Menu

De hoofdstad Delhi

Samen uw droomreis naar India samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Delhi is het symbool van het oude India en het nieuwe... Als hoofdstad van India is Delhi het centrum van het land, een bruisende internationale metropool die mensen aantrekt uit heel India en de hele wereld. Thuis voor 15.000.000 mensen, is het groot, uitgestrekt en nog steeds groeiend. Nochtans, weggestopt in de moderne buitenwijken van Delhi zijn er tombes, tempels en ruïnes die dateren van eeuwen geleden; Het resultaat is een stad vol fascinerende hoeken en gaten waar u graag weken of zelfs maanden zou kunnen verkennen.

Het oude Delhi

Vanuit het perspectief van een toerist is Delhi opgedeeld in twee grote delen. Old Delhi is de stad van de Mughals en dateert uit de zeventiende eeuw. Het is de meest hectische wijk van de hoofdstad en de meeste islamitische, een herinnering dat Delhi meer dan zevenhonderd jaar een Moslim-geregeerde stad was. Hoewel veel van de gebouwen rond de bazaars een verhaal te vertellen hebben, zijn de grootste monumenten ongetwijfeld de prachtige constructies van de Mughals, met name het machtige Rode Fort en de Jama Masjid, India 's grootste en meest indrukwekkende moskee.

Het nieuwe Delhi

In het zuiden omvat New Delhi het moderne centrum van de stad, gebouwd door de Britten als hoofdstad van hun imperium. New Delhi is indrukwekkend op zijn eigen manier. Op de Rajpath boulevard, dat zich uitstrekt van de India Gate naar het presidentieel paleis, kan de meeste museau van de stad vinden en het belangrijkste winkelgebied.

  • Reizen naar India India
  • Hoofdstad New Delhi
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC +5:30
  • Taal Hindi

Beleef De hoofdstad Delhi

Zuid-India uitgebreide privé begeleide rondreis

Hier ontdekt u natuurlijke schoonheid

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar India te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak