Menu

Amazing Kristien

  • Home
  • Amazing Kristien

Na heel wat projecten in de vastgoedsector te hebben uitgewerkt, kwam ik bij Air Belgium terecht. Ik doorkruiste er de hele globe als stewardess en maakte de gouden tijd van de luchtvaart mee: overnachten in de mooiste hotels en dat steeds lang genoeg om de omgeving te leren kennen. Na het faillissement van Sabena was de definitieve stap naar de wereld van het toerisme snel gezet.

In 2000 kruiste mijn pad met dat van Inge. Het klikte meteen en samen veroverden we de honeymoonmarkt, net zoals die van de à la carte reiswereld. Negentien jaar later ben ik nog steeds te vinden in het kantoor in Gent.

Een van mijn favorieten is Prambanan en dat om zes uur 's morgens zodat ik er helemaal alleen kan genieten van de zonsopgang. Ook de boottocht naar Lombok waarna ik met paardenkar werd opgepikt en naar het hotel werd gebracht, is een onvergetelijke herinnering.

Een aangename verrassing twee jaar geleden was het betoverende Oman met zijn schitterende hotels, boeiende cultuur, verfijnde gastronomie en gastvrije bevolking. Terug naar Azië dan, voor de veelzijdigheid van Siem Reap met zijn mysterieuze tempels, en om de reis af te sluiten in de paalvilla's van Song Saa Private Island. Een verbluffend ecochic resort dat nog lang op het netvlies nazindert.

En last but not least, Canada met zijn overweldigende natuur en prachtige robuuste eeuwenoude sparren op de achtergrond van ruwe zeekusten met aangespoeld drijfhout, roodwitte vuurtorens, orka's en beren. De herinneringen zitten nog vers in mijn geheugen. Dit zijn pas true memories for life.


De memories for life van Kristien: Canada en Zuid-Afrika.

 

De ruwe schoonheid van Canada

Canada: thuis van ijshockey, houthakkers, bevers, bergjes en ahornsiroop, toch? Wel, ja – maar dat is enkel wat krassen op het oppervlak van Canada. In werkelijkheid is het een van de meest indrukwekkende landen ter wereld. 

 

Zuid-Afrika: een buitenbeentje in Afrika

Op het uiterste puntje van het continent, zijn Zuid-Afrika reizen een uitstekende introductie tot Afrika. Zuid-Afrika is een divers, onbeschrijflijk mooi, en reusachtig land - vergelijkbaar met de grootte van Frankrijk en Spanje samen. Een rondreis in Zuid-Afrika biedt enorme variatie.