Menu

Een cultureel overaanbod

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Portugal samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Évora

Verblijft u in de Alentejo tijdens uw rondreis in Portugal, bezoek dan zeker Évora. Wanneer u het ommuurde centrum van de stad betreedt, zal u zich in een openluchtmuseum wanen. Niet voor niets staat het oude centrum van Évora geklasseerd als Unesco-werelderfgoed. De indrukwekkende stadsmuur, die dateert uit de Middeleeuwen, is nog mooi intact.

Évora laat zich het beste verkennen tijdens een wandeling door de smalle steegjes. Terwijl u struint langs de witte huizen en historische monumenten van de stad, ervaart u de ontsnappen sfeer die hier heerst.

Sintra

Sprookjeskastelen en decadente paleizen, daarvoor moet u in Sintra zijn. Deze bijzondere stad op 17 kilometer van Cascais en op 30 kilometer van Lissabon mag u niet overslaan tijdens uw reis. De eyecatcher is het Paleis van Pena, het meest kleurrijke paleis van Europa dat beschouwd wordt als een van de zeven wonderen van Portugal.

In Sintra hebben ze duidelijk nog nooit gehoord van de uitspraak ‘overdaad schaadt’. Felblauwe azulejo’s, overdadig versierde monumenten, allerhande gebouwen in sprekende kleuren, weelderige tuinen, u vindt het hier allemaal. Een halve dag met een gids is een ideale kennismaking, al kan u in Sintra makkelijk meer tijd doorbrengen.

Óbidos

Breng een bezoek aan het sprookjesachtige Óbidos. Óbidos was een geschenk van koning Denis van Portugal aan zijn koningin op hun trouwdag in 1282. De koningin had eerder aangegeven dat ze van de stad hield, en dat valt niet te verbazen. Met haar geplaveide straatjes, witte huizen en middeleeuws kasteel is het ommuurde Óbidos echt een plaatje!

  • Reizen naar Portugal Portugal
  • Hoofdstad Lissabon
  • Munteenheid Euro
  • Tijdszone UTC +0, UTC +1
  • Taal Portugees

Enkele foto's


Beleef Een cultureel overaanbod

Amazing familiereis naar Portugal

Cultuur, natuur en avontuur in één reis

Amazing luxe honeymoon in Portugal

Ultieme verwennerij & luxe

Amazing shortbreak in Lissabon

Genieten van de stad & de kust

Amazing luxe in Portugal

Verken Portugal in stijl

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Portugal te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak