Menu

Leuke Portugese foodexperiences

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Portugal samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Kookworkshop pastéis de Nata 

Tijdens een kookles in Lissabon leert u traditionele Pastéis de Nata bereiden onder begeleiding van een professionele bakker. Ontdek met welke ingrediënten dit bekende gebakje gemaakt wordt.

De eerste ‘Pastel de Nata’ werd in de 18e eeuw gebakken in het Jerónimos-klooster in Belém, Lissabon. In die tijd gebruikten kloosters grote hoeveelheden eiwit om kleren zoals habijten te stijven. Om het eigeel niet verloren te laten gaan, werden veel gebakjes en cakes gemaakt, waaronder Pastéis de Nata.

Queijadas - een minder gekend gebakje

Deze Portugese lekkernijen proeft u tijdens uw bezoek aan Sintra. De dag van vandaag zijn er reeds allerlei variante recepten met sinaasappel, melk, wortel, chocolade of amandel maar het echte authentieke recept is afkomstig uit Sintra. Het gebakje wordt bereid met kaas of requeijão, eieren, melk en poedersuiker.

Exclusieve wijnproeverijen 

In Lissabon kan u bijvoorbeeld deelnemen aan exclusieve wijnproeverijen. Proef verschillende witte en rode portwijnen vergezeld van regionale producten als kaas, brood, olijven en noten. De proeverij gaat door in de hoogste kerktoren van Lissabon naast de klokken en met een bevoorrecht uitzicht op het historische gedeelte van de stad, het kasteel en de Taag. Een onvergetelijke ervaring!

  • Reizen naar Portugal Portugal
  • Hoofdstad Lissabon
  • Munteenheid Euro
  • Tijdszone UTC +0, UTC +1
  • Taal Portugees

Enkele foto's


Beleef Leuke Portugese foodexperiences

Amazing shortbreak in Lissabon

Genieten van de stad & de kust

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Portugal te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak