Menu

Reizen naar Costa Rica

Bekijk meer foto's

Waarom Costa Rica?

 • Een mekka voor avontuurliefhebbers
 • 30% van het land is natuurpark
 • Het ritme van “La Pura Vida”
 • Een van ’s werelds meest stabiele landen
 • Het land van de koffie en chocolade
 • Paradijs voor vogel- en wildliefhebbers

Samen uw droomreis naar Costa Rica samenstellen? Onze Costa Rica expert Inge helpt u graag verder.

Contacteer Inge

Tijdens een rondreis in Costa Rica leiden alle wegen naar watervallen, mistige kratermeren en verlaten stranden met de jungle op de achtergrond. Costa Rica wordt wel eens het land van de eeuwige lente genoemd omwille van zijn prachtige natuur. Wie houdt van natuur, exotische dieren en een vleugje avontuur is in Costa Rica aan het juiste adres.

De Costa Ricanen zelf zijn een gastvrij volk dat u met een brede glimlach verwelkomt. De vredige en hartelijke atmosfeer die er heerst, past perfect samen met de natuur. Hier gaat u helemaal op in de Pura Vida levensstijl.

Interesse? Maak een afspraak
 • Reizen naar Costa Rica Costa Rica
 • Hoofdstad San José
 • Munteenheid Colon
 • Tijdszone UTC -6
 • Taal Spaans

Beleef Costa Rica

Amazing Costa Rica met z'n twee: De Hoogtepunten

Ontdek de highlights van Costa Rica

Amazing familiereis in Costa Rica

Beleef een vakantie vol avontuur

Amazing Luxe in Costa Rica met Privégids

Het pure Costa Rica zonder zorgen

Ontdek meer reizen

 

Samen uw droomreis naar Costa Rica samenstellen?

Onze Costa Rica expert Inge helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Inge

Verblijf in exclusieve hotels

Tango Mar

Quizales Beach

Een droomvakantie aan het strand

Manatus Lodge

Tortuguero National Park

Het meest luxueuze hotel in Tortuguero

Hotel Belmar

Monteverde

Pure luxe te midden van de jungle

Nayara Springs

La Fortuna

Adults-only resort aan de Arenal vulkaan

Ontdek meer hotels

 

Zoveel dieren gezien in Costa Rica!

Costa Rica - juli 2022

Dag An,

Leuk, jullie kaartje bij onze thuiskomst ! We hebben een fantastische reis gehad. Costa Rica is geweldig mooi. Ik kan er waarschijnlijk een boek over schrijven, maar onze rondreis heeft alle verwachtingen ingelost. En we hebben alle activiteiten gedaan die mogelijk én de moeite waren. Alvast wat feedback en tips:

Tortuguero: de early morning boat tour (vertrek om 5.30 ’s ochtends) is geweldig - het oerwoud zien ontwaken! We hadden de avond ervoor ook de tour gedaan om de schildpadden te zien. Best indrukwekkend, 2 schildpadden zien eieren leggen terwijl we in het donker op het strand stonden in de regen met de bliksems over de oceaan. En de wandeltocht in het oerwoud ’s avonds is ook een echte aanrader. Zoveel dieren gezien op 3 dagen … Tortuguero mag gewoonweg niet ontbreken op een rondreis. [...]

La Fortuna/Arenal: prachtige omgeving, super hotel. De Arenal1968 trail is een van de mooiste wandelingen die we hebben gedaan. Ook de hangbruggen gedaan, maar deze in Monteverde zijn nog mooier en hoger. De thermische baden hebben we bewust niet gedaan. Leek ons zéér toeristisch/druk en te duur.

Rincon de la vieja: initieel wat mixed feelings binnen ons gezin of deze extra stop de moeite zou zijn, maar de haciënda is best een speciale plaats met heel veel activiteiten. Een deel van ons heeft de canyoning tour gedaan en de anderen paardrijden. Maar er zijn zoveel mogelijkheden hier - zo een groot domein. Op het domein kan je gratis naar de thermische baden! Laatste dag hebben we de wandeling in het vulkanisch natuurpark gedaan, met de fumaroles. Heel mooie wandeling, zonder veel toeristen. En de apen hebben stokken naar ons hoofd gegooid ; ).

Monteverde: de weg ernaartoe was spannend - veel onverhard, in de bergen. Leuk ; ) Natuurlijk een heel stuk kouder. Hier ga je vooral naartoe voor de ziplines en hangbruggen. Zoals gezegd, de hangbruggen zijn een heel stuk mooier dan deze in Arenal. En de ziplines waren adembenemend. Het hotel hier was eigenlijk wel een heel stuk minder dan de anderen.

Manuel Antonio: wat een prachtig hotel hier. Misschien wel geen 5*, maar het uitzicht, kamers, resto, … waren super. Het was alsof de dieren ons hier stonden op te wachten. Dagelijks komen de aapjes op bezoek die iedereen aan het zwembad wat komen pesten, de Ara’s komen in de bomen eten, en verschillende luiaards gezien gewoon in de boom naast het zwembad.

Het aantal dagen was perfect. Auto geknipt voor de job (je kiest best voor een 4x4). [...] En qua organisatie was alles gewoon perfect !!!

Mvg

Christophe

Kan u al niet wachten om naar Costa Rica te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak