Menu

Amazing familiereis in Sicilië

Bekijk meer foto's

Beste periode om te reizen

mei tot oktober

Prijs

Vanaf € 2.365 p.p.

Ideale lengte van de reis

15 dagen

Wat mag u verwachten?

 • Bezoek aan de Tempelvallei van Agrigento
 • Unieke kookworkshop in een ‘Famiata’
 • Volledige vrijheid dankzij uw huurwagen
 • Verblijven in kleinschalige accommodaties
 • Avontuurlijke excursie met jeep naar de Etna-vulkaan
 • Indrukwekkende barokkunst in Noto, Ragusa en Modica

Samen uw droomreis naar Sicilië samenstellen? Onze Sicilië expert Nanou helpt u graag verder.

Contacteer Nanou

Doorkruis Sicilië van west naar oost met uw gezin tijdens onze Amazing familiereis in Sicilië. Onderweg geniet u van complete vrijheid dankzij uw huurwagen.

Verken de Siciliaanse hoofdstad Palermo en leer hier alles over de lokale streetfood tijdens een marktbezoek. Snuif de Griekse cultuur op tijdens een bezoek aan de Tempelvallei van Agrigento met een elektrische scooter en laat u verrassen door indrukwekkende barokke paleizen en kathedralen in Noto, Ragusa en Modica.

Gegidste bezoeken worden afgewisseld met vrije momenten en actieve excursies. Wat dacht u bijvoorbeeld van een authentieke kookworkshop in een typische 'Famiata' of een actieve uitstap naar de Etna-vulkaan?! Sicilië zal ieder gezinslid kunnen boeien!

 • Reizen naar Sicilië Sicilië
 • Hoofdstad Palermo
 • Munteenheid Euro
 • Tijdszone UTC + 1
 • Taal Italiaans, Siciliaans
Prijs van deze reis:
vanaf € 2.365 p.p.

Inbegrepen in deze reis

 • Verblijf in hotels op basis van kamer en ontbijt
 • Huurwagen: Fiat Tipo STW of gelijkwaardig, incl. all-in verzekering (pick up dag 4 Palermo en drop off dag 15 Catania)
 • 4u gegidste rondleiding in Palermo incl. proeverijen 
 • 2u gegidste rondleiding in Cefalù
 • Bezoek aan Valley of the Temples met elektrische scooter (2u)
 • Bezoek aan Roman Villa in Piazza Armerina (2u)
 • 4u gegidste rondleiding in Syracuse
 • Kookworkshop bij Fontes Episcopi incl. lunch
 • Privé Etna Jeep Tour incl. lunch

Niet inbegrepen in deze reis

 • Niet vermelde maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Optionele tours
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, souvenirs, etc.
 • Verzekeringen

Maak een afspraak

Voorgesteld reisschema

Onze expert staat u bij om dit schema volledig aan te passen naar uw wensen.

Dag 1
U neemt de heenvlucht naar Palermo. Bij aankomst wordt u met een privétransfer naar uw hotel in de stad gebracht. Rest van de dag geniet u van vrije tijd

Dag 2
Een wandeling met gids door Palermo! U start uw rondleiding met een bezoek aan de Capo-markt. Hier proeft u typische streetfood uit Palermo. Laat u verbazen door de brede boulevards en barokke paleizen in het historische stadsgedeelte. In de namiddag heeft u vrij. Breng uw dag verder door in de stad of geniet van uw luxehotel.

Dag 3
Vrije dag in Palermo. Wij raden u aan om vanuit Palermo een bezoekje te brengen aan Monreale en haar prachtige kathedraal. De stad is op zo’n 8km van Palermo gesitueerd.

Dag 4
U rijdt met uw huurwagen van Palermo naar Agrigento. Onderweg brengt u nog een bezoek met gids aan het oude visserstadje Cefalù. Het historische centrum van Cefalù, dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, ademt een middeleeuwse sfeer. U struint hier langs pittoreske pleinen, straten en kerken. 

Dag 5
Breng een bezoek aan de impressionante Vallei van de Tempels met een modern, snel en leuk vervoersmiddel: een elektrische scooter! Rijd met uw scooter via de ‘heilige straat’ langs alle bezienswaardigheden op de site. Met uw scooter verkent u ook de omgeving rondom de site. Cruise door het platteland, tussen de amandel- en olijfbomen.

Dag 6
U maakt kennis met de culinaire geheimen van Sicilië tijdens een authentieke kookworkshop in een typische Famiata. Tijdens de workshop leert u hoe u 'miscati' en 'scacciati' klaarmaakt. Na een leuke voormiddag in de keuken en een heerlijke lunch keert u terug naar uw hotel met lekkere recepten als souvenir.

Dag 7
Geniet van een volledige dag vrije tijd. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan Scala dei Turchi en/of aan het Marzipan Almond Museum.

Dag 8
Vandaag rijdt u verder naar Syracuse vanuit Agrigento. Onderweg houdt u nog even halt bij Piazza Armerina voor een bezoek aan een prachtige Romeinse villa. Deze Romeinse villa met ruim 3500 m² aan magnifieke mozaïeken staat op de Unesco-werelderfgoedlijst.  

Dag 9 - 10
U geniet van twee vrije dagen. Wij raden u aan om met uw huurwagen een bezoek te brengen aan de baroksteden Modica, Ragusa Ibla en Noto.

Dag 11
Vandaag wordt u rondgeleid door een gids in het archeologische park van Syracuse en in het charmante historische centrum van Ortigia. U bewondert merkwaardige Griekse overblijfselen, elegante pleinen en gezellige, kronkelende straatjes. Na uw bezoek rijdt u met uw huurwagen naar Taormina.

Dag 12 - 13
Twee vrije dagen in Taormina om te genieten van uw luxehotel en om de prachtige omgeving op eigen initiatief te verkennen.

Dag 14
Een avontuurlijke verkenning van de Etna-vulkaan! Ontdek vandaag de grootste en meest actieve vulkaan van Europa, de Etna. Hike naar verschillende uitzichtpunten en geniet 's middags van een heerlijke lunch bij een Agriturismo. Een onvergetelijke dag boordevol hoogtepunten (neem dit gerust letterlijk!).

Dag 15
Einde van een onvergetelijke familiereis in Sicilië! U rijdt naar de luchthaven van Catania waar u uw huurwagen inlevert. U neemt de terugvlucht huiswaarts.

NOTA: prijs per persoon is op basis van 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen jonger dan 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar dient u rekening te houden met een supplement.

Deze reis is een voorbeeldprogramma en volledig naar uw wensen aanpasbaar.

 

Samen uw droomreis naar Sicilië samenstellen?

Onze Sicilië expert Nanou helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Nanou

Verblijf in exclusieve hotels

Grand hotel Piazza Borsa

Palermo

Een fenomenaal historisch hotel

Grand Hotel Miramare

Taormina

Klassevol hotel met frontaal zeezicht

Hotel Borgo Pantano

Syracuse

Vlakbij Syracuse, op het platteland

Fontes Episcopi Bio Resort

Aragona

Een authentiek Siciliaans landhuis

Andere interessante reizen

Amazing familiereis in Basilicata & Puglia

Avontuur in het ongerepte zuiden

Amazing familiereis in Amalfi

Avontuurlijk genieten met uw gezin

Amazing familiereis naar zomers Zweeds Lapland

Boomhutovernachting & avontuur!

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sicilië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak