Menu

Tanzania & Zanzibar

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Tanzania en Zanzibar samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Tanzania is de keizer onder de safarilanden, met veel verschillende habitats, prachtige nationale parken en enorme hoeveelheid wild. Voor de kust van Tanzania liggen een heel aantal prachtige eilanden met witte zandstranden waar u kan ontspannen na uw verkenning van de wildreservaten en nationale parken. Het bekendste eiland is ongetwijfeld Zanzibar, maar er zijn ook alternatieven.

Zanzibar: kilometers ongerepte stranden

De Zanzibar-archipel bestaat uit een verzameling van eilanden voor de zuidkust van Tanzania in de Indische Oceaan. Het eiland Unguja is het grootste van alle eilanden en is beter bekend als Zanzibar. Eeuwen geleden was het eiland een belangrijke plaats voor de specerijenhandel. Deze prachtige regio biedt kilometers ongerepte stranden, spectaculaire bossen aan de kust, riviermondingen en oude Arabische nederzettingen.

Mnemba Island

Mnemba Island, het privé-eiland van &Beyond, is gelegen naast het noordoostelijke puntje van Zanzibar. Het eiland wordt omgeven door een atol van adembenemende koraalriffen, een van de mooiste duikplekken van Afrika. Het kalme azuurblauwe water rondom het eiland biedt vele sportmogelijkheden zoals snorkelen, duiken, kajakken en stand-up paddle. Naargelang het seizoen kan u hier ook schildpadden zien.

Pemba Island

Terwijl Zanzibar eerder een vlakke zandbak is, ligt het naburige Pemba Island - het eiland van kruidnagel en mango’s - bezaaid met heuvels vol fruit- en kruidenbomen. Het eiland is omgeven door warme, subtropische wateren, waar u de beste duik- en snorkelmogelijkheden van de hele archipel vindt. Pemba Island biedt een meer authentieke eilandervaring, perfect voor diegenen die de ongerepte natuur van de archipel willen ontdekken.

Thanda Island

Thanda Island ligt in het Shungimbili Island Marine Reserve, tussen het vasteland van Tanzania en Mafia Island. Het privé-eiland is slechts 8 hectare groot en enkel bereikbaar per boot of helikopter. Het wordt omgeven door koraalriffen, die het eiland beschermen tegen enorme golven en zware zeeën.

  • Reizen naar Tanzania en Zanzibar Tanzania en Zanzibar
  • Hoofdstad Dodoma
  • Munteenheid Shilling
  • Tijdszone UTC +3
  • Taal Swahili, Engels

Enkele foto's


Beleef Tanzania & Zanzibar

Amazing safari in Noord-Tanzania met z'n twee

Beleef de essentie van Noord-Tanzania

Amazing honeymoon in Noord-Tanzania & Zanzibar

Genieten van elkaar en de wilde beesten

Amazing familiereis in Noord-Tanzania

Game drives & unieke activiteiten

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Tanzania en Zanzibar te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak