Menu

De hoofdstad Muscat

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Oman samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Muscat, de hoofdstad van Oman en verreweg de grootste stad, biedt een boeiende momentopname van het heden en verleden van het land.

Ondubbelzinnig modern

Fysiek is een groot deel van de stad modern: een vormloze groep van laagbouw en witgekalkte voorsteden die zich verspreiden als wildgroei langs de kust, nu de thuisbasis van een bevolking die richting het miljoen gaat - een kwart van het totale land. Het is in Muscat dat u het meest eigentijdse en commerciële Oman treft met zijn luxehotels langs de kust, chique restaurants en moderne winkelcentra.

Herinneringen aan het verleden

Belangrijke herinneringen aan het verleden van de stad blijven echter bestaan. Bezoek het boeiende havengebied van Muttrah en de nabijgelegen wijk van het oude Muscat met zijn oude Portugese forten, kleurrijke moskeeën en diverse traditionele Arabische gebouwen. Hier ademt u de verleidelijke sfeer van Arabië van weleer. Muttrah en het naburige Ruwi bieden het meest interessante nachtleven en het beste inzicht in het lappendeken van culturen waaruit de stad bestaat: Omani, Indiërs en Pakistanen, met af en toe een vleugje Zanzibar, Baluchi en Iran – een levende herinnering aan het verrassend kosmopolitische verleden van de stad.

  • Reizen naar Oman Oman
  • Hoofdstad Muscat
  • Munteenheid Rial
  • Tijdszone UTC+4
  • Taal Arabisch

Enkele foto's


Beleef De hoofdstad Muscat

Amazing luxe in Oman

Omans meest prestigieuze hotels

Amazing winterbreak in Oman

Een bijzondere selfdrive

Amazing Oman met z'n twee

Unieke taferelen gegarandeerd

Amazing familiereis in Oman

Een selfdrive met het gezin

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Oman te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak