Menu

De Wadi Rum woestijn

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Jordanië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Met een aantal van de meest bijzondere woestijnlandschappen die u ooit zult zien, is Wadi Rum een absoluut hoogtepunt van uw bezoek aan Jordanië. Zijn talrijke stemmingen en spectaculaire kleuren, gedicteerd door de veranderende stand van de zon, is het meest indrukwekkend ’s avonds, dus vertraag om het tijdloze ritme van de woestijn te ervaren, te genieten van de melkweg van sterren boven uw hoofd bij nacht, en de spectaculaire zonsopgangen en zonsondergangen. Net als de meeste woestijnen, moet u Wadi Rum net zoveel beleven als zien.

De Wadi Rum regio

De pracht van Wadi Rum domineert het dorpje Rum compleet. De regio bekend als Wadi Rum is een serie valleien van ongeveer twee kilometer breed, die zich uitstrekt van noord naar zuid over ongeveer 130 kilometer. Onder de valleien ligt een woestijnlandschap van zand en rotsen, onderbroken door torenhoge bergen die zijn uitgehold in een zachte zandsteen in een periode van maximaal 50 miljoen jaar. De valleivlakten liggen ongeveer 900 meter boven de zeespiegel. De epische Jebel Rum (1754 m) domineert de centrale vallei en werd lang beschouwd als de hoogste piek in Jordanië; die titel gaat nu naar Jebel Umm Adaami (1832m), in het zuiden aan de Saoedische grens.

Bevolking

Hoewel vooral bekend als Bedouin, is de belangrijkste stam van Wadi Rum de Huweitat, die beweren afstammelingen van de profeet Mohammed te zijn. Er zijn meer dan 5000 dorpelingen en nomaden in het hele Wadi Rum gebied. De lokale bedoeïenen zijn trots, maar zeer gastvrij, vooral als u eenmaal in de woestijn bent, ver weg van de concurrerende omgeving van het bezoekerscentrum en dorp Rum.

  • Reizen naar Jordanië Jordanië
  • Hoofdstad Amman
  • Munteenheid Jordaanse dinar
  • Tijdszone UTC+2/UTC+3
  • Taal Arabisch

Enkele foto's


Beleef De Wadi Rum woestijn

Rondreis Jordanië: ontdek de koninklijke schatten

Mooi totaalbeeld van een veelzijdig land!

Historische rondreis door Jordanië en Israël

Een trip doorheen de geschiedenis

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Jordanië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak