Menu

Reizen naar Mexico

Bekijk meer foto's

Waarom Mexico?

  • De mooiste Maya tempels
  • Spierwitte droomstranden
  • Lekker eten en lokale specialiteiten
  • Prachtige natuur: van jungle tot ruige bergen

Samen uw droomreis naar Mexico samenstellen? Onze Mexico expert Peter helpt u graag verder.

Contacteer Peter

Deze bakermat van indiaanse culturen is een uniek samenspel van alle mogelijke landschappen: tropische gebieden, moerassen, hagelwitte stranden, jungle en rijzende bergketens.

Diverse Mexico reizen

Mexico reizen zijn het beste te vergelijken met mole, het unieke Mexicaanse sausje waarvan de ontelbare variaties alle smaken tegelijk activeren. Het land is zo divers dat de meeste Europeanen er slechts een vaag idee over hebben, tot ze effectief naar Mexico reizen. De landschappen variëren van weelderige nevelwouden tot kale woestijn. Een groot deel van het land is een vakantiemekka van deluxe resorts en spa's. Juist, die ene postkaart met de perfecte combinatie van hagelwit strand en kristalheldere zee.

Eeuwenoude cultuur van Mexico

De indrukwekkende piramiden en paleizen uit de prehispanische tijd zijn stille getuigen van de eeuwenoude cultuur van dit land. Onze  reizen naar Mexico tonen u het land zoals het is. Maak kennis met de indianen, rechtstreekse afstammelingen van de Maya's, Azteken, Zapoteken, Tolteken en Mixteken, die hier nog steeds wonen.

In Mexico leven vandaag nog ongeveer 59 indiaanse stammen. Door hun geïsoleerde ligging, hebben deze bevolkingsgroepen hun tradities, taal en kleurrijke kleding weten te bewaren. Een authentieke indiaanse stam bezoeken, is een unieke ervaring. Fascinerend is ook een bezoek aan een traditionele indiaanse markt, waar al deze etnische groepen hun koopwaar aanbieden. De ene laat zich vertederen door de opwindende klanken van de Mariachi, de andere door de geur van de Mexicaanse keuken. Mexico reizen moet u voelen, horen en ruiken.

Interesse? Maak een afspraak
  • Reizen naar Mexico Mexico
  • Hoofdstad Mexico City
  • Munteenheid Peso
  • Tijdszone UTC -5
  • Taal Spaans

Beleef Mexico

Amazing familiereis naar Mexico

Kennismaken met de Maya-cultuur

Amazing Mexico met z'n twee

Mexico op z'n best

Amazing rondreis door Mexico

If you want it all...

Amazing Zuid-Mexico met z'n twee

Highlights van het zuiden

Ontdek meer reizen

 

Samen uw droomreis naar Mexico samenstellen?

Onze Mexico expert Peter helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Peter

Verblijf in exclusieve hotels

Be Tulum

Tulum

Een oase van rust en luxe

Casa Lecanda

Mérida

Eeuwenoude kleurrijke haciënda

Hacienda Chichén Itzá

Chichén Itzá

Historische haciënda

Hotel Bo

San Cristóbal de las Casas

Designhotel in het historische centrum

Ontdek meer hotels

 

De huwelijksceremonie werd door een Maya sjamaan voltrokken!

Mexico - Augustus 2023

Beste Laetitia,

wij hebben een zeer mooie reis achter de rug. De vluchten heen en terug (de extra beenruimte is echt wel een meerwaarde), de taxis ... alles was perfect geregeld.  Het hotel was zeer goed, wat we konden verwachten van zo'n groot resort-hotel. Kamers, eten, bediening, zwembaden, personeel... niets op aan te merken. Echter, de dienstverlening bij aankomst kon wel beter. De aaneensluitende kamers, daar hadden ze blijkbaar nog niet van gehoord, ondanks jouw telefoontje en onze mail. [...] Enfin, na een halfuurtje was dit toch ook in orde. Jammer dat we zo moesten starten.  Gelukkig was dit op de reis ook het enige minpuntje.  Het vervolg was schitterend.        

Het hotel was voor ons de uitvalsbasis om van daaruit activiteiten te doen.  Zo hebben we de highlights Chichen Itza, Tulum, Playa del Carmen en een aantal cenotes gedaan. Dit ondanks de warmte en vochtigheid.  Als we de slechte weerberichten uit België kregen, hadden we van de warmte echter geen last meer. Trouwens een duik in het zwembad of de Caribische zee zorgde voor afkoeling.  Wij hebben zeer genoten van het zwemmen in de onderaardse verbindingsgangen van een cenote.  Een zeer aparte beleving en gelukkig had niemand van ons last van claustrofobie. De fauna rond het hotel was ook de moeite.  Elke avond kwamen reuzegrote schildpadden hun eieren leggen op het strand van het hotel. Van dit spektakel hebben we ook genoten. De fregatvogels en pelikanen, leguanen en slangen, .... als natuurliefhebbers kwamen we hier ook aan onze trekken.

De kinderen hebben hierbij nog andere activiteiten gedaan zoals speedboot, deathride in de jungle, varen op een yacht, nachtclubs, winkelen, .... Iedereen heeft ervan genoten en kon zijn tempo en activiteiten bepalen. Hoogtepunt van de reis was natuurlijk de huwelijksceremonie die in Puerto Morelos in de cenote Cueva del Jaguar door een Maya sjamaan werd voltrokken.  Zeer authentiek en aangrijpend. Alles gebeurde in de Maya-taal, dus de Spaansprekende genodigden verstonden er evenveel van als wij. [...] 

Bedankt voor jouw service en begeleiding.

groeten, Alain

Kan u al niet wachten om naar Mexico te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak