Menu

Reizen naar Oman

Bekijk meer foto's

Waarom Oman?

 • Ideaal als self drive met een 4X4
 • Unieke overnachtingen in de bergen en de woestijn
 • Kleurrijke oases en diepe canyons
 • Perfecte mix tussen traditie en hedendaagse luxe
 • Eeuwenoude forten en mysterieuze dorpen
 • Afsluiten met parelwitte stranden

Samen uw droomreis naar Oman samenstellen? Onze Oman expert Kristien helpt u graag verder.

Contacteer Kristien

Reizen naar Oman is een van de beste manieren om het traditionele Arabië van weleer te ervaren. Oman is een belofte voor unieke plaatjes.

Rustige stukken kust liggen in de schaduw van wuivende palmbomen en zijn bezaaid met vissersbootjes. Modderstenen dorpjes klampen zich vast aan de zijkant van afgelegen valleien. Steile bergketens worden doorsneden met steile canyons en kleurrijke wadi’s, terwijl de woestijn van Oman zich uitstrekt in de verte. En dit is slechts een greep uit wat Oman reizen u te bieden hebben.

Omarming van de moderne wereld

Natuurlijk zijn het niet allemaal woeste, dunbevolkte landschappen. Oman heeft de moderne wereld omarmd, vooral in de glitter en drukte van hoofdstad Muscat en in de snel groeiende steden Salalah en Sohar.

Reizen naar Oman biedt u de perfecte combinatie van authenticiteit en moderne invloeden. Drukke souks blijven weerklinken met verkopers die onderhandelen over wierook, sieraden en lekkernijen. Eeuwoude forten houden nog steeds de wacht over de steden die ze ooit beschermd hebben. Geiten dwalen langs okergekleurde huizen en de traditioneel geklede Omani slenteren rustig doorheen de straten.

Interesse? Maak een afspraak
 • Reizen naar Oman Oman
 • Hoofdstad Muscat
 • Munteenheid Rial
 • Tijdszone UTC+4
 • Taal Arabisch

Beleef Oman

Amazing luxe in Oman

Omans meest prestigieuze hotels

Amazing winterbreak in Oman

Een bijzondere selfdrive

Amazing Oman met z'n twee

Unieke taferelen gegarandeerd

Amazing familiereis in Oman

Een selfdrive met het gezin

Ontdek meer reizen

 

Samen uw droomreis naar Oman samenstellen?

Onze Oman expert Kristien helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Kristien

Verblijf in exclusieve hotels

Grand Hyatt Muscat

Muscat

Genieten in de Grand Hyatt

The Chedi

Muscat

Mix van Aziatisch en Omaans

Alila Resort Jabal Akhdar

Jebel Akhdar

A room with a view

Hormuz Grand Hotel

Muscat

Luxe in het centrum van Muscat

Ontdek meer hotels

 

We konden ons geen betere gids voorstellen!

Oman - februari 2023

Beste Kristien,

Hierbij had ik u graag wat feedback gegeven omtrent onze rondreis in Oman. Wat de gids betreft kunnen we alleen maar lof hebben of Kamil. Hij praat wel heel veel maar is een uiterst attent en bezorgd man.  Wil het beste voor zijn gasten en is uiterst trots op zijn land en vooral op de verwezenlijkingen van Sultan Qaboos. We konden ons geen betere gids voorstellen.

Het programma voor de eerste dag was wonderlijk en behoorlijk geladen waarna de vrije dag echt wel welkom was. Na onze rustdag vielen we van de ene verwondering in de andere Nizwa, het prachtige landschap, Misfah en Jebel Shams. De Anantara is een geweldig hotel om te vertoeven.

’S anderdaags was onze tocht naar de woestijn ook schitterend met Ibra, Birkat Al Mouz (weliswaar in de verte) en dan de Wadi Bani Khalid. Wat ons verblijf in de woestijn betreft moet ik wel enige teleurstelling melden. U had het voorgesteld als een vijfsterrenresort waar we gingen verblijven in een luxueuze bedoeiëntent alwaar we ook een BBQ gingen nuttigen. Dit bleek echter een kamer te zijn met twee bedden, weliswaar een nette badkamer met douche en toilet achter het restaurantcomplex. De BBQ waarvan sprak bleek een buffet (goed van kwaliteit maar niet in verhouding met de kwaliteit geboden in de voorbije dagen). Onafgezien hiervan hebben we een mooie Sunset meegemaakt. [...]

De halve dag rondleiding in Muscat met de moskee/opera … waren verbluffend.  Jammer dat de Portugese forten niet toegankelijk zijn.  De Souq hebben we geskipt daar wij dit een tourist trap vonden. Onafgezien van de teleurstelling van het desertcamp en de verloren dag onderweg naar Sur was het een prachtige reis, goed georganiseerd en hoop ik zeker gauw terug te mogen gaan.

Met vriendelijke groeten, 

Claire

Kan u al niet wachten om naar Oman te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak