Menu

Le Grand Controle

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Frankrijk samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Gelegen op het landgoed van Versailles, biedt Le Grand Contrôle een exclusief verblijf met zicht op l’Orangerie en het bassin la Pièce d’Eau des Suisses. Dit prachtige stukje architectuur werd volledig gerenoveerd en gerestaureerd tot het gerenommeerde en karaktervolle hotel dat het nu is.

Het hotel is een lofzang op de pracht en praal van de 18de eeuw. Meubels en schilderijen die ooit een plaats hadden in het paleis, zorgen nu voor fleurige kamers en stijlvolle lounges. Met slechts 14 kamers en suites heerst er een intieme en rustige sfeer. Waar de standaard kamers staan voor rust en klaarte, zorgen de suites voor een gevoel van luxe en rijkdom, aangekleed met bloemenstoffen, titanische hemelbedden, marmeren open haarden en ouderwetse badkuipen. Enkele kamers beschikken over een terras waar het heerlijk aperitieven is met zicht op de meest gekende tuinen van Europa. Bij aankomst krijgt u een butler toegewezen die erop zal toezien dat u niets te kort komt.

Met verschillende restaurants voor ontbijt, brunch, lunch en diner, weet Le Grand Contrôle u in een romantische en fijn afgewerkt kader te verrassen met verfijnde creaties. Chef Alain Ducasse haalt zijn inspiratie bij de feesten van de koningen en stelt niet teleur. Ook in de bars waar u terecht kunt voor Afternoon Tea of zomerse cocktails, worden met veel zorg hapjes en gebakjes geserveerd op kunstige borden Wanneer het weer het toelaat, zijn de zonneterrassen zeker een aanrader. Fijne, verzorgde pleintjes worden romantische hotspots voor een culinaire beleving.

Le Grand Contrôle verwent u met een bevoorrechte toegang tot het Château de Versailles. Na sluitingstijd ontdekt u tijdens een exclusieve rondleiding de belangrijkste bezienswaardigheden, maar ook de zalen en kamers die anders achter gesloten deuren blijven. Ook ’s ochtends kunt u met een gids een uitzonderlijke rondleiding krijgen in paviljoen Domaine de Trianon. Verken op eigen houtje vanuit een elektrisch golfkarretje of boot deze mooie, groene streek.

Het hotel heeft een stijlvolle wellness die voorzien is van een sauna, hammam en behandelkamer. Met behandelingen als ‘Sun King Massage’ en ‘Majestic Mirror’, een eerbetoon aan de schoonheid van Marie-Antoinette, mag u zich aan een vorstelijke ervaring verwachten. Ook de standbeelden en handgeschilderde fresco’s rond het zwembad nodigen uit tot ontspanning.

  • Reizen naar Frankrijk Frankrijk
  • Hoofdstad Parijs
  • Munteenheid Euro
  • Tijdszone UTC +1, UTC +2
  • Taal Frans

Enkele foto's


Kan u al niet wachten om naar Frankrijk te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak