Menu

Amazing Ruud

In december 2019 vervoegde ik het team van Amazing. In een vorig leven werkte ik als reisleider in diverse landen, een levenservaring die ik iedereen kan aanraden. De reismicrobe heeft mij sindsdien niet meer losgelaten, getuige zijn 25 jaar lange ervaring in de reissector. Het mooiste wat er bestaat? Respect voor andere culturen en een open-minded ingesteldheid met succes weten over te brengen op mijn kinderen.

Als zoon van een ex-Sabénien maakte ik al snel kennis met de fascinerende wereld van de luchtvaart en reizen. Na mijn studies handelswetenschappen bleek de lokroep van het buitenland te groot en de zes maanden die vooropgesteld waren om in een ander land te gaan werken, werden uiteindelijk zes onvergetelijke jaren in landen zoals Spanje, Griekenland, Tunesië en Thailand.

Nadien ging ik aan de slag bij een grote touroperator waar ik als product manager kon blijven reizen naar Europese, maar ook naar verdere bestemmingen. Meer en meer kwam de focus daarbij op Azië en Afrika te liggen.

Het is moeilijk om er één bestemming als favoriet uit te pikken. Ik kan net zo goed genieten van een fietstocht in Ninh Binh, het spotten van neusapen in Borneo, een bush walk in Tanzania als van het ontdekken van een verlaten baaitje op een van de Griekse of Spaanse eilanden.

Een zwarte vlek op mijn wereldkaart zijn Oceanië en Latijns-Amerika. Landen zoals Nieuw-Zeeland, Chili, Bolivia, Peru, Brazilië staan hoog op mijn verlanglijst. Ook een cruise naar Antarctica moet er ooit eens van komen. Maar eigenlijk geniet ik van elke reis, zolang de zon maar schijnt.


De memories for life van Ruud: Zanzibar en Thailand

 

Zanzibar

Parelwitte stranden en wuivende palmbomen,  dé ultieme combinatie om te relaxen. Wist u bovendien dat Zanzibar veel meer is dan dat? De kleine stadjes zijn er geweldig om te ontdekken!

 

Thailand

Thailand, dat zijn lange kusten en dichtbeboste jungle. Maar bovenal een o zo vriendelijke bevolking. Reis weg van het massatoerisme en ontdek het pure Thailand. Magisch!