Menu

Amazing avontuur in Peru

Bekijk meer foto's

Beste periode om te reizen

december tot februari
april tot november

Prijs

Vanaf € 5.840 p.p.

Ideale lengte van de reis

18-20 dagen

Wat mag u verwachten?

 • Ontdekking van verloren beschavingen
 • De unieke colca cañon
 • Het wereldwonder machu picchu
 • De ongerepte amazone

Samen uw droomreis naar Peru samenstellen? Onze Peru expert Katrien helpt u graag verder.

Contacteer Katrien

Ontdek de avontuurlijke kant van het wondermooie Peru. Via trails en bergpassen wandelt u de mooiste uitzichten tegemoet, omgeven door het indrukwekkende Andesgebergte of dwars door de weelderige Amazone. Terwijl u rivieren oversteekt, steile wandelpadden overwint en zelfs hangbruggen bewandelt, verkent u de fauna en flora van deze bijzondere bestemming. Maar u komt ook langs boeiende overblijfselen van het machtige Incarijk, met als hoogtepunt het Machu Picchu. Samen met een gids ontdekt u de geschiedenis van de belangrijkste steden van het land en wordt u tot de meest tot de verbeelding sprekende uitkijkpunten geleidt. Deze reis is de ultieme ontdekkingstocht van het beste van wat Peru u te bieden heeft. 

 • Reizen naar Peru Peru
 • Hoofdstad Lima
 • Munteenheid Sol
 • Tijdszone UTC -5
 • Taal Spaans
Prijs van deze reis:
vanaf € 5.840 p.p.

Inbegrepen in deze rondreis

 • Verblijf in hotels volgens het programma in bovenvermelde kamertypes
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Internationale en binnenlandse  vluchten incl taksen, bagage en ticketfees
 • Vermelde  transfers en excursies, tours in A/C wagen
 • Citytour Lima met lokale, Engelstalige gids (in klein internationaal gezelschap)
 • Citytour Arequipa met Engelstalige gids (in klein internationaal gezelschap)
 • Citytour Cuzco met Engelstalige gids (in klein internationaal gezelschap)
 • Excursie naar Condor Cross (in klein internationaal gezelschap)
 • Excursie naar Titicacameer (in klein internationaal gezelschap)
 • Treinticket Titicaca Train
 • Inca Trail package, met Engelstalige gids
 • Toegangsgelden voor de bezoeken zoals aangeduid in het programma

Niet inbegrepen in deze rondreis

 • Niet vermelde maaltijden
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Optionele tours
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, souvenirs, etc.
 • Internationaal paspoort
 • Verzekeringen
 • De reservatie van de door u gekozen zetel in het vliegtuig

Maak een afspraak

Voorgesteld reisschema

Onze expert staat u bij om dit schema volledig aan te passen naar uw wensen.

Dag 1
U neemt de heenvlucht naar Lima. Wij voorzien voor u de meest interessante vluchten. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar uw hotel gebracht.

Dag 2
Deze ochtend verkent u Lima met een lokale gids tijdens een city tour (halve dag in klein internationaal gezelschap). Uw tour begint met een rit naar het historische centrum van Lima, ook bekend als “the City of Kings” en deel van het UNESCO Werelderfgoed. U stopt onder andere aan het belangrijkste plein van Lima, waar u het Overheidspaleis aanschouwt, de Kathedraal, het Paleis van de Aartsbisschop en het Stadshuis.

Dag 3
U wordt na uw ontbijt opgepikt door uw chauffeur om u naar de luchthaven te brengen voor uw vlucht naar Arequipa. Bij aankomst in Arequipa wordt u opnieuw opgewacht voor de transfer naar uw hotel.

Dag 4
Vandaag heeft u een halve dag city tour met uw gids (in klein internationaal gezelschap). Deze prachtige stad is vrijwel volledig gebouwd uit sillar, een soort van vulkanisch tufsteen en wordt La Ciudad Blanca genoemd. Arequipa is met zijn miljoen inwoners de tweede grootste stad van Peru. Het hoofdplein de Plaza de Armas is de mooiste van het land. Je vindt er de prachtige Catedral en winkelgalerijen in koloniale stijl. Arequipa, de stad waar het altijd lente is.

Dag 5
Deze ochtend vertrekt u (in internationaal gezelschap) naar de Colca Canyon. U zal doorheen de Pampa Cañaguas rijden, deel van het Aguada Blanca Nationaal Reservaat en Salinas. Onderweg zal u kunnen genieten van prachtige Zuid Amerikaanse landschappen. U maakt een stop in Patahusi om dan verder te rijden naar TocrapampaAangekomen in Chivay, het grootste dorp in de Colca regio, zal u genieten van een lekkere lunch en de rest van de namiddag genieten van deze prachtige omgeving.

Dag 6
U verlaat het hotel in de vroege morgen en zet aan richting het Kruis van de Condor, de beste locatie om de Colca Canyon en de vlucht van de majestueuze condor te bewonderen. Daarna bezoekt u de schilderachtige dorpjes Maca en Yanque. Bezoek ook de viewpoints Wayra Punku en Antahuilque. U rijdt verder naar puno terwijl u de schoonheid van de Andes ervaart. 

Dag 7
 ‘s Ochtends vertrekt u (in kleine groep) voor een volledige dag naar het Titicacameer. Als eerste brengt u een bezoek aan de drijvende eilanden van de Uros, ook bekend als het Volk van het Meer. Deze eilanden zijn gebouwd uit lagen van totora en worden gebruikt als huizen en handelspanden voor de oorspronkelijke Uros – ze verplaatsen zich in handgemaakte bootjes. 

Uw excursie omvat een trip naar Taquile-eiland, waar de gemeenschap toeristen zeer gastvrij verwelkomt, en waar hun oude tradities, gewoonten en kleurrijke kledij bewaard gebleven zijn. De eilandbewoners zijn vaardige vakmannen die voor elk werkstuk verbazingwekkende technieken gebruiken, eeuwen geleden ontwikkeld door hun voorouders.

Dag 8
Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Puno gebracht, op ongeveer 1 uur rijden van het hotel. Daar gaat u aan boord van de Titicaca trein richting Cuzco.

De treinrit tussen Puno en Cuzco wordt door reizigers als een van de hoogtepunten van hun reis aangestipt. Niet zo verwonderlijk; u zit weliswaar zo'n tien uur in de trein, maar dat voelt absoluut niet als een lange zit. In deTiticaca Trein geniet u van het uitzicht op de spectaculaire landschappen waar de trein doorheen schrijdt. Eindeloze hoogvlaktes, de sneeuwpieken van de Andes, snelstromende rivieren, tientallen dorpjes maar ook pure desolaatheid; u zult er geen genoeg van krijgen. Ondertussen wordt u aan boord goed verzorgd.

Dag 9
Deze voormiddag verkent u (in klein internationaal gezelschap) Cuzco met uw gids. U start met een bezoek aan de San Pedro Markt. Daarna komen ook het Santo Domingo klooster, de legendarische Korikancha of Tempel van de Zon en de San Blas wijk aan de beurt. In de namiddag heeft u vrij om Cuzco verder te verkennen op uw eigen tempo en/of op zoek te gaan naar leuke souvenirs.

Dag 10
Start van de Inca Trail. Uw avontuur start om 04.30 met een transfer van uw hotel naar de heilige vallei van Ollantaytambo. Daar stopt u om de omgeving te bezoeken. U gaat aan boord van de Vistadome trein en stapt af aan km 82, waar de trekking begint langsheen de Urubamba Rivier naar de eerste archeologische site Llaqtapata (30 min van km 88, op 2.550m). Hier stopt u even voor een bezoek aan de site en een lunch een prachtige setting. U trekt verder omhoog door de vallei naar het dorpje Wayllabama waar u overnacht/kampeert.

​​​​​​​Aantal uren trekking: 4u30 tot 5u
Totaal aantal km: 12
Niveauverschil: van 2.750 naar 3.000 m

Dag 11
Na een gezond stevig ontbijt vangt u de tweede etappe aan met een hike doorheen de Huayllamba vallei. Doorheen de tocht observeert u samen met uw gids alle natuurlijke en ecologische veranderingen doorheen de weg naar Yunca Chimpa. U stijgt helemaal tot Llulluchapampa (3.750 m). Van daar heeft u een prachtig zicht over de Huayanay vallei en klimt u verder door over de eerste bergpas Warmiwañusca, ook gekend als ‘de dode vrouw’. Deze klim neemt de hele voormiddag in beslag.  Na de lunch daalt u 2 uur naar de vallei waar u overnacht in camp Pacaymayo.

Aantal uren trekking: 7u
Totaal aantal km: 13
Niveauverschil: van 3.000 naar 3.800 m

Dag 12
Vandaag is een dag met de grootste diversiteit.  In de ochtend trekt u naar de tweede bergpas Runcuracay (3.860 m).  Aan de andere zijde van de pas, bezoekt u de mooie archeologische site Sayacamarca. Aanschouw het prachtige spektakel van mysterieuze valleien en besneeuwde bergtoppen.  Daarna zet u de tocht verder over het originele bergpad van de Inca’s doorheen semi tropisch woud naar de derde pas, Phuyupatamarca (3800 m).  Bij open weer heeft u spectaculaire vergezichten op de omliggende bergtoppen en de vallei.  Van hieruit daalt u u zo’n 3 km naar het camp Wiñaywayna, waar u blijft voor overnachting.

Aantal uren trekking: 10u
Totaal aantal km: 15
Niveauverschil: van 3.800 naar 2.650 m

Dag 13
Na een vroeg ontbijt wandelt u een 2 tal uur door het nevelwoud naar de befaamde zonnepoort ‘Intipunku’, vanwaar u een eerste blik kunt werpen over de prachtige site Machu Picchu. Op de site heeft u een geleid bezoek. Voor veel bezoekers van Peru en zelfs Zuid-Amerika, is een bezoek aan de Inca-stad Machu Picchu het langverwachte hoogtepunt van hun reis. Op een spectaculaire locatie, is het de bekendste archeologische site op het continent.

Aantal uren trekking: 2u15
Totaal aantal km: 6
Niveauverschil: van 2.650 naar 2.4000 m

Dag 14
Deze ochtend kan u een 2e bezoek brengen aan Machu Picchu op eigen houtje. Hike naar de Huayna Picchu Mountain en geniet van spectaculaire uitzichten over de site. Toegangsticket en trein inclusief. Geen gids inbegrepen. Daarna keert u terug per trein naar Cuzco, waar u wordt opgehaald en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 15
Vrije dag in Cuzco.

Dag 16
Deze ochtend wordt u opgehaald voor uw binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Puerto Maldonado is een levendige tropische stad en de toegangspoort naar de fascinerende natuurgebieden in het zuidelijke Peruaanse Amazone regenwoud. Met ca. 1,3 miljoen hectare is Tambopata één van de grootste reservaten van Peru. Begin uw ontdekking van het Amazone Regenwoud tijdens een 25 minuten durende boottransfer naar uw lodge. Na een korte briefing wordt u naar uw kamer gebracht.

Dag 17-18
Twee avontuurlijke dagen om de jungle actief te beleven. Samen met uw eigen Inkaterra gids/ranger kiest u uit een scala van excursies van uw lodge degene die het meest aansluiten bij uw wensen. Een voorbeeld hoe uw dag er kan uitzien:

Op uw eerste dag raden wij u een begeleide wandeling aan langsheen het Trail systeem, voor een eerste introductie van dit reservaat in het Amazone bassin. Daarbovenop kan u ook cultuur opsnuiven in het Amazonewoud door bijvoorbeeld lokale boeren te ontmoeten en te ontdekken hoe zij in deze unieke omgeving groenten telen. 

Neem plaats in een authentieke houten kano en glijdt door de jungle op het Sandoval meer in het Tambota National Reserve. Vanop het water kan u het wildlife in dit reservaat goed spotten. Na de lunch kan u de Inkaterra Canopy Walkway overwegen, eentje voor echte durvers! De tocht begint met een klim die u 29 meter boven de grond brengt. Verder wandelt u via hangbruggen meters boven de grond langs de verschillende observatietorens, omgeven door weelderige natuur en wilde dieren.

Dag 19
Geniet nog van een laatste stevig ontbijt in de Amazone. Nadien neemt u de boot terug naar Puerto Maldonado waar u naar de luchthaven gebracht wordt.

Terugvlucht. Einde van een onvergetelijke reis door Peru.

Deze reis is een voorbeeldprogramma en kan steeds aangepast worden aan uw wensen.

Opgelet: indien u reist in het hoogseizoen, dient u rekening te houden met een supplement. ​​​​​​​

 

Samen uw droomreis naar Peru samenstellen?

Onze Peru expert Katrien helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Katrien

Verblijf in exclusieve hotels

Colca Lodge

Colca

Vind een oase aan rust

Inkaterra Hacienda Conception

Puerto Maldonado

De start van uw avontuur

Casa Andina Premium Puno

Puno

Welkom in het knusse Puno

Novotel Cuzco

Cuzco

Een kleurrijke overnachting

Ontdek meer hotels

 

High quality guides in Peru

Peru - september 2022

Hi Kristien,

Just a little THANK YOU note to let you know that our trip was truly amazing! The local company did an outstanding job.

 • High quality guides (all perfectly fluent in English)
 • Excellent coordination
 • Great tours
 • ...

Thanks again! [...]

Charline, Dick, Sarah & Tom

Andere interessante reizen

Amazing honeymoon in Namibië

Waan u alleen op de wereld

Amazing luxe in Noorwegen

Een exclusief avontuur in Noorwegen

Amazing highlights van Peru

niet te missen hoogtepunten

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Peru te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak