Menu

De hoofdstad Muscat

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Oman samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Muscat, de hoofdstad van Oman en verreweg de grootste stad, biedt een boeiende momentopname van het heden en verleden van het land.

Ondubbelzinnig modern

Fysiek is een groot deel van de stad ondubbelzinnig modern: een vormloze groep van laagbouw, witgekalkte voorsteden die zich verspreiden als wildgroei langs de kust, nu de thuisbasis van een bevolking die richting het miljoen gaat - een kwart van het totale land. Het is hier dat u Oman op zijn meest eigentijds en commercieel vindt, geïllustreerd door de weelderige hotels die de kustlijn van de stad afgaan, ondersteund door chique restaurants en moderne winkelcentra, en doorsneden door een netwerk van brullende, brede snelwegen. Het is ook zonder twijfel de commerciële en administratieve krachtpatser van het moderne Oman, van de statige overheidsgebouwen via de hoofdweg de stad in, tot aan de torenhoge kantoorgebouwen van Ruwi 's Central Business District.

Herinneringen aan het verleden

Belangrijke herinneringen aan het verleden van de stad blijven echter bestaan. Deze omvatten het boeiende havengebied van Muttrah en de nabijgelegen wijk van Old Muscat, verspreid langs een zoutkust omzoomd met oude Portugese forten, kleurrijke moskeeën en diverse traditionele Arabische gebouwen. Dit zijn de plaatsen waar u het sterkste gevoel van de soms ongrijpbare aantrekkingskracht van Muscat krijgt, met haar verleidelijke sfeer van vergane Arabische slaperigheid in een kleine stad, heel anders dan de ietwat anonieme moderne buitenwijken in het westen. Muttrah en het naburige Ruwi bieden de stad het meest interessante nachtleven en het beste uitzicht op het lappendeken van culturen waaruit de stad bestaat: Omani, Indiërs en Pakistanen, met af en toe een vleugje Zanzibar, Baluchi en Iran – een levende herinnering aan het verrassend kosmopolitische verleden van de stad.

  • Reizen naar Oman Oman
  • Hoofdstad Muscat
  • Munteenheid Rial
  • Tijdszone UTC+4
  • Taal Arabisch

Enkele foto's


Beleef De hoofdstad Muscat

Privé begeleide rondreis in Oman

Beleef de rijke cultuur van Oman en ontdek een prachtige natuur

Het rijke Abu Dhabi gecombineerd met traditioneel Oman

Prachtige wadi's en torenhoge gebouwen.

Silverseacruise van Dubai tot Mumbai

Ontdek de geheimen van het Midden-Oosten

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Oman te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak