Menu

Genieten in de Kaapse wijnlanden

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Zuid-Afrika samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De Kaapse wijnvelden – die zijn uitgespreid over drie oude steden en hun valleien: Stellenbosch, Franschhoek en Paarl – vormen een waar wijnkennersparadijs, ingebed tussen indrukwekkende bergen en vruchtbare dalen. Het is de ideale streek om uw smaakpapillen te verwennen!

Het gebied is een mix van kleine, oude stadjes en eigentijdse landgoederen waar ze op moderne en klassieke wijze wijn produceren. Bijvoorbeeld de aparte melange van Chardonnay-en-Pinotage van Haute Cabrière: een heerlijke zomerwijn die kenners soms vergelijken met de rosé van Anjou in Frankrijk.

Daarnaast worden er ook sherry’s en brandewijn geproduceerd. Ze maken er tevens een sappige Ratafia, een zoete dessertwijn. Oorspronkelijk wordt de Ratafia gedronken om het tekenen van een contract te vieren (de naam is afgeleid van het Latijnse rata fiat, ofwel een 'beklonken zaak'), maar ook perfect bij kaas of nagerechten.

Verspreid over het intens groene gebied zijn talrijke wijnboerderijen terug te vinden. De meeste zijn toegankelijk voor een privérondleiding met als afsluiter een wijnproeverij. Of wat dacht u van gezellig picknicken in deze weelderige regio? Geniet tussen de wijnranken van streekproducten en kruidige aroma's. Een belevenis om voor altijd te koesteren! 

  • Reizen naar Zuid-Afrika Zuid-Afrika
  • Hoofdstad Pretoria
  • Munteenheid Rand
  • Tijdszone UTC + 1
  • Taal Engels, Afrikaans

Enkele foto's


Beleef Genieten in de Kaapse wijnlanden

Amazing Zuid-Afrika met z'n twee

De hoogtepunten van oost en west

Amazing culinaire luxereis in Zuid-Afrika

Topgastronomie aan de West-Kaap

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Zuid-Afrika te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak