Menu

Waarom La Réunion en Mauritius de ideale combi is

Foto Saïna Saelens

Saïna Saelens

27/02/2024 11:28

Studiereis dec '23 Alannah & Saïna

La Réunion en Mauritius vormen een perfecte combinatie voor een onvergetelijke vakantie. Deze twee eilanden in de Indische Oceaan bieden een mix van natuur, cultuur, avontuur en ontspanning. Hier zijn enkele redenen waarom deze reis zo aantrekkelijk is:

Begin december 2023 vertrokken Alannah en ik op studiereis naar beide eilanden. We namen vanuit Brussel-Zuid de TGV naar de luchthaven van Parijs CDG. In Parijs kan je dan met Air Austral de rechtstreekse vlucht (ongeveer 11 uur vliegen) naar La Réunion nemen.

We kwamen ’s ochtends aan op het eiland en vertrokken meteen met onze huurwagen voor een boeiende verkenning van het eiland! Wist je dat er maar liefst 200 microklimaten bestaan op dit kleine eilandje?!

Diversiteit van soorten op Réunion: Réunion staat bekend om haar ruige en ongerepte natuur. Je kan hier optimaal genieten van diverse landschappen: vulkanen, lavavelden, strand, watervallen, wandelen in kraters en meer. 🌴🌋🏞️

Een onmisbare activiteit op La Réunion is ongetwijfeld een helikoptervlucht over het eiland. We raden dit aan aan het einde van je rondreis, zodat je ook vanuit de lucht de prachtige natuur van bovenaf kunt bewonderen en hoogstwaarschijnlijk plaatsen herkent die je hebt bezocht. Een helikoptervlucht op La Réunion is relatief betaalbaar in vergelijking met bijvoorbeeld Zuid-Afrika of de Verenigde Staten.

Onze favoriete hotels op La Réunion zijn ongetwijfeld: Diana Dea (oosten), Palm Hotel (zuiden) en Blue Margouillat (westkust). In deze drie toppers van hotels word je heerlijk verwend en telkens verblijf je in een totaal andere omgeving.

Na de avonturen op Réunion vlieg je door naar Mauritius, het tropische zustereiland. Hier staat je verblijf in het teken van ontspanning. De stranden op Mauritius zijn adembenemend mooi en bieden de perfecte plek om tot rust te komen.

Op Mauritius is er niet alleen zon, zee en strand, maar ook genoeg te zien en te doen. Verken bijvoorbeeld het Black River Gorges National Park, bewonder de majestueuze waterval van Chamarel, of maak een onvergetelijke hike naar de top van Le Morne Brabant.

Je zult je hier zeker niet vervelen!

Paradise Cove Boutique Hotel:
Onze favoriet op Mauritius

Paradise Cove Boutique Hotel is zonder twijfel ons favoriete hotel op dit paradijselijke eiland. Dit romantische boutique hotel ligt verscholen rond een natuurlijke kreek, te midden van een kleurrijke tropische tuin aan de noordkust van Mauritius. Als lid van de exclusieve ‘Small Luxury Hotels of the World’ biedt Paradise Cove een uniek en innovatief concept waar jij en je partner centraal staan. Dit hotel is uitsluitend voor volwassenen en daardoor perfect voor honeymooners, koppels en vrienden. Met uitzicht op een turquoise lagune en een idyllisch klein strand, garandeert Paradise Cove een rustige en ontspannen vakantie.

Deze combinatiereis is ook ideaal voor pasgetrouwden. Speciale kortingen zijn beschikbaar op Mauritius (niet gedurende alle periodes), en het rustige tempo en de beperkte afstanden maken het tot een perfecte keuze voor een romantische huwelijksreis.

Ook hier is een huurauto mogelijk, als je geen angst hebt om links te rijden. De vlucht tussen de twee eilanden duurt slechts 30 minuten, waardoor de overgang tussen La Réunion en Mauritius ontspannen verloopt.

Dus waarom zou je niet genieten van het beste van beide werelden? 🌴🏝️.

Neem contact op met een van onze travel designers voor een offerte op maat als je na het lezen van deze blog ook de reiskriebels hebt gekregen om beide eilanden te gaan ontdekken!

Of neem alvast een kijkje op deze pagina en laat je inspireren door enkele voorbeeldreizen. 🌟

Saïna (onder) bij Piton De La Fournaisse, de actiefste vulkaan ter wereld!