Menu

Safari op zoek naar de Big 5

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Zuid-Afrika samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Een avontuurlijke safari mag absoluut niet ontbreken tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika. Het element van geluk tijdens een safari, is precies wat wildspotting zo verslavend maakt. Met zijn verschillende ecosystemen verdeeld over het hele land herbergt Zuid-Afrika een overvloed aan wildlife en tevens een rijk vogelleven. 

Game drives

Tuur de weidse graslanden, savanne en acaciabomen af op zoek naar groot en klein wild. Ook stoffige zandgronden, vochtige wetlands en dichte bossen passeren uw verrekijker. De wildparken van Zuid-Afrika beschikken over een fascinerende biodiversiteit die u samen met een professionele ranger kan ontdekken. Tijdens een game drive is de kans groot dat u oog in oog komt te staan met de befaamde ‘Big Five’, nl. de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn. Of wat dacht u van giraffen, een kudde zebra’s of badende nijlpaarden?

Talrijke wildparken

Het Kruger Nationaal Park is misschien wel het embleem van het Zuid-Afrikaanse toerisme, de plaats die het beste levert wat de meeste bezoekers in Afrika willen zien: hordes olifanten, leeuwen en een cast van duizenden andere wilde dieren die rondzwerven. Buiten het openbare deel gaat het 'big-game land' verder in verschillende privéwildparken, vaak aangeduid als 'Greater Kruger'. Aangezien er minder voertuigen in deze privéreservaten rondrijden, voelt een safari hier exclusiever aan. Naast ‘Greater Kruger’ kan u ook op andere plaatsen in Zuid-Afrika de ‘Big Five’ spotten.

Safari lodges

De luxueuze lodges middenin de wildparken maken het exclusieve plaatje compleet. De safari lodges zijn romantisch, prachtig gelegen en toegewijd aan het spotten van wilde dieren. Het zijn veelal de privéreservaten die beschikken over onze meest favoriete safari lodges.

  • Reizen naar Zuid-Afrika Zuid-Afrika
  • Hoofdstad Pretoria
  • Munteenheid Rand
  • Tijdszone UTC + 1
  • Taal Engels, Afrikaans

Enkele foto's


Beleef Safari op zoek naar de Big 5

Amazing Wildernis in Zambia met z'n twee

Een indrukwekkende safaribestemming

Amazing Zuid-Afrika met z'n twee

De hoogtepunten van oost en west

Amazing honeymoon in Zuid-Afrika & Mauritius

Safari & romantische strandwandelingen

Amazing familiereis in Zuid-Afrika

Oog in oog met de Big 5

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Zuid-Afrika te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak