Menu

Palenque

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Mexico samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Palenque, gelegen in Chiapas, is een van de best bewaarde Mayasteden. Het was een van de eerste sites die herontdekt werden nadat de stad eeuwenlang verlaten was geweest als gevolg van het verval dat in de negende eeuw begon.

Palenque hoort tot die weinige Mayasteden waar koningen uit de anonimiteit treden dankzij de ontcijfering van het historische verhaal dat ze op de stenen achterlieten. De hiërogliefen vertellen over de geschiedenis van een dynastie die in het jaar 431 begon met een troonbestijging van koning Bahlum-Kuk. Over de volgende generaties zwijgen de stenen nagenoeg. Tot in 615 de twaalfjarige Pacal de troon besteeg. Onder deze legendarische koning en zijn zoon bereikte Palenque zijn hoogtepunt.

Vader en zoon waren bijzonder actief. Ze voltooiden het paleis en lieten de schitterende tempels bouwen. Daarna ging het weer snel bergafwaarts, wat niet alleen in Palenque gebeurde maar ook in de omringende steden. De meest sensationele ontdekking in Palenque - en de gehele Mayawereld - is de graftombe van koning Pacal in de Tempel der Inscripties. 

  • Reizen naar Mexico Mexico
  • Hoofdstad Mexico City
  • Munteenheid Peso
  • Tijdszone UTC -5
  • Taal Spaans

Enkele foto's


Beleef Palenque

Romantische honeymoon in Mexico

Ontdek de wereld van de Maya's

Amazing rondreis door Mexico

Natuur, strand & cultuur

Amazing Mexico met z'n twee

Mexico op z'n best

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Mexico te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak