Menu

Reizen naar India

Bekijk meer foto's

Waarom India?

  • Het land van geuren en kleuren
  • Een voortreffelijke keuken
  • De Taj Mahal, een van de 7 wereldwonderen
  • Gouden paleizen uit Duizend-en-één-nacht
  • De machtige Himalaya op de achtergrond

Samen uw droomreis naar India samenstellen? Onze India expert Nanou helpt u graag verder.

Contacteer Nanou

India is wellicht het meest kleurrijke land ter wereld. Elke deelstaat kent zijn eigen karakteristieken en creëert een unieke ervaring; maar toch zijn ze nauw verbonden. Reizen naar India staat voor fabelachtige tempels, de klanken van eeuwenoude instrumenten die oproepen tot gebed, de confrontatie met wilde olifanten en mensen in religieuze extase.

Rajasthan, het land van koningen en prinsen

Gelegen in het noordwesten van India, strekt Rajasthan zich uit tot in de Thar-woestijn - met prachtsteden als Jaipur en Jodhpur. Onze India reizen laten u er kennismaken met forten en paleizen die doen denken aan de sprookjes van Duizend-en-een-nacht met een achtergrond van woestijnlandschappen en geelgekleurde zandforten.

Het traditierijke zuiden van India

Het zuiden van India is gekenmerkt door een geheel eigen levensstijl. Onze India reizen laten u kennis maken met een land, vol idyllische overgangen van heuvelachtig berggebied tot goudgele zandstranden. India is door twee zeeën omspoeld en door heilige rivieren doorsneden, waarin de gelovigen hun zonden wegspoelen. De moderne stranden tonen het contrast aan tussen heden en toekomst. Hier in het zuiden van India vouwen de mensen hun handen voor de Namaskaram, het “welkom”.

Interesse? Maak een afspraak
  • Reizen naar India India
  • Hoofdstad New Delhi
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC +5:30
  • Taal Hindi

Beleef India

Amazing luxe in Rajasthan & Varanasi

Verblijven in high-end hotels

Amazing Zuid-India met z'n twee

Hier ontdekt u natuurlijke schoonheid

Amazing rondreis in India & Bhutan

De parels van Azië ontdekken

Amazing India, verblijf in The Oberoi Hotels

Als prins of prinses doorheen India

Ontdek meer reizen

 

Samen uw droomreis naar India samenstellen?

Onze India expert Nanou helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Nanou

Verblijf in exclusieve hotels

ITC Mughal

Agra

De perfecte keuze voor uw verblijf in Agra

The Oberoi Amarvilas

Agra

Meest prestigieuze hotel in Agra

Hotel Raas

Jodhpur

Boutique hotel aan het Mehrangarh Fort

Fateh Prakash Palace

Udaipur

Een luxe hotel met een rijke historie

Ontdek meer hotels

 

Een portie energie, vitamine D, Unesco-bezienswaardigheden en wijsheden opgedaan!

India - Februari 2024

Beste Nanou

Ik vind even tijd om je feedback te geven over onze reis naar India. Het was een heeeeél mooie reis waar we erg van genoten hebben !

Alles is vlekkeloos verlopen. De beloftes werden meer dan waargemaakt, geen enkele schakel werd gemist, de organisatie, de gidsen, de chauffeur, de medewerkers van het plaatselijk kantoor, de hotels, de bezienswaardigheden, het was allemaal volgens plan !

India, Radjastan, is zoals verwacht ook heel erg mooi.,We waren bij momenten overstelpt van al dat moois. De topbezienswaardigheden volgden elkaar in zo’n snel tempo op, dat we soms moeite hadden om het allemaal te accapareren. Het meest top vonden wij Jaisalmer, als geheel, de tempel van Ranakpur, en de Taj Mahal. Ondanks het feit dat je de Taj Mahal al vaak op foto hebt gezien, blijft het een kippevelmoment als je het in het echt ziet.

We leerden doorheen de contacten en gesprekken ook heel wat over de samenleving in India, de verhouding tussen hindoes en moslims, de kasten, de positie van de vrouw, de ecologie, het scholen en zorgsysteem,… Dat was allemaal heel wat minder fraai en moet ons -rijke westerlingen- laten beseffen hoe verwend we allemaal zijn. We hadden een aangename chauffeur waarmee we toch wel konden communiceren en die ons op een behoedzame en voorzichtige manier door het verkeer geloodst heeft. [...]

Wat excursies betreft: de rit met de jeep in het samode dorp : dit vond ik niet echt een meerwaarde, want je zag ongeveer dezelfde dingen vanuit die jeep als je ziet wanneer je met de auto rondrijdt. De kookdemonstratie was wel leuk om te doen, maar het was meer een bezoek aan een familie dan een kookdemonstratie. Ik heb wel mogen meehelpen in de keuken maar het gros van het werk was al gebeurd voordien, waardoor ik niet zo veel opstak van de recepten of werkwijze. Het was wel leuk om eens in een gezin te komen en te praten met de mensen. [...]

De mooie hotels bleven elkaar maar opvolgen. Merci voor de goede planning en organisatie. We hebben weer een portie energie, vitamine D, unesco-bezienswaardigheden en wijsheden opgedaan waar we ons een tijdje aan kunnen laven.

Vriendelijke groeten

Patricia en Luc 

Kan u al niet wachten om naar India te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak