenn buiten Europa en was dit dus ook een grote test om Glenn aan het reizen te krijgen en ik ben ervan overtuigd dat het jullie gelukt is, dus onwaarschijnlijk bedankt. We zullen zeker nog een online review schrijven en jullie aanbevelen bij vrienden en familie. [...]

Vancouver: het was een zeer fijn en net hotel waar we gelogeerd hebben. Gezien het net Labour Day was, was het wel behoorlijk druk rondom het hotel. [...] Ophaling van de wagen was ook goed geregeld, we hebben een upgrade gekregen naar een Dodge Durango, dus je hoort ons zeker niet klagen. [...] Victoria: goed hotel, mooi ingericht en zeer vriendelijk.

Ucluelet: Wat een fantastisch hotel! We hadden de mooiste studio van het domein, zicht op de oceaan en het was letterlijk de kamer uitlopen en we waren aan het water. Absoluut een topper, dank u om deze accommodatie in onze reis te plannen!  De whale en bear watching tours waren goed geregeld, niets op aan te merken. We hebben een 6-tal walvissen vanop afstand gezien en 2 beren. [...] Verder hebben we de omgeving vooral te voet verkend, stukje van de Pacific Rim gewandeld en de Canso Plane Crash Hike (zeker een aanrader!).

Whistler: was een charmant, redelijk druk skidorpje. Hotel was zeker en vast in orde, fijn dat we een balkonnetje hadden aan de kamer, zo kan je ‘s avonds ook nog even buiten zitten om te lezen. [...] Clearwater: Op de rit van Whistler naar Clearwater hebben we een beer op de weg gezien, was wel echt een fantastische ervaring, wat je natuurlijk niet kan plannen, maar was wel subliem. [...]

In Jasper hebben we echt de tijd van ons leven gehad, ik denk dat we hier gemakkelijk nog een week langer konden/wilden blijven. De natuur is hier zo mooi, hebben er hele mooie wandelingen gedaan en veel dieren gezien. [...]De uitstap naar de Athabasca gletsjer is absoluut een must see, echt een once in a lifetime gevoel. Ondanks onze hoogtevrees zijn we ook allebei even op de Skywalk geweest. Echt super blij met deze excursie!

Lake Louise, Lake Moraine, Lake Peyto; deze meren zijn natuurlijk een must see als je naar West-Canada gaat, al dat we ook wel het gevoel hadden dat dit super toeristisch was en dat er nog weinig authentiek was aan deze meren. [...] Banff: ons gevoel bij dit hotel was ietsje minder. De extreme Canadese gastvrijheid ervaarden we hier precies niet echt. [...] Calgary: Hotel was heel mooi, ruime kamers en verzorgd. 

En nog eens merci voor deze fantastische ervaring te plannen! Voor onze volgende grote reis nemen we heel graag terug contact met jullie! 

Groetjes Lynn & Glenn 

  Lençois Maranhenses

Lençois Maranhenses beschrijft u terecht als adembenemend.

Brazilië - Oktober 2023

Beste Carmen,

Wij hadden een zeer mooie en onvergetelijke reis naar Brazilë. Dankuwel.

De Gids in Rio was goed en sprak goed Engels. De eerste dag is er wat foutgelopen, de gids dacht dat we een halve dag excursie hadden, terwijl deze een hele dag zou moeten zijn [...]. De helivlucht kon niet doorgaan zoals we toen bespraken. We hebben op eigen initiatief en kost de botanische tuin bezocht. Zeer mooi voor wie van planten houdt! Jullie en anderen hadden ons gewaarschuwd dat transport in Brazilië al eens vertraging durft op te lopen, dat vluchten geschrapt worden, etc. Wij alvast hebben daar geen last van gehad. Alles verlies stipt zoals voorzien

De lodge in Pantanal was zeer goed. Verzorgde maaltijden, gerieflijke kamers, mooi gelegen, mooi zwembad, veel dieren vlakbij,.. Safari’s waren zeer goed. Excellente gids. We hebben de lokale big five gezien. Paardrijrit, kanovaren, bbq bij paardenstallen,… : alles top.

Het hotel in Bonito was goed, wel basic kamers. Mooi zwembad en zeer vriendelijke service. Gruta do Lago Azul: beschrijving spreekt van het zonlicht dat ’s morgensvroeg op het diepe meer schijnt. Dat blijkt wel maar een paar dagen per jaar het geval, en dus niet als wij er waren. Grot was wel mooi. Snorkelen in Rio da Prata was tof

In Barreirinhas hadden we een zeer goede gids. Hotel was mooi en goed. Lençois Maranhenses beschrijft u terecht als adembenemend. Het is een lange reis om er te geraken, maar dat was meer dan de moeite. Het water in de meertjes was al redelijk gezakt sinds het einde van het regenseizoen. Veel later op het jaar dan wanneer wij gingen zou ik niet aanraden. De vlucht boven de Lençois waar wij naar hadden gevraagd, viel wat tegen. De wandeling door de duinen was veel indrukwekkender. Boottocht over de rivier was zeer leuk. Zwemmen in de rivier vanop een zandbank was super. 

Ook in Salvador een goede gids! Leuk dat die Nederlands sprak. Het hotel was goed. Salvador was leuk om een paar uur te bezoeken. Daarna Morro de Sao Paulo: toch wel lange boottocht. Aankomst was niet goed geregeld. Eerst moesten we een taks betalen van ongeveer 25€/pp, wat niet was aangekondigd, noch in de documenten noch door de gids. [...] Het toeristisch dorpje heeft een leuke laid back atmosfeer. Mooie stranden. Hotel was zeer goed en mooi. Frappant dat zelfs in dergelijk toch wel chic hotel, men zelfs aan de receptie geen Engels spreekt. Zeer vriendelijke bediening. Onze kinderen hadden graag wat meer activiteit-mogelijkheden gehad in het hotel of op het eiland. 

Vriendelijke groeten,

Mattias 

  TeamLab Tokyo

Tokyo is indrukwekkend !

Japan - Oktober 2023

Beste Laetitia,

Hartelijk dank voor de opvolging. De reis naar Japan is erg goed verlopen en volledig volgens de perfecte planning. De "pupuru" (mobiele wifi) en de transport cards waren super handig. Tip om mee te geven is wel dat 9 dagen ter plaatse echt wel een minimum is ; een gelijkaardig programma kan beter op 12 dagen afgewerkt worden, als men er de tijd voor heeft.

Alle boekingen (hotels, verplaatsingen, gidsen) voldeden aan of overtroffen ruim de verwachtingen. We waren een beetje ontgoocheld over Takayama/Furukawa. De oude stad van Takayama op zich is wel "authentiek" en mooi ; we hadden alleen verwacht nog meer in de open natuur terecht te komen. Dus wie echt Japanse natuur wil zien, zoekt het toch best ergens anders.

Boodschap om mee te geven voor de mensen die Mount Fuji willen zien : de voorgestelde tour in Hakone is perfect te doen op een kleine dag (+/- 5 à 6 uur); bij bewolkt weer heb je de meeste kans om Mount Fuji te zien (vanaf Lake Ashi) na de middag, als de bewolking wat opgetrokken is. Dus voor Hakone voorzien om twee nachten te blijven of om 's morgens toe te komen en in de namiddag de voorgestelde tour te doen.

Tokyo is indrukwekkend ! Om zich te vergewissen van de omvang is een bezoek aan de Skytree een absolute aanrader. Ook de teamLab Planets en de Sumo wedstrijden zijn zeker de moeite waard. Verplaatsingen met de metro zijn perfect te doen mits de hulp van Google Maps. Als rooftop restaurant is CéLaVi in Shibuya zeker een aanrader voor het zicht ; de keuken is eerder westers.

Met vriendelijke groeten,

Jan

  Algonquin

De Indian summer in al zijn pracht !

Canada - Oktober 2023

Beste Alannah

We willen u graag even feedback geven over onze Oost-Canada reis. Het was een geweldig mooie reis. We hadden 2 weken prachtig weer en hebben de Indian summer in al zijn pracht kunnen meemaken. De vlucht in business was top en we hebben ook voor onze zoon een upgrade kunnen fixen. Als wagen kregen we natuurlijk niet het gevraagde type, maar de Chrysler monovolume, die we hadden was ruim, nieuw en heeft geen problemen gegeven.

Montréal was geweldig evenals Quebec (wat wel vrij toeristisch was). In Tadoussac hebben we zowel zwarte beren als veel walvissen gezien en ikzelf was blij dat we op een grote boot zaten en niet op een zodiak. Iets minder vonden we de trip naar Saguenay. De weg zelf er naartoe was mooi, maar ter plekke was werkelijk niets te beleven en de Auberge des Battures was naar onze mening ook de omweg niet waard. [...] Hotel Sacacomie was dan qua locatie zeker mooi. We hebben er gewandeld, aan boogschieten en Tomahawk werpen gedaan en gaan cano varen. Het hotel op zich was mooi (prachtige Spa ook) maar onze kamer was echt een afknapper. [...] Het hotel zat stampvol maar voor de tweede nacht konden we gelukkig een upgrade regelen naar een beduidend mooiere, ruimere kamer met zeer mooi uitzicht over het meer. 

Mont Tremblant was een leuke tussenstop in een piepklein toeristisch ski-oord dat wat aan Disneyland deed denken. We namen er de kabellift naar de top en onze kinderen gingen er sleetje rijden. Het hotel was er mooi en het eten lekker. 1 dag was er genoeg om alles te zien. Ook Ottawa was de moeite om te bezoeken en ik was zeer blij er eindelijk eens een hotel te hebben met moderne en ruime badkamer. We deden er een zeer mooie wandeling in de omgeving samen met onze vrienden, die er prachtig wonen aan een meer op een half uurtje van de stad.

Ook Algonquin was de moeite. In het resort hadden we kleine appartementen die veel ruimte boden en aangenaam waren om te overnachten. [...] Het park zelf was prachtig! We konden er gelukkig nog een dagpas kopen en maakten er 2 zeer mooie wandelingen. Met wat vertraging hadden we een rustige terugvlucht na een deugddoende reis in een zeer mooi land! We hopen er ooit nog eens terug naartoe te kunnen gaan.

We danken u voor de uitstekende organisatie en hopen dat u iets hebt aan onze feedback.

Vriendelijke groeten

Annemie, Peter, Alec en Carlotta

  Lion Sands River Lodge

De gamedrives van Lion Sands River Lodge zijn wel van de beste in hun soort!

Zuid-Afrika - Oktober 2023

Dag Katrien,

Bedankt voor de welkom-terug-thuis-kaart. Onze reis was weer super en is probleemloos verlopen. Op de Air France vluchten was niks aan te merken. [...] Eens op de luchthaven van Johannesburg werden we verwelkomd door een soort steward van de luchthaven die ons voorbij de wachtrij aan de douane loodste en ons tot in het kantoor van Avis bracht. Hier liep alles zeer professioneel. [...]

Kruger Riverside Lodge was een prima start, met een zeer vriendelijke ontvangst. Al een beetje safari-gevoel, wegens het (ongevaarlijk) wild dat rondloopt in Marloth Park. [...] We sliepen ook in de Jock Safari Lodge, top. Gemoedelijke, familiale safari-sfeer. Gezellige oude lodge in koloniale stijl. Super kamer/suite, met een bijzonder groot terras met plunge pool, ligzetels en ligbad, en met een extra bed buiten en dus de mogelijkheid om in de open lucht te slapen. Gasten van alle nationaliteiten. We deelden de safari-jeep met buitengewoon leuke Engelsen en Ieren.

In Sabi Sands verbleven we in de Lion Sands River Lodge, top. Enerzijds nog exclusiever dan Jock Safari Lodge, anderzijds misschien daardoor minder gemoedelijk. Strakke nieuwe lodge in moderne stijl. Fantastische kamer/suite, maar met een relatief klein terras met enkel 2 stoelen. Bij goed weer moet een verblijf in het Lion Sands/Chalkley Treehouse de max zijn, maar voor ons was het weer net die avond en nacht een spelbreker [...]:

De gamedrives in Lion Sands (en voor zover we weten in alle lodges in Sabi Sands) zijn wel van de beste in hun soort. Daar gaan de drives immers regelmatig helemaal “off road”, letterlijk dwars door alles heen, recht naar de plaats waar bvb. een luipaard zich op dat moment bevindt, terwijl men in bvb. in Jock Safari Lodge toch grotendeels op de gravel-wegen blijft (of moet blijven).

Samengevat: super vakantie, volgens de verwachtingen. We gaan ongetwijfeld nog terug naar Zuid-Afrika, maar niet meer naar Kruger, want daar hebben we ’t na 3x nu wel gezien ;-).

Groetjes,

Alain

  Palm Hotel

Super leuke huwelijksreis naar La Réunion en Mauritius

La Réunion - oktober 2023

Dag Carmen

Ik wou je even via deze weg bedanken voor een super leuke huwelijksreis naar La Réunion en Mauritius! Alles wat top geregeld en we hebben echt genoten! Alle hotels waren prachtig op hun manier en overal was iedereen even vriendelijk. 

Het enige wat ik veranderd zou hebben was een Thalysrit vroeger naar Parijs. We stonden 40 minuten stil en daardoor hadden we bijna onze vlucht gemist. 

We komen zeker terug voor onze volgende grote reis! 

Groetjes

Ditte & Daan

  Ryokan Roka

Japan is inderdaad een fantastisch goed georganiseerd land!

Japan - September 2023

Goedemorgen Katrien,

Zoals je hieronder kan lezen was mijn reis gewoon perfect ! Zeer goed georganiseerd – uitstekende hotels – goede gidsen – zeer nuttige info van de lokale agent ivm transport, treinen e.d.

Japan is inderdaad een fantastisch goed georganiseerd land – openbaar vervoer gewoon top – een land dat zeer goed alleen
te bereizen valt uiteraard dankzij jullie voorbereidingen én dankzij de super vriendelijke en behulpzame mensen die, niettegenstaande
hun kennis van het Engels vaak bijna nihil is, altijd willen helpen – in elk station, op elke bus, op straat, kortom overal.

Ryokan Roka is inderdaad schitterend én ik werd ter plaatse in het Vlaams ontvangen: één van de persoonsleden is een dame
uit Antwerpen. Enige minpuntje: hun Westers ontbijt is niet zo denderend vooral in verhouding tot de prijs. De diners waren wel uitmuntend goed, de bediening top en service ivm vervoer ook perfect

Enige tegenvaller was de terugreis : het vliegtuig van Lufthansa was defect en kon niet vertrekken [...]. Besluit: jullie hebben dit zeer goed gedaan en ik hoop in de toekomst nog eens van jullie diensten te kunnen gebruik maken.

Met vriendelijke groeten

Eliane