Menu

Mérida

Samen uw droomreis naar Mexico samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Mérida is een eeuwenoude Mexicaanse stad die in de zestiende eeuw door een Spanjaard werd gesticht. Voordat ze tot Mérida werd omgedoopt, was dit een immense Mayastad genaamd T'ho, wat vijf heuvels betekent.

Op de plek waar het centrale plein zicht bevindt, stonden voorheen Mayatempels die door de Spanjaarden werden afgebroken om de stenen te gebruiken voor de fundering van de San Ildefonsokathedraal. De kathedraal, die aan de oostkant van het centrale plein ligt, is de oudste op het Amerikaanse continent.

Het centrale plein is een goed startpunt om Mérida te ontdekken. Neem plaats op een van de vele bankjes of ga gezellig eten in de restaurantjes die rond het plein liggen. Naast de grote kathedraal vindt u hier ook het Palacio Municipal, het Palacio de Gobierno en Casa de Montejo. Al deze kleurrijke gebouwen zijn de moeite waard om binnenin een kijkje te nemen. Naast de majestueuze bouwwerken ziet u regelmatig vrouwen lopen in traditionele Mayakledij wat de tropische feeling compleet maakt.

  • Reizen naar Mexico Mexico
  • Hoofdstad Mexico City
  • Munteenheid Peso
  • Tijdszone UTC -5
  • Taal Spaans

Beleef Mérida

Luxueus Mexico

Natuur, strand en cultuur

Privé begeleide rondreis Mexico

Verblijf in de mooiste haciënda's

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Mexico te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak