Menu

Amazing luxe in Peru

Bekijk meer foto's

Beste periode om te reizen

december tot februari
april tot november

Prijs

Vanaf € 15.620 p.p.

Ideale lengte van de reis

20-22 dagen

Wat mag u verwachten?

 • De belangrijkste hoogtepunten van Peru
 • Uniek verblijf in de Amazone
 • Bezoek aan Palccoyo Rainbown Mountain
 • Verblijf in tophotels
 • Ultieme luxe aan boord van de Belmond Andean Explorer
 • Reizen in het gezelschap van een lokale privégids/chauffeur

Samen uw droomreis naar Peru samenstellen? Onze Peru expert Katrien helpt u graag verder.

Contacteer Katrien

Deze rondreis combineerd de vele culturele bezienswaardigheiden van Peru met de nodige rust en ontspanning. Wij zochten voor u de mooiste hotels met de meest gewaardeerde service en de beste keukens. Zo heeft u telkens een bijzonder comfortabele uitvalsbasis om de verschillende betoverende streken van het land te gaan verkennen. Tijdens boeiende uitstappen en met professionele privégidsen leert u de cultuur en de geschiedenis van peru kennen, met als hoogtepunt, hoe kan het ook anders, een bezoek aan het mysterieuze Machu Picchu. U zal de Andes doorkruisen aan boord van de elegante Belmond Andean Explorer, het regenwoud verkennen tijdens nachtwandelingen en het Titicaca meer ontdekken tijdens een ontspannende boottocht. 

 • Reizen naar Peru Peru
 • Hoofdstad Lima
 • Munteenheid Sol
 • Tijdszone UTC -5
 • Taal Spaans
Prijs van deze reis:
vanaf € 15.620 p.p.

Inbegrepen in de rondreis

 • Verblijf in hotels volgens het programma
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Internationale en binnenlandse vluchten in economy
 • Privétransfers zoals vermeld in het programma
 • Engelssprekende privégids tijdens de bezoeken met uitzondering van Refugio Amazonas, Vistadome, Belmond Andean Explorer & Titilaka lodge (activiteiten via hotel/trein in internationaal gezelschap)
 • Toegangsgelden voor de bezoeken zoals vermeld in het programma
 • Reisgids Peru

Niet inbegrepen in de rondreis

 • Niet vermelde maaltijden
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Optionele tours
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, souvenirs, etc.
 • Internationaal paspoort
 • Verzekeringen
 • De reservatie van de door u gekozen zetel in het vliegtuig
 • Kosten voor eventuele Covid-testen

Maak een afspraak

Voorgesteld reisschema

Onze expert staat u bij om dit schema volledig aan te passen naar uw wensen.

Dag 1
U neemt de heenvlucht naar Lima. Wij voorzien voor u de meest interessante vluchten. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar uw hotel gebracht.

Dag 2
Deze voormiddag staat er een city tour in Lima op het programma. U bezoekt het historische centrum van de stad met de Plaza Mayor – waar verschillende belangrijke gebouwen gelegen zijn – het San Francisco-klooster en Casa Aliaga, een huis zo oud als Lima zelf. In het Pueblo Libre-district houdt u halt aan het Larco Herrera Museum voor een bezoek. Dit museum, gelegen in een 18de-eeuwse koloniale mansion bevat een uitgebreide collectie Precolumbiaanse kunst.

Dag 3
Vroeg ’s morgens wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Puerto Maldonado is een levendige, tropische stad en de toegangspoort naar de natuurgebieden in het zuidelijke Peruaanse Amazone regenwoud. Bij aankomst in Puerto Maldonado wordt u per bus en boot naar de lodge gebracht (beide 1 uur). De boottocht is de ideale eerste kennismaking met deze prachtige omgeving.

Dag 4-5
Neem deel aan de activiteiten georganiseerd door uw lodge: dieren spotten bij zonsopgang vanop het Condenado-meer, een nachtwandeling in de jungle, een bezoek aan een lokale notenplantage, een inkijk in de genezende werking van planten, etc.*Deze activiteiten gaan door in kleine groep, u doet ze samen met de andere gasten van de lodge.

Dag 6
Vandaag reist u verder naar de Heilige Vallei. U wordt naar de luchthaven gebracht waar u de vlucht neemt naar Cuzco, via Lima. Bij aankomst in Cuzco wordt u met een privétransfer naar de Heilige Vallei gebracht. Er is een lunchbox voorzien voor onderweg. De Heilige Vallei van de Inca’s is een opeenvolging van pittoreske Andes-steden, landbouwterrassen en vele archeologische vindplaatsen. 

Dag 7
Vandaag bezoekt u de hoogtepunten van de Heilige Vallei. Als eerste bezoekt u Moray en Maras. De cirkels van Moray zijn een belangrijk agrarisch laboratorium uit de tijd van de Inca´s. Dit werd geconstrueerd met stenen in afdalende cirkels naar een vulkanische krater. Deze constructie werd gebruikt om gewassen te laten wennen aan het nieuwe ecosysteem van de Andes. Na een rit van ongeveer 20 minuten vanaf Moray bereiken we een kleine vallei waar de Salineras of Maras (Maras zoutmijnen) gelegen zijn, een van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Na deze bezoeken geniet u van een picknick lunch en een special offerceremonie voor Pachamama, Moeder Aarde.

Dag 8
Deze morgen zet u koers richting de Pisac-markt, een van de meest populaire souvenirmarkten van Zuid-Amerika. Proef zeker ook enkele ‘empanadas’, gebakken in de traditionele klei-oven. Daarna krijgt u meer inkijk in de cultuur van de Andes tijdens een bezoek aan de charmante Amaru-gemeenschap. Aanschouw de lokale weef- en kleurtechnieken en kom meer te weten over enkele geneeskundige planten.

Dag 9
Tijd voor een van de hoogtepunten van uw reis: een bezoek aan Machu Picchu. In de vroege morgen vertrekt u richting Ollantaytambo, een bruisend Inca-dorp. Hier zal u aan boord gaan van de Vistadome trein richting Aguas Calientes. Nadat u heeft genoten van een à la carte lunch in de Sanctuary Lodge, bezoekt u de site van Machu Picchu. Op een spectaculaire locatie, is het de bekendste archeologische site op het continent. U spendeert de namiddag op de site. Bezoek de citadel, verken de tempels en ontdek de ‘verborgen’ plekken.

Dag 10
Geniet van een vrije voormiddag. In de namiddag neemt u de Vistadome trein terug naar Cuzco. U komt aan in het station van Ollantaytambo of Poroy, waar uw privéchauffeur u zal opwachten. Transfer naar Cuzco.

Dag 11
Vandaag gaat u samen met een lokale gids een hike doen naar de Palccoyo Rainbow Mountain. Palccoyo Rainbow Mountain is het minder bekende broertje van Vinicunca Rainbow Mountain. De wandeling ernaartoe is aangenamer en u komt hier nog niet terecht in een stroom van toeristen.

Dag 12
Ontdek de keizerlijke stad Cuzco, een levendige mix van de Spaanse en Andes-cultuur. Start met een bezoek aan het Santo Domingo-klooster, gebouwd over het Koricancha-paleis. Houd halt aan Plaza de Armas met zijn indrukwekkende kathedraal. Ook een bezoek aan de bohemian wijk van de stad, San Blas, mag niet ontbreken. Alvorens u terugkeert naar het hotel bezoekt u ook nog de archeologische sites van Sacsayhuaman, Qenko, Puca-Pucara en Tambomachay.

Dag 13
Deze morgen gaat u aan boord van de elegante Belmond Andean Explorer. U zal langs gigantische pieken en hooggelegen Andes-vlaktes reizen tot aan het Titicaca-meer.

Dag 14
Nadat u de zon heeft zien opkomen boven het Titicaca-meer en heeft genoten van een laatste ontbijt aan boord, is het tijd om uit te stappen (rond 8.30u). U wordt met een privétransfer naar uw verblijf aan het Titicaca-meer gebracht. Samen met de conciërge van het hotel kunt u een persoonlijk programma samenstellen voor uw verblijf aan het Titicaca-meer. Een aantal voorbeelden zijn een bezoek aan pittoreske dorpjes in de omgeving, een boottocht naar de rieteilanden van de Uros en het eiland Taquile in het Titicaca-meer. Of tochten met de mountainbike, de landrover of per kajak.

Dag 15
Volledige dag om het Titicaca-meer te verkennen.

Dag 16
Na het ontbijt vertrekt u richting de Colca Canyon, een behoorlijke rit van zo’n 7 uur, maar wel één door prachtige landschappen. Wij voorzien een lunchbox voor onderweg. Dit is de perfecte setting voor extreme sporten en ultieme relaxatie onder het toeziend oog van de koning van de hemel, de condor.

Dag 17
U verlaat het hotel in de vroege morgen en zet aan richting het Kruis van de Condor, de beste locatie om de Colca Canyon en de vlucht van de majestueuze condor te bewonderen. Ook de stadjes Cabanaconde, Macca en Yanque, en verschillende uitkijkpunten komen aan bod. Deze namiddag heeft u de kans om een trekking te maken naar Uyu Uyu of Puente Sifón (indien gewenst).

Dag 18
‘s Morgens bezoekt u de steden Coporaque en Ichupampa die grenzen aan de vallei. Er is ook een mogelijkheid om een trekking te maken naar de ruïnes van San Antonio alvorens te lunchen in Chivay. Na de lunch vertrekt u naar Arequipa, waar u in de late namiddag zal aankomen.

Dag 19
Ontdek de stad Arequipa in het gezelschap van een privégids. Start in het koloniale district Yanahuara, een wijk die bekend is voor zijn kerken in Andalusische stijl en uitkijkpunt Carmen Alto. Ook San Lázaro komt aan bod, de wijk waar Arequipa is ontstaan, en waar u de San Francisco-kerk verkent. Afsluiten doet u met en bezoek aan de kerk La Compañía de Jesús en het Santa Catalina-klooster.

Dag 20
Na het ontbijt checkt u uit en wordt u naar de luchthaven van Arequipa gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lima. U verblijft hier nog één nacht voor u de terugvlucht naar huis neemt. 

Dag 21
Geniet nog van een laatste stevig ontbijt voordat u naar de luchthaven gebracht wordt.

​​​​​​​Terugvlucht. Einde van een onvergetelijke reis door Peru.

Deze reis is een voorbeeldprogramma en kan steeds aangepast worden aan uw wensen.

Opgelet: indien u reist in het hoogseizoen, dient u rekening te houden met een supplement. 

 

Samen uw droomreis naar Peru samenstellen?

Onze Peru expert Katrien helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Katrien

Verblijf in exclusieve hotels

Hotel B

Lima

De grandeur van Belle Epoque

Inkaterra Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu

Ontwaak middenin het oerwoud

Titilaka Lodge

Titicacameer

Een panoramisch uitzicht op Titicaca

Cirqa

Arequipa

Een uniek verblijf in een oud klooster

Ontdek meer hotels

 

Arequipa, Cuzco, Machu Pichu en de Titicaca train zullen ons altijd bijblijven!

Peru - oktober 2023

Dag Nanou,

Het is ondertussen een maand geleden dat we terug zijn van onze reis Peru en Ecuador en we willen je dan ook graag feedback geven. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we een schitterende reis gemaakt hebben. Alles was piekfijn in orde. De gidsen en chauffeurs waren altijd mooi op tijd aanwezig. We moesten nooit wachten.

De gids Mariël in Arequipa en Colca valley was top. Ook German in Cuzco en Alicia in Machu Pichu waren zeer professioneel. De gekozen hotels waren allemaal zeer goed tot top. Circa in Arequipa, Belmond Monasterio in Cusco steken er natuurlijk bovenuit. Er was ook altijd iemand die ons hielp bij het inchecken bij de inlandse vluchten. We zijn dus uitermate tevreden over jullie lokale travel agency.

Toch een tweetal items te verbetering… Een bepaalde ochtend worden we al om vier uur opgehaald voor de trip naar Paracas. Het beloofde immers een lange dag te worden met de Ballestas eilanden, de het nationale woestijn reservaat en de Nasca lines. Maar reeds in de auto van Lima naar Paracas wordt ons verteld dat de Nasca Lines uitgesteld zijn naar de volgende dag, zonder veel uitleg van Carlos, onze gids. [...] Gelukkig zijn de Nasca lines de moeite waard. 

De Galapagos eilanden vielen voor ons wat tegen. Het hotel Finch Bay was zeer goed en ook de eerste halve dag met onze gids Marlon was OK. Op dag twee erop hadden we een interessante excursie georganiseerd door het hotel zelf. De derde dag was een volle dag met Carlos. Hij heeft er blijkbaar niet veel zin in. [...]

Gelukkig wegen deze twee punten niet door over ons algemeen gevoel over Peru. We hebben echt genoten van dit schitterend land met een fantastische geschiedenis, mooie landschappen en uitstekend eten! Arequipa, Cuzco, Machu Pichu en de Titicaca train zullen ons altijd bijblijven.

Groeten,

Luc en Sabine

Andere interessante reizen

Amazing Mexico met z'n twee

Mexico op z'n best

Amazing Borneo met z'n twee

Een onvergetelijke natuurbeleving!

Amazing Java & Bali met z'n twee

Afwisseling tussen cultuur & natuur

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Peru te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak