Menu

De mooiste ballonvaarten ter wereld

Foto Saïna Saelens

Saïna Saelens

31/10/2023 12:15

Ballonvaarten, de 7 mooiste ter wereld 

Eén keer in je leven moet je het toch gedaan hebben. Waar ook ter wereld, langs de oceaan, in de woestijn, kies zelf je favoriete indrukwekkende landschap.

Ballonvaarten zijn meestal bij zonsopgang of zonsondergang: de stilte en het licht hebben dan de grootste impact.

Prijzen zijn vaak pittig maar de moeite waard. Ze kunnen oplopen tot 500 euro per persoon.

Hieronder dan ook enkele van de meest indrukwekkende plaatsen ter wereld om een ballonvaart te maken:


1. Serengeti, Tanzania; Een ballonvaart over de Serengeti is een geweldige manier om de Afrikaanse savanne en de wilde dieren te bewonderen. Je kunt zebra’s, giraffen, olifanten, leeuwen en nog veel meer zien vanuit de lucht.

Ontdek hier onze reizen naar Tanzania!


2. Cameron Highlands, Maleisië; Tijdens de vaart geniet je van het uitzicht op de groene heuvels, de theeplantages, de watervallen en de kleurrijke bloemen.

Klik hier voor onze reizen naar Maleisië!


3. Sigiriya, Sri Lanka; De impressionante Leeuwenrots - bewonder je het beste vanuit de lucht. Aanschouw de indrukwekkende ligging en de weelderig groene omgeving rondom de site.

Toon mij rondreizen in Sri Lanka!


4. Bagan, Myanmar; Je zweeft boven de duizenden tempels en pagodes die verspreid liggen over het groene landschap. Je ziet de zon opkomen of ondergaan en geniet van het uitzicht op de rivier de Irrawaddy. Het is een van de beste manieren om de rijke cultuur en geschiedenis van dit land te ontdekken.

Take me to Myanmar!


5. Angkor Wat, Cambodja; Angkor Wat is een van de grootste en meest indrukwekkende tempelcomplexen ter wereld. Een ballonvaart over dit historische erfgoed is een unieke kans om de architectuur, de kunst en de cultuur van het oude Khmer-rijk te bewonderen. Je kunt ook de omliggende jungle en rijstvelden zien.

Neem me mee naar Cambodja!


6. De Grand Canyon, Verenigde Staten; De Grand Canyon is een van de natuurwonderen van de wereld. Een ballonvaart over deze enorme kloof is een onvergetelijke ervaring. Je kunt de verschillende kleuren, lagen en vormen van de rotsen zien, evenals de rivier.

Ik wil ook naar de Grand Canyon!