Menu

Meer dan de Big Five

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Tanzania en Zanzibar samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Tanzania wordt beschouwd als een van de beste bestemmingen in Afrika om de Big Five te spotten: het luipaard, de leeuw, de olifant, de neushoorn en de buffel. Er is echter ook nog heel wat ander wild dat u kan tegenkomen tijdens uw safari. 

Chimpansees in Gombe & Mahala

In het westen van Tanzania, vlakbij de grens met Congo en aan de oostelijke oever van het Tanganyika-meer, ligt het Gombe Stream National Park. Het park is vooral gekend voor het spotten van de chimpansees, die hier in de bossen leven. Onder begeleiding van een ranger kan u hier wandelsafari’s maken op zoek naar de wilde apen en hen van dichtbij observeren. Ook het Mahale-gebergte is een goede uitvalsbasis voor het spotten van chimpansees.

Flamingo's & boomklimmende leeuwen in Lake Manyara

Lake Manyara National Park ligt rond een ondiep meer in de Great Rift Valley, op slechts een uur rijden van Arusha en de Kilimanjaro. Door de hoge concentratie mineralen in het water worden grote zwermen flamingo’s naar het meer gelokt. Laat u in het nationale park ook verrassen door boomklimmende leeuwen, die de schaduw opzoeken op de takken van acaciabomen.

Buitengewoon vogelleven in Tarangire

Tarangire National Park is het zesde grootste park van Tanzania en staat bekend om zijn enorme baobab-bomen, grote kuddes olifanten en boomklimmende pythons. Het park is zeker een bezoek waard en laat perfect zien hoe divers Oost-Afrika is. Het vogelleven hier is buitengewoon, tijdens uw verblijf zult u zeker de smalstaartparadijswida en de zwartmaskeragapornis waarnemen.

Nijlpaarden spotten in Katavi

Het Katavi National Park, de thuisbasis van de grootste kudde buffels ter wereld, is een relatief ongerept wildernisparadijs, gelegen in het westelijke deel van Tanzania. Het park biedt een breed scala aan biotopen, variërend van riviervlaktes met dik riet en waterwegen die wemelen van de nijlpaarden en krokodillen tot bossen, open graslanden en ongerepte seizoensgebonden meren. Tussen mei en november trekken deze open riviervlaktes een overvloed aan wild aan.

  • Reizen naar Tanzania en Zanzibar Tanzania en Zanzibar
  • Hoofdstad Dodoma
  • Munteenheid Shilling
  • Tijdszone UTC +3
  • Taal Swahili, Engels

Enkele foto's


Beleef Meer dan de Big Five

Amazing luxe in Noord-Tanzania

De hoogtepunten van Tanzania beleven

Amazing familiereis in Noord-Tanzania

Game drives & unieke activiteiten

Amazing Elewana luxe in Noord-Tanzania

Verken Noord-Tanzania in stijl

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Tanzania en Zanzibar te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak