Menu

Reizen naar Japan

Bekijk meer foto's

Waarom Japan?

 • Wereldsteden in combinatie met unieke natuur
 • Overnachten in authentieke ryokans
 • Uitzonderlijke kunst en architectuur
 • Overheerlijke lokale keuken
 • Diepgewortelde tradities
 • Het toonbeeld van moderniteit

Samen uw droomreis naar Japan samenstellen? Onze Japan expert Nanou helpt u graag verder.

Contacteer Nanou

Unieke contrasten

Reizen naar Japan, dat voelt als reizen naar een andere planeet. Bereid u voor op aangename desoriëntatie tijdens de ontdekking van deze mysterieuze archipel van ongeveer 6800 vulkanische eilanden, waar oude goden en traditioneel vakmanschap worden vermengd met hypermoderne technologie en futuristische mode. Hogesnelheidstreinen brengen u van het ene deel van het land naar het andere met ontzagwekkende punctualiteit. Tijdens uw individuele rondreis Japan zal u het echte Japan leren kennen, een land met unieke contrasten, waar u zo maar eens een boer op zijn rijstveld zou kunnen zien en om de hoek plots een met neon-verlichte videospelletjeshal.

Japan reizen, meer dan moderniteit en steden

Zij die naar Japan reizen, belanden onvermijdelijk in de steden. Deze hyperactieve metropolen zijn de plaats bij uitstek om de nieuwste trends en de hipste mode- en musthave gadgets te ontdekken, nog voor ze de rest van de wereld bereiken. Het is echter niet allemaal moderniteit: Onder meer Tokio, Kyoto, Osaka en Naoshima hebben ook een breed aanbod aan traditionele podiumkunsten en unieke architectuur, en een schat aan Japanse beeldende kunst, te bekijken in de grote stedelijke musea. En ook dit is Japan: Prachtige natuurparken, Unesco-werelderfgoed, overheerlijke sushi en fascinerende manga. U zal zelden ver moeten lopen om een zwevend kasteel, oude tempel of schrijn te bewonderen.

Interesse? Maak een afspraak
 • Reizen naar Japan Japan
 • Hoofdstad Tokio
 • Munteenheid Yen
 • Tijdszone UTC +9
 • Taal Japans

Beleef Japan

Amazing rondreis naar Japan

Kennis maken met de hoogtepunten

Amazing Japan met de Japanse Alpen

Laat de drukke steden achter u in de Japanse Alpen

Amazing Familiereis in Japan

Een boeiende rondreis door mythisch Japan

Amazing Natuurreis in Japan

De overweldigende Japanse natuur

Ontdek meer reizen

 

Samen uw droomreis naar Japan samenstellen?

Onze Japan expert Nanou helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Nanou

Verblijf in exclusieve hotels

First Cabin

Kyoto

Het beste capsulehotel van Japan!

Hoshinoya Ryokan

Tokio

Ongeëvenaarde luxe en service

Gora Kadan

Hakone

Traditionele ryokan midden in de natuur

Celestine Gion

Kyoto

Een moderne parel in Kyoto

Ontdek meer hotels

 

Deze reis overtrof onze verwachtingen en dromen heel ver!

Japan - December 2023

Beste Nanou,

We zijn sinds zondag weer thuis na onze wondermooie belevingen in Japan. Deze reis overtrof onze verwachtingen en dromen heel ver. De start van ons avontuur plannen met een vlucht in Business class bij Lufthansa was een goeie keuze. Dit doen we opnieuw. Lufthansa is heel klantvriendelijk en werkt met uitstekend personeel van piloten tot stewards toe. [...]

Van bij aankomst in Japan tot onze terugreis naar België was alles maar dan ook alles werkelijk perfect georganiseerd. Chauffeurs, agenten, gidsen, treinen, metro enz.: alles en iedereen werkt stipt op tijd, met een heerlijk uiterst warm en respectvol gevoel naar de klant toe. Japanners kennen er wat van om hun toeristen welkom te heten en te verwennen.

Elke plaats die we bezochten van Tokyo tot Osaka was de moeite. De door jullie gekozen tijdsduur per plek was uitgekiend en correct. Alle folders en info hebben we nodig gehad. We wandelden elke dag 14 km, en ontmoetten Belgen en andere nationaliteiten die de reis een tweede keer maakten omdat hun eerste bezoek veel te kort was. Dat was bij ons gelukkig niet het geval.

De herfstkleuren waar we zo naar uitkeken, hebben we gezien ondanks de ook daar uitgestelde herfst. De Japanse esdoorn kleurde al mooi bloedrood en de ginkgo zachtgeel. De tuinen rondom de tempels waren zo mooi, en we waren oprecht zwaar onder de indruk. Ook de ‘castles’ en shreins, zoals het gouden paleis in Kyoto en ‘Fushimi’ in Uji, de shrein in zee bij Myamaya verbaasden ons. Teshima en Benesse met moderne kunst en architectuur waren een fijne bijzondere impressionante afwisseling.

Restaurants reserveren was problematisch. Onze gidsen hebben ons gelukkig geholpen. Maar zelfs zonder reservatie, konden we lekkere yakitori of Wagyu beef eten zomaar bij een station of in een van de luxueuze winkelcentra. De hotels waren zeer goed en uitstekend gelegen. Park hotel in Tokyo stelde een beetje teleur: teveel lawaai van de treinen en een kleine kamer waar we struikelden over onze valiezen. [...]

In de ryokan hadden we even een cultuurshock, echter de zalige ontspannende baden deden ons deze onmiddellijk vergeten, en de op en top Japanse leefwijze zoals in de ryokan dragen we voor altijd mee in onze herinneringen.

Kortom mevrouw: u heeft er wel werk van gemaakt samen met de agenten in Japan, dit mooie, mooie land, verfijnd en ontwikkeld tot op het bot. Ongelooflijk hoe goed u dit kon aanvoelen. Warme dank om ons deze onvergetelijke ervaring te bezorgen en om uw kalmte te bewaren toen we even in paniek waren bij het uitstellen van de vluchttijden. We maken alvast veel reclame en plannen ongetwijfeld een nieuwe verre vakantie bij Amazing Destinations. Jullie doen jullie naam eer aan want de reizen die jullie uitstippelen zijn echt waaw.

Met lieve groet

Marc en Katelene 

Kan u al niet wachten om naar Japan te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak