Menu

De barokke steden van Sicilië

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sicilië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Noto

Noto, de hoofdstad van Val di Noto, ligt in het oosten van Sicilië, aan de voet van de ‘Monti Iblei’ en vlakbij Syracuse (30 km). Volgens National Geographic is Noto niet enkel de mooiste barokke stad van Sicilië, maar van heel Italië. Uiteraard staat deze fenomenale stad dan ook vermeld op de Unesco-werelderfgoedlijst. De belangrijkste kerken en paleizen in de stad werden gebouwd met tufsteen. Als de zon schijnt, hebben ze een prachtige honingkleurige uitstraling. 

Modica

Modica ligt in de vallei van Val di Noto, in het zuidoosten van Sicilië, en is vooral heel populair bij chocolade- en foodlovers. Modica werd honderden jaren geleden opgedeeld in twee delen die met elkaar verbonden zijn door trappen: Modica Alta en Modica Bassa. In deze prachtige barokke stad zal u ongetwijfeld verdwalen in het doolhof van gezellige middeleeuwse steegjes. 

Ragusa

Vooral het historische centrum van Ragusa is een bezoekje waard. Verken het middeleeuwse labyrint van de stad en laat u verbazen door prachtige kerken en indrukwekkende paleizen in barokstijl. Hou steeds uw camera bij de hand terwijl u langs prachtige barokke balkons met overdadige maar mooie decoratie wandelt. De Duomo di San Giorgio en het archeologische park Giardino Ibleo behoren tot de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad.

Nog 5 andere steden vervoegen het lijstje van "de 8 barokke steden" : het zijn Caltagirone, Militello in Val di Catania, Palazzolo Acreide, en Scicli. De 8 steden werden in 1693 door een aardbeving met de grond gelijk gemaakt en terug opgebouwd in een elegante en soms uitbundige barokke stijl. 


  • Reizen naar Sicilië Sicilië
  • Hoofdstad Palermo
  • Munteenheid Euro
  • Tijdszone UTC + 1
  • Taal Italiaans, Siciliaans

Enkele foto's


Beleef De barokke steden van Sicilië

Amazing Sicilië met z'n twee

Verblijven in Relais et Châteaux-hotels!

Amazing familiereis in Sicilië

Een grondige verkenning met het gezin

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sicilië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak