Menu

Jaipur

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar India samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Jaipur vormt samen met Delhi en Agra de Gouden Driehoek van India en is absoluut het uithangsbord van Rajasthani cultuur. In het hart van Jaipur ligt de Roze Stad, de oude ommuurde wijk, waarvan de bazaars behoren tot de meest levendige in Azië, bekend om hun textiel en sieraden. Verder is de stad gezegend met de mooiste paleizen van India, niet te missen tijdens uw rondreis in India.

City Palace en het Paleis der Winden

In het City Palace kan u een mooie verzameling wapens bekijken, waaronder schilden, en kunt u er het grootste en mooiste zilverwerk ter wereld bekijken. Een ander imposant paleis in Jaipur is de Hawa Mahal of het Paleis der Winden. Door de post-mogol-bouwkunst is het bouwwerk eigenlijk niet eens te herkennen als een paleis. Je kunt het zien als een bouwwerk met vijf verdiepingen, met een enorme gevel waarin bijna duizend ramen, nissen en balkons in te vinden zijn. De grote hoeveelheid ruiten in het paleis is eenvoudig te verklaren. De vrouwen wilden in het verleden ook naar de parade kijken, maar zij mochten zich niet op straat vertonen. Speciaal voor hen werd dit gebouw opgetrokken, zodat zij van achter de ramen de parade konden bekijken. Achter de ramen is dan ook niet anders dan een brede hal te vinden.

Het wereldberoemde Amber Fort

Maak ook een uitstap naar het wereldberoemde Amber Fort, op zo’n 11 km van Jaipur. Dit majestueus fort ligt op de heuvels van Jaipur en bestaat bestaat grotendeels uit een paleiscomplex, gebouwd uit lichtgeel en roze zandsteen en wit marmer.


  • Reizen naar India India
  • Hoofdstad New Delhi
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC +5:30
  • Taal Hindi

Enkele foto's


Beleef Jaipur

Ontdekking van Rajasthan, Agra en Varanasi - rondreis

Welkom in het land van koningen en prinsen!

Luxe rondreis India, verblijf in Oberoi Hotels

Als prins of prinses doorheen India

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar India te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak