Menu

Reizen naar Bhutan

Bekijk meer foto's

Waarom Bhutan?

 • Parel verstopt tussen India en China
 • Exclusieve bestemming met beperkt toerisme
 • Maak kennis met een authentieke cultuur
 • Trektochten in de prachtige natuur
 • De machtige Himalaya op de achtergrond
 • Combineer met strandverblijf in Thailand of een rondreis in India

Samen uw droomreis naar Bhutan samenstellen? Onze Bhutan expert Nanou helpt u graag verder.

Contacteer Nanou

Wie reist naar Bhutan, zal merken dat dit geen gewone plek is. Genesteld tussen grootmachten China en India, is dit het laatste Himalaya koninkrijk, waar een diepgewortelde Boeddha cultuur hand in hand gaat met globale ontwikkeling.

Het exclusieve Bhutan

De Bhutanese overheid gaat uit van het ‘Bruto Nationaal Geluk’ eerder dan het ‘Bruto Nationaal Product’ en laat daarom slechts een beperkt aantal toeristen per jaar toe. Reizen naar Bhutan is niet voor iedereen weggelegd.

Een andere wereld

Als u plannen maakt om naar Bhutan te reizen, komt u terecht in een andere wereld. Een land waar de rijst rood is en waar chilipepers het hoofdgerecht vormen. Het is een diep Boeddhistisch land waar monniken hun smartphone bovenhalen na een dienst en waar gigantische beschermpenissen geschilderd worden aan de ingang van vele huizen. Ondanks de vele tradities, is Bhutan geen museum. Bhutanezen zijn ontwikkeld en het is juist deze mix van tradities en moderniteit dat Bhutan reizen zo fascinerend maakt.

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Ook natuurliefhebbers worden op hun wenken bediend. Dankzij een streng milieubeleid vindt u in Bhutan prachtige fauna en flora zoals nergens in de Himalaya.

Interesse? Maak een afspraak
 • Reizen naar Bhutan Bhutan
 • Hoofdstad Thimphu
 • Munteenheid Ngultrum
 • Tijdszone UTC +6
 • Taal Dzongkha

Beleef Bhutan

Privé rondreis Bhutan: een authentieke ontdekking

Authentieke dorpen, hallucinante landschappen en talrijke pagodes

Exclusieve rondreis Bhutan in Amankora

Verblijf in de fantastische Aman Hotels

Ontdek meer reizen

 

Samen uw droomreis naar Bhutan samenstellen?

Onze Bhutan expert Nanou helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Nanou

Verblijf in exclusieve hotels

Naksel Boutique & Spa Resort

Paro

Een verborgen parel in de Paro vallei

Kunzang Zhing Resort

Punakha

Een eigentijds resort bij Punakha

Gangtey Goenpa Lodge

Gangtey Vallei

High-end ervaring in de Gangtey vallei

Terma Linca Resort & Spa

Thimphu

Luxe resort in typische Bhutanese stijl

Ontdek meer hotels

 

Amazing Nepal & Bhutan!

Bhutan - november 2019

Hey Katrien,

De vluchten met Turkish > super! Nieuwe Luchthaven in Istanbul is een parel. Luchthavens Nepal > allemaal top (had me aan veel erger verwacht :-)) Luchthaven Bhutan > super!

NEPAL:  vriendelijkste volk op de planeet. Allesomvattende bestemming : cultuur / eten / natuur / Himalaya 's / ....  Allemaal zeer capabele mensen : Greg en ik waren onder de indruk van de geschiedenis / cultuur /politieke info die ze ons gaven. Ze waren ook zeer flexibel : "Wat willen jullie zien? Dit staat er op het programma. Hier zijn de varianten die we kunnen doen". Maakt de trip nog beter. Een extra pluim voor onze chauffeur van 6-7 dagen, Shiva heet hij. Was echt top chauffeur op soms moeilijke banen.

Hotels waren zeer goed. Le Himalaya: Ligging was goed > dicht bij Thamel, eten was zeer lekker. Pokhara : zeer goed gelegen hotel > dicht bij centrum van de toesistencentrum. Zwembad is een plus! Chitwan: Ook zeer goed. > ze hebben binnen een paar maand ook een zwembad ;-).

BHUTAN: Perfecte mix tussen cultuur - natuur en mensen. Onze gids en chauffeur in Bhutan waren de beste gidsen die we ooit gehad hebben denk (na 15 jaar Azië reizen bij mij). Eén nuance : ze hadden onze leeftijd dus we hadden enorm veel om over te praten.

Cultuur, dorpjes, eten en vooral de bescherming van hun identiteit was echt super. We hebben verschillende religieuze feesten meegevierd en dat was echt de moeite. Een paar van de elementen op de planning waren gesloten wegens feestdag door de religieuze feesten maar de gids deed zijn best om alternatieven te vinden. 

Hotels waren zeer goed. Thimpu: Ligging was top (in de stad), Punakha: zeer goed > mooi zicht, Paro: mooiste hotel van de 3 (cottidge). Voor een trekking en het land op zich zou ik eerder terug gaan naar Nepal. Voor de mensen zouden we terug naar Bhutan gaan.

In zijn geheel: top reis dus!

Dikke merci voor alles!! Super reis!

Greetz

Arnaud & Gregory, Kraainem

Kan u al niet wachten om naar Bhutan te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak