Menu

Reizen naar Namibië

Bekijk meer foto's

Waarom Namibië?

  • Meest diverse natuur van Afrika
  • Ideaal om op eigen houtje te verkennen met 4X4
  • Unieke, kleinschalige lodges
  • Heel het jaar door te bezoeken

Samen uw droomreis naar Namibië samenstellen? Onze Namibië expert Kristien helpt u graag verder.

Contacteer Kristien

Welkom in het eerste land ter wereld dat natuurbescherming in zijn grondwet opnam. Een beslissing die zijn doel niet heeft gemist ...

Namibië reizen naar ontzagwekkende natuur

Het fundament van een rondreis door Namibië is een ontzagwekkende reeks van natuurlijke troeven. Er zijn de angstaanjagend mooie landschappen van de Skeleton Coast, Sperrgebiet en de beroemde Sossusvlei met haar monumentale bergen van roodoranje zand. Namibië is de thuis van het al even beroemde Etosha National Park, waar u zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn, de cheeta en de impala met zwart gezicht zult zien tegen de unieke achtergrond van de Etosha Pan. In het uiterste noordoosten van Namibië is er de natte oase van de Caprivi, en in het diepe zuiden de uitgestrekte grasvlakten, ingeklemd tussen het kleurrijke zand van de Kalahari en de Namib woestijn.

Uitgebreide troeven van Namibië reizen

Extra troeven zijn de vriendelijkheid en de culturele diversiteit van het Namibische volk, een goed ontwikkelde infrastructuur en een uitgebreide keuze aan resorts en logies, variërend van luxehotels en chique lodges tot eenvoudige en rustieke kampen in de beslotenheid van de bush. Namibië heeft het allemaal, of u nu wilt reizen in luxe of avontuurlijk, met een gids of op uzelf. Namibië reizen staan voor eindeloze zonneschijn, een overvloed aan wilde dieren, natuurschoon en unieke landschappen, wat het tot een ‘amazing destination’ maakt.


Omwille van de vele omboekingen is de beschikbaarheid voor de zomervakantie 2021 nu al beperkt. Contacteer ons tijdig indien u een reis naar Namibië wenst te boeken.

Interesse? Maak een afspraak
  • Reizen naar Namibië Namibië
  • Hoofdstad Windhoek
  • Munteenheid Namibische Dollar
  • Tijdszone UTC + 2
  • Taal Engels

Beleef Namibië

Rondreis Namibië, een selfdrive safari in stijl

Belangrijkste hoogtepunten in één reis

Noord- en Zuid-Namibië, selfdrive rondreis

Doorkruis dit indrukwekkende land!

Het beste van Namibië, Botswana en Zimbabwe

Combineer de mooiste nationale parken

Super deluxe flying safari

De meest exclusieve verkenning

Ontdek meer reizen

 

Samen uw droomreis naar Namibië samenstellen?

Onze Namibië expert Kristien helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Kristien

Verblijf in exclusieve hotels

Bagatelle Kalahari Game Ranch

Kalahari

Charmante lodge tussen de zandduinen

Camp Kipwe

Damaraland

Sfeervolle bungalows tussen de rotsen

Doro Nawas

Damaraland

In harmonie met de omliggende natuur

Ongava Lodge

Ongava wildreservaat

Luxe te midden de Afrikaanse natuur

Ontdek meer hotels

 

3.000 kilometer dwars door Namibië

Namibië - juli 2019

Hoi Ans

Het was een héél geslaagde reis. 3100 km rondgereden in het prachtige Namibië. 

De auto was perfect als zou het handig zijn geweest dat ze bij aankomst hadden meegedeeld en niet bij het terugbrengen van de auto dat de raampjes van de achterbak open dienen te staan tijdens het rijden voor het zand. Onze koffers plakten vol met zand. Het rijden viel al bij al mee, ter plaatse hebben we wel ook nog een GPS bijgestuurd - dat was toch makkelijker. 

Olive guesthouse was een goed begin om de reis aan te vangen, zoals ook nadien de mooie Zebra Kalahari lodge.

We hebben goed gezweet bij het beklimmen van de Big Daddy in de Sossusvlei en het laatste stuk door het zand rijden met de 4X4 tot aan de parking voor jeeps was een avontuur. The Desert Homestead was good, dit waren wel geen overdekte tenten zoals vermeld, maar chalets. Ligt nogal dicht bij de hoofdweg en als er een auto voorbijrijdt, geeft dit wel veel lawaai. Staat op de voorlaatste plaats in ons klassement.

De guesthouse in Swakopmund en de activiteiten waren top, alleen zou het handiger zijn dat er in de ontvangen reisdocumenten al een uur zou staan. The Tug  was super lekker en Kücki’s pub heel gezellig, beiden op voorhand gereserveerd. Gelukkig maar :-)

Doro Nawas was een heel leuk verblijf met de woestijnsafari olifant. In dit hotel kan je je bed buitenrollen op het privé terras en onder de blote hemel slapen. Een spannende belevenis voor de kinderen en een romantische voor ons.

De Etosha Safari lodge was een prima uitvalbasis om Etosha te bezoeken, iets ouder en er waren verbouwingen aan de gang wat minder aangenaam was. Hier hebben ze ons nog bijkomend het avondeten willen aanrekenen - wat geen super buffet was -  lang leve de voucher als bewijs.

Etosha is perfect zonder gids te bezoeken en een heel avontuur, we hebben een close encounter gehad met een olifant die op smurflengte van de auto was. Dit was wel een hoogtepunt.

Het Mushara Bush Camp staat met stip op nummer 1, de tenten, de kleinschaligheid en het lekkere eten, een fantastische beleving. Hier was onduidelijkheid over het aantal kamers en verdeling. Voucher met 3 tenten en het waren er 2 - 1 double en family voor 3. Maar dit is uiteindelijk snel uitgeklaard.

Ook heel bijzonder waren de view rooms in Okonjima Plains Camp met de gezellige barn om te eten. We zijn luipaarden gaan tracken en het Africat centrum en revaliderende cheeta’s gaan bezoeken. Diego was nog te klein om te gaan hiken en hyena’s te gaan spotten maar de andere uitstappen waren fantastisch, een prachtige stichting en super afsluiter van onze reis.

Met hartelijke groet

S., Hamme

Kan u al niet wachten om naar Namibië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak