Menu

Amazing Zuid-Namibië met z'n twee

Bekijk meer foto's

Beste periode om te reizen

Het hele jaar door

Prijs

Vanaf € 8.410 p.p.

Ideale lengte van de reis

14-16 dagen

Wat mag u verwachten?

 • MET UW HUURWAGEN GENIET U VAN MAXIMALE VRIJHEID
 • U OVERNACHT IN STIJLVOLLE, KLEINSCHALIGE LODGES
 • NAMIBIË STAAT BEKEND VOOR ZIJN MEEST DIVERSE NATUUR VAN AFRIKA
 • GA OP AVONTUUR EN SPOT WILDLIFE IN DE VERSCHILLENDE PARKEN

Samen uw droomreis naar Namibië samenstellen? Onze Namibië expert Katrien helpt u graag verder.

Contacteer Katrien

Tijdens deze rondreis ontdekt u een andere kant dan de meeste toeristen doen. Namibië is het land van de open vlakten, woestijnen en wildlife. Ook hier in het zuiden zal u er niet aan ontsnappen. Geniet van de rust en de spectaculaire uitzichten. Vanuit uw lodges kunt u mee voor verschillende excursies door het het droge gebied: mountainbiken, game drives, bezoeken aan de San bosjesmannen... Laat u meenemen naar een onbekende, authentieke en uitgestrekte landschappen.

 • Reizen naar Namibië Namibië
 • Hoofdstad Windhoek
 • Munteenheid Namibische Dollar
 • Tijdszone UTC + 2
 • Taal Engels
Prijs van deze reis:
vanaf € 8.410 p.p.

Inbegrepen in uw rondreis

 • Verblijf in hotels volgens het programma
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Huurwagen 4X4 SUV : Toyota Hilux 2.4 double cab of gelijkwaardig
 • Meet and greet bij aankomst in Windhoek met uitgebreide documentatiemap
 • Lokale taksen en btw
 • Internationale vluchten, inclusief bagage en taksen

Niet inbegrepen in uw rondreis

 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Fooien
 • Optionele tours en entreegelden nationale parken
 • Excursies :
  •  Kalahari : Sundowner safari drive met dranken inbegrepen gedurende 3 à 4 uur per 4x4 met gids chauffeur.
  • Woestijn avontuur gedurende 90 minuten per quad met gids
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, souvenirs, etc.
 • Internationaal paspoort
 • Verzekeringen

Maak een afspraak

Voorgesteld reisschema

Onze expert staat u bij om dit schema volledig aan te passen naar uw wensen.

Dag 1
U neemt de heenvlucht naar Windhoek.

Dag 2
Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek heeft u een meet en greet met een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Hij zal u begeleiden naar de verhuurmaatschappij waar u uw huurwagen oppikt. U start uw rondreis met een rit naar de Kalahari, naar de omgeving van Mariental. Dit gigantische gebied staat gekend voor een gevarieerde plantengroei, zanderige duinen en de typische acacia duinen. Houdt uw ogen open voor hyena's, bavianen en antilopen. 

Dag 3
Vrije dag in de Kalahari. Neem deel aan de activiteiten georganiseerd door uw lodge, zoals gaan wandelen met de San Bosjesmannen, game drives etc. 

Dag 4
U rijdt verder richting het zuiden naar Fish River Canyon waar u de komende twee nachten verblijft. De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld, na de beroemde Grand Canyon. De onmetelijkheid ervan is adembenemend.

Dag 5
Vrije dag om de Fish River Canyon te verkennen. U kan deelnemen aan een excursie georganiseerd door uw lodge. De canyon krijgt lang niet de aandacht die de Amerikaanse variant te beurt valt. U kunt hier dus op uw eigen tempo en in alle rust van het schitterende zicht genieten. Daal samen met uw gids af en loop door het laagstaande water om de schoonheid ervan te ontdekken.

Dag 6
U reist door naar het dorpje Aus, dat zich midden in de woestijn bevindt. Het woestijnstadje heeft een fijn karakter en de vele excursiemogelijkheden zorgde voor een heropleving van de oude stad. 

Dag 7
Vandaag kan u op eigen tempo Aus en de omgeving verkennen. Op 20 km, aan de grens van de Namibwoestijn, kunt u wilde paarden spotten die zich vrij door het open woestijnlandschap bewegen. De rotsige bergen van het Gondwana Sperrgebiet Rand Park lenen zich perfect voor avontuurlijke mountainbikeritten en prachtige wandelingen. 

Dag 8
U rijdt vanuit Aus terug noordwaarts naar het NamibRand natuurreservaat. U bevindt zich hier in het grootste privépark van het land. Dé grote troef van dit park is de diversiteit aan landschappen en bijgevolg ook aan wildlife.

Dag 9
Vrije dag om te genieten van de NamibRand en de omgeving. In het oosten zorgt het Nubub Gebergte voor indrukwekkende vergezichten, in het westen gaan grasvlaktes over in de gekende rode zandduinen van de Namib Desert. Houd tijdens uw safari’s uw ogen open voor zebra’s, gemsbokken, kudu’s, hyena’s en luipaarden.

Dag 10
U rijdt verder richting Sesriem, de toegangspoort van de Sossusvlei. De rode zandduinen van de Sossusvlei behoren tot de bekendste beelden van Namibië. De Sossusvlei, Zuid-Afrikaans voor vallei, ligt in de Namib woestijn in het zuidwesten van het land. De regio wordt gekenmerkt door zandduinen die tot wel 300 m hoog kunnen zijn en die zich door de wind voortdurend verplaatsen.

Dag 11
Ontdek vandaag de prachtige duinen van Sossusvlei per 4x4. U neemt deel aan de excursies georganiseerd door uw lodge. U kan vanaf Sesriem ook de Sesriem Canyon bezoeken, een mooie zondstenen canyon van 1 km lengte. Meestal staat de rivier droog en kan u door de canyon heen wandelen. 

Dag 12
Met zand in de schoenen rijdt u verder door naar het noorden, naar de hoofdstad Windhoek. U veblijft in een luxueuze suite in all inclusive. 

Dag 13
Vandaag heeft u de tijd om de streek te ontdekken of om van uw lodge te genieten

Dag 14
U keert terug naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurwagen inlevert. U neemt de retourvlucht huiswaarts. 


Einde van een onvergetelijke reis door Namibië.

Deze reis is een voorbeeldprogramma en kan steeds aangepast worden aan uw wensen.

Opgelet: indien u reist in het hoogseizoen, dient u rekening te houden met een supplement. 

 

Samen uw droomreis naar Namibië samenstellen?

Onze Namibië expert Katrien helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Katrien

Verblijf in exclusieve hotels

Bagatelle Kalahari Game Ranch

Kalahari

Charmante lodge tussen de zandduinen

Klein Aus Vista - Eagles Nest

Sperrgebiet Rand Park

Uitzicht over de eindeloze woestijn

 

Namibië was de mooiste reis tot nu toe!

Namibië - April 2023

Dag Katrien

Ondertussen zijn we terug in ons normale ritme na onze fantastische Namibiëreis. Ik zet even onze ervaringen op een rijtje:

De lodges waren weer voortreffelijk! Uit de verschillende offertes die we voor onze boeking hadden ontvangen kozen we voor Amazing Destinations onder andere voor het aanbod van de lodges. En dat heeft ons niet teleurgesteld! De toppers waren: Fish River Lodge, Klein Aus Vista, Waterberg Guest Farm. Daar viel onze mond letterlijk open bij het uitzicht uit de kamer! Ook heerlijk waren: Bagatelle Kalahari Lodge (de bungalows op de heuvel met uitzicht op de woestijn zijn nog mooier, zeker voor de avondzon) en Twyfelfontein Adventure Camp (daar hebben ze nu fantastische nieuwe premium tenten met een waw-gevoel! [...] Ze bieden ook elke avond een 'sundowner' aan: via een trap kun je de heuvel op achter het zwembad waar je de zon kan zien ondergaan met een aperitief die daar boven wordt aangeboden. Prachtig!

Ook Swakopmund Guesthouse kon ons zeer bekoren. Gezien het in de stad is gelegen is het een beetje anders dan de andere lodges maar we vonden de sfeer zeer relaxed en vriendelijk. De kamers zijn ook top! Ook de ligging: we deden alles te voet. Sossusvlei Lodge en Taleni Etosha Village zijn zeer goed gelegen maar natuurlijk in een zeer toeristisch gebied. En dat merk je. De sfeer is hier anders, hoewel de kamers zeker heel erg in orde waren en het eten ook zeer lekker was. De grootschaligheid lag ons minder maar we begrijpen dat het hier niet anders kan. [...]

We vonden het een zeer goede keuze om de eerste avond in Windhoek te overnachten en even te kunnen wennen aan Afrika en Namibië. Een mooi guesthouse ook, met lekker ontbijt. Een aanrader om te gaan eten was Joe's beerhouse. Verder vonden we twee nachten in elke lodge perfect om na een vaak vermoeiende dag in de auto even te kunnen ontspannen, de dag nadien een uitstap te doen in de omgeving en dan weer uitgerust de volgende dag verder te trekken. Ook de richting waarin we reden was perfect: eerst naar het zuiden om te eindigen in het noorden. We waren ook blij met de twee laatste dagen in Waterberg. [...]

We vonden alle excursies aanraders maar sprongen er uit: de rit in Fish River Canyon en de tocht in Twyfelfontein op zoek naar de woestijnolifanten. Ook de eerste safari-excursie in Bagatelle was zeer goed (op het terrein van de lodge zelf zitten heel wat dieren, o.a. gnoe, giraf, neushoorn, springbok, oryx). [...]

Zo, hopelijk kunnen jullie iets met deze feedback! We zijn super enthousiast over Namibië: de natuur is prachtig en afwisselend, het land is weids, uitgestrekt en desolaat. De mensen zijn super vriendelijk en spreken goed Engels. De lodges waren telkens een heerlijke verrassing en we voelden ons erg verwend.

Het is onze mooiste reis tot nu toe en het smaakt naar meer!

Bedankt voor de fijne samenwerking.

Groetjes, Heidi en Jo

Andere interessante reizen

Amazing luxe & beach in Mozambique

Een ontspannende strandvakantie

Amazing familiereis in Zuid-Afrika

Oog in oog met de Big 5

Amazing La Réunion met z'n twee

Actief genieten van de natuur en elkaar!

Amazing Sri Lanka met z'n twee

Kennismaking met de hoogtepunten

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Namibië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak