Menu

De ongerepte West-Kaap

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Zuid-Afrika samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De West-Kaap – ook wel de ‘Fairest Cape’ genoemd -  is met zijn glooiende heuvels, verlaten stranden en vreemde rotsformaties ongetwijfeld de mooiste provincie van Zuid-Afrika. Deze pure regio herbergt veel Zuid-Afrikaanse topbestemmingen zoals de Kaapse Wijnlanden, de 370km lange idyllische Tuinroute en Plettenberg Bay. Toch zijn er ook gebieden die niet zo bekend zijn bij het grote publiek waar wij graag de aandacht op vestigen. Tussen de ongerepte kuststroken, struisvogelboerderijen en pittoreske wijngaarden kan u verborgen parels terugvinden die u niet meteen zou verwachten in Zuid-Afrika.

Kleurrijke wilde bloemen bijvoorbeeld, zo ver het oog reikt. In de lente (augustus tot september) fleurt het West Coast National Park volledig op dankzij talrijke bloemenvelden. Laat Cederberg dan weer net het tegenovergestelde zijn. Dit uit rode zandsteen bestaande gebied vol rotsformaties doet denken aan de nationale parken van Amerika. Dramatische ravijnen, cederbomen, rotsschilderingen, gesteente in bizarre vormen en ander natuurschoon nodigen uit tot een prachtige wandeling.

De woestijnachtige Kleine Karoo kenmerkt zich dan weer door kronkelende rivieren, majestueuze kliffen en heuvelachtige gebieden. Ontdek hier de Swartberg Pass of volg een van de befaamde wijnroutes. Het meest zuidelijke punt van Afrika ligt eveneens in de West-Kaap. Cape Agulhas zou namelijk nog zuidelijker liggen dan Kaap de Goede Hoop. Ook de natuurparken van Overberg – waaronder De Hoop Nature Reserve – zijn absoluut een bezoek waard.

  • Reizen naar Zuid-Afrika Zuid-Afrika
  • Hoofdstad Pretoria
  • Munteenheid Rand
  • Tijdszone UTC + 1
  • Taal Engels, Afrikaans

Enkele foto's


Beleef De ongerepte West-Kaap

Amazing culinaire luxereis in Zuid-Afrika

Topgastronomie aan de West-Kaap

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Zuid-Afrika te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak