Menu

De Wild Coast

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Zuid-Afrika samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De rotsachtige kliffenkust, die zich uitstrekt over een lengte van 300km tussen East London en Port Edward aan de Oost-Kaap, staat gekend als de Wild Coast. Deze ongetemde kustlijn aan de Indische Oceaan wordt gekenmerkt door robuuste rotsen, een ruwe zee en verlaten stranden. Hier vindt u geen resorts, geen massatoerisme, enkel laid-back kustplaatjes en verborgen plekjes waar u ongestoord kunt genieten.

Het centrum van deze regio is het relaxte dorpje Coffee Bay. Vlakbij kan u het icoon van de Wild Coast waarnemen: een immense rotswand die midden in de oceaan dramatisch oprijst. Het grote gat in het midden gaf het zijn – niet vergezochte – naam: ‘Hole in the Wall’. Bij stormweer beuken de golven zo hard tegen het gesteente dat ze te horen zijn tot diep in het binnenland. Onder de locals is dit uniek natuurfenomeen dan ook gekend als ‘Plek van Donder’. De locals worden de Xhosa genoemd. Zij leven van de landbouw in traditionele ronde huisjes met daken van stro in de graslanden van de Transkei, het achterland van de Wild Coast. De meest gekende Xhosa is Nelson Mandela, die in deze regio geboren werd.

Avontuurlijke reizigers kunnen de regio actief verkennen. Ga diepzeevissen of ontdek het landschap te paard, met de fiets of per 4x4. De onaangetaste natuur en het rijke vogelleven maken het de ‘place to be’ voor hobbyfotografen. In het idyllische Port St. Johns – dat in het verleden populair was bij vele kunstenaars – kan u in de tropische bossen een wandeling maken. Smalle paadjes brengen u naar een binnenmeer en waterval, de ideale plaats voor een verfrissende duik. Ook een romantische wandeling op het parelwitte strand van Cintsa is warm aanbevolen. 

  • Reizen naar Zuid-Afrika Zuid-Afrika
  • Hoofdstad Pretoria
  • Munteenheid Rand
  • Tijdszone UTC + 1
  • Taal Engels, Afrikaans

Enkele foto's


Beleef De Wild Coast

Amazing Oost-Kaap met z'n twee

Zuid-Afrika volledig 'out-of-the-box'

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Zuid-Afrika te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak