Menu

Ans en Elien in Jordanië

Samen uw droomreis naar Jordanië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Mocht u nog twijfelen om naar Jordanië af te reizen, dan mag u ervan uitgaan dat na het lezen van dit artikel alle twijfel verdwenen is. Het Midden-Oosten kan al eens een negatieve connotatie oproepen, maar wij bewijzen u graag het tegendeel. Jordanië is een land met een hartelijke bevolking, een keuken om ú tegen te zeggen en de natuur varieert er van weelderig groen naar kurkdroge woestijn.

Eten, overal waar u komt

Wij hadden de eer uitgenodigd te worden op een zevendaagse trip doorheen Jordanië, vertrekkende vanuit de hoofdstad Amman, rakelings langs de grens met Israël, helemaal tot het uiterste zuiden in de wonderlijke Wadi Rum-woestijn. Een avontuurlijke trip waarbij we kennis maakten met de bizarre verkeersregels, ezels in kofferbakken en Jordaanse trouwfeesten.

Amman is een miljoenenstad. Overal waar we kijken, zien we witte gebouwen die uitgestrekt zijn over de heuvels van de stad. Tussen al die huizen en appartementen zijn de meest luxueuze hotels te vinden, afgewisseld met fantastische restaurants. Rainbow Street is een absolute aanrader. Een 900-meter lange straat vol restaurants en bars. Hier bestellen we niet zomaar één gerecht, neen, de keuzestress neemt het van ons over en voor we het weten staan er tien voor onze neus. 

Jordaniërs houden van feesten, en nog meer van trouwfeesten. De verbintenis tussen man en vrouw wordt er uitbundig gevierd, met de voltallige familie. Zo troffen we onszelf tweemaal aan in de lobby van ons hotel in het midden van de verwelkoming van bruid en bruidegom. Opzwepende muziek, traditionele kledij en dans. Fan-tas-tisch. 

Tip om te bezoeken vanuit Amman: Jerash, een goed bewaarde site uit het Romeinse tijdperk. 


De grootste openluchtspa ter wereld

Vanuit Amman kwamen we snel aan bij de Dode Zee. Inchecken in het hotel deden wij in een rapje, om direct in zwempak te springen en richting strand te trekken.

Met enige argwaan wandelen we de zee in, om op een nog ondiep plekje te kijken of we echt wel drijven op dat water. Ja hoor, uiteraard drijven we. Na tien minuten moeten we het water uit, om ons met klei in te smeren en dat vervolgens een kwartier te laten intrekken.

Nadat we opnieuw de zee ingaan en de klei afwassen, blijkt onze huid zachter dan ooit te zijn. Wij zijn in elk geval overtuigd van een dagelijkse kuur. 

Hikes om ú tegen te zeggen

Na de Dode Zee trekken we de bergen in, richting Dana Reserve. De zonsondergang die we hier zagen komt in ons top drie-lijstje van mooiste ooit terecht. De stilte is er oorverdovend,  het uitzicht fantastisch. Dana heeft een variatie aan trails die allemaal met gids te ontdekken zijn. Wij krijgen de pittige Shaq Al Reesh-trail toegewezen omdat we beweren sportieve dames te zijn. Voor pittigheid krijgt deze trail alvast een welverdiende 10/10, maar WOW, wat een uitzichten. Thee drinken met onze bedoeïenengids in het midden van de natuur, dat vergeten we niet snel. 

Absoluut doen: canyoning in Wadi Mujib. Twee uur lang waadden we ons een weg door ondiep én diep water richting waterval. Enig klimwerk was vereist en een anti-slip schoen kwam ook goed van pas.

Petra & Wadi Rum

​​​​​​​Reden nummer één om naar Jordanië te reizen is in vele gevallen Petra zien. Het decor van Indiana Jones is dan ook een absolute trekpleister. Wij zijn voor dag en dauw uit de veren om de twaalf kilometer lange backdoortrail tot The Monastery en Treasury af te leggen. Onze gids neemt ons mee langs het spectaculaire gebergte waar het ene verbluffende uitzicht het andere opvolgt en we onze camera nauwelijks kunnen loslaten. 

Van Petra gaat het richting Wadi Rum. De woestijn binnenrijden deden we met een open jeep die aan hoge snelheid door het zand rijdt. Langzaamaan verandert het landschap van zandvlakte naar wat vermoedelijk het landschap op Mars is. Het rode zand en de grillige bergen die eruit oprijzen vormen een verbluffende setting. 

Helemaal warm gemaakt?

  • Reizen naar Jordanië Jordanië
  • Hoofdstad Amman
  • Munteenheid Jordaanse dinar
  • Tijdszone UTC+2/UTC+3
  • Taal Arabisch

Beleef Ans en Elien in Jordanië

Rondreis Jordanië: ontdek de koninklijke schatten

Mooi totaalbeeld van een veelzijdig land!

Verleng uw Jordanië-reis met de Rode Zee

Een snorkel-en duikparadijs in Jordanië

Historische rondreis door Jordanië en Israël

Een trip doorheen de geschiedenis

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Jordanië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak