Menu

Reizen naar IJsland

Bekijk meer foto's

Waarom IJsland?

 • Op zoek naar het Noorderlicht
 • Genadeloze toendra
 • Gebarsten lavavelden
 • Hemelse warmwaterbronnen
 • Ideaal als self drive
 • De lekkerste vis

Samen uw droomreis naar IJsland samenstellen? Onze IJsland expert Kristien helpt u graag verder.

Contacteer Kristien

Een mythisch koninkrijk geregeerd door elfen en Arctische energie. Reis naar IJsland en ontdek hoe de plaatselijke natuurelementen – ijs, wind, steen en vuur - het leven bepalen.

Buitengewone IJsland reizen

IJsland is letterlijk een land in de maak, waar u het ene na het andere natuurspektakel aantreft: geisers spuiten omhoog, modderpoelen lopen over, Arctische stormen zwiepen langs stille fjorden, stenen torens rijzen ​​uit de diepten van een indigo zee en gletsjers slijpen hun weg door gebarsten lavavelden en de genadeloze toendra. En dan is er nog het prachtige Reykjavik... Maak tijdens uw rondreis uitgebreid kennis met de buitengewone, krachtige IJslandse natuur.

Een duik in het zwembad wordt rustig weken in een geothermische lagune, een ontspannen wandeling wordt een tocht over een glinsterende ijskap, en een rustige nacht kamperen betekent een zitje op de eerste rij om de brandende gordijnen van het Noorderlicht te aanschouwen, of de zachte, roze gloed van de middernachtzon.

Een ontroerend bezoek

IJsland zal u verbazen met zijn botsing van ecologische systemen, ontroeren door zijn ontzagwekkende schoonheid. Slechts enkelingen verlaten het land zonder pijn in het hart en een fervente belofte om terug te keren.

Interesse? Maak een afspraak
 • Reizen naar IJsland IJsland
 • Hoofdstad Reykjavik
 • Munteenheid IJslandse kroon
 • Tijdszone UTC +0
 • Taal IJslands
 

Samen uw droomreis naar IJsland samenstellen?

Onze IJsland expert Kristien helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Kristien

Verblijf in exclusieve hotels

Frost and Fire hotel

Reykjadalur

Warmwaterbron & buitenaardse heuvels

Hotel Borg

Reykjavik

In het hart van Reykjavik

Hotel Búdir

Snæfellsness

Een country boutique hotel

Hotel Grimsborgir

Ásborgir

Luxueus hotel nabij de Golden Circle

Ontdek meer hotels

 

De Papegaaiduiker kolonie op het Blackbeach was nog niet vertrokken voor de winter!

IJsland - September 2023

Dag Carmen,

Dank u voor uw mailtje en vraag om feedback. Dit geeft een erg fijn gevoel. De vluchten met Icelandair heen en terug waren vlekkeloos. Half vol op de heenweg en iets meer gevuld terug. Een fijne en attente “crew”.

Hotel Ranga: Heel Leuk hotel volledig in hout op getrokken met een erg interessante keuken. Ook heeft men geen enkel probleem om recepten (wilde champignon soep, zo lekker!) te delen. In eerste instantie dachten we dat het misschien leuker zou zijn geweest om aan de rivier kant te slapen. Of toch met zicht op de rivier, want het zicht op de parkeerplaats van onze kamer was niet zo heel mooi. Echter! Midden in de nacht was er alleen aan de parkeerplaats zijde een heus spektakel te zien van dansend Noorderlicht, dus achteraf zijn we heel erg blij dat we dat hebben kunnen zien, want aan de rivier kant was het blijkbaar niet zichtbaar.

Goede ligging ook om de volgende dag naar Vik, Black beach enzo te rijden. We bezochten de bezienswaardigheden in omgekeerde volgorde en ontliepen zo de bussen met dagtrip mensen vanuit Reykjavik. De Papegaaiduiker kolonie op het Blackbeach was nog niet vertrokken voor de winter, wat een prachtig spektakel! [...] De Gletsjer tour was echt heel erg mooi. Het was warm die dag (21°C) en de Engelse gids erg sympatiek. [... ]

De Golden tour was indrukwekkend mooi en we hebben absoluut genoten van het restaurant in de Serres. De tomatensoep met brood tussen alle hangende tros tomaatjes was heel erg fijn om mee te maken. Leuke mensen ook, dank voor uw suggestie!! De snorkel tour in het ijskoude water was ook een heel speciale ervaring. Ook dank hiervoor! Onze tour werd last minute verplaatst naar 17.00h en gelukkig maar, want we waren het enige groepje van 6 in het water. Leuke gids ook uit Israël.

Hotel Apotek in Reykjavik was de enige teleurstelling van de hele reis. Pal in het centrum en bijgevolg zeer, zeer lawaaierig. Plus geen airconditioning dus met de hitte was dit niet een fijne nacht. De volgende nacht kwam er aan de achterkant van het hotel een kamer vrij, welke rustiger was, maar de ontvangst in het hotel was kil, afstandelijk en weinig bereid tot inspanning. [...] Ik kan begrijpen dat een bezoek aan Reykjavik wel een “must” is voor een reis naar IJsland, maar we hadden onze tijd achteraf liever in de natuur doorgebracht. Wel leuk was de walvis/dolfijn tour.

Hotel Husafell was erg goed! Heel erg goed! Mooie, heel rustige kamer aan het eind van een vleugel en de keuken was/is een Michelin ster waard. Man, man wat was dit origineel en verfijnd! Dank hiervoor!!! De lava grot wandeling was fijn en een avontuur en het leukste was het nemen van een warm water bad in de bronnen bij het hotel aan het eind van de dag. We waren er met zijn tweeën, alleen mijn vrouw en ik. Zalig! De gids welke ons bracht vertelde erg leuke lokale verhalen en anekdotes.

De dag in het schiereiland Snelfelsness begon met regen en mist. Bij aankomst klaarde het op en werden we verwelkomd bij de Helgafell berg door een prachtige regenboog. Schitterende landschappen gedurende de rondreis en een haast mystieke-, mistige sfeer bij de kliffen en verschillende stranden.  Londrafoss en zo veel meer. We werden binnen gevraagd tijdens een bruiloft in het zwarte kerkje in Budir. Door het slechte weer was ook hier haast niemand. De dag eindigde bij een strand (Ytri tunga) met een hele kolonie zeehonden. Zo mooi!

De volgende dag naar hotel Silica. Een klasse hotel met een prachtige privé heet water bron. Een erg fijne, moderne maar discrete kamer en een heel mooie plaats om de reis af te ronden en ook hier waren we zo goed als alleen in het water.  De blue lagoon net naast het hotel Silica was/is een druk soort pretpark, niet echt onze stijl, maar we genoten er een fijne massage en een eenvoudige maaltijd. [...]

Al bij al een erg, erg fijne reis, we hebben echt heel erg genoten, waarvoor dank!!!

Met Groeten en nog eens dank voor uw maitje,

Albert

Kan u al niet wachten om naar IJsland te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak