Menu

Wereldsteden in Canada

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Canada samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Canada bezit naast een indrukwekkende natuur ook over een aantal wereldsteden met een uniek karakter.

Vancouver, een metropool tussen groene bergen en blauwe zee

De ligging van Vancouver is in één woord indrukwekkend te noemen. De derde stad van Canada strekt zich uit langs de Strait of Georgia en wordt beschut door Vancouver Island. De skyline van de stad tekent zich af tegen de vaak besneeuwde bergtoppen van de Coast Mountains. In het noorden, en voorbij de halfwilde bergparken, begint het oeroude kustregenwoud. Ten zuiden van de stad mondt de machtige Fraser River uit in de grote Oceaan. Het stadsbeeld van Vancouver is een mozaïek van wolkenkrabbers, waterpartijen, talrijke parken, botanische tuinen en groenzones. Het milde en regenrijke klimaat heeft een bijzonder gunstige invloed op het groene stadsbeeld.

Quebec, de enige Noord-Amerikaanse ommuurde stad

Het historisch centrum van de stad Québec is ontstaan in 1608 en is één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Oude geplaveide straten, historische gebouwen en kleurrijke straten. Neem vooral de tijd om gezellig rond te slenteren en vanaf de terrassen van Dufferin kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de St. Lawrence Rivier, een aanrader!

De stadsmuren, Vieux-Québec, zijn bijzonder en staan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stadsmuren zijn de enige van Noord Amerika die nog overeind staan.

Montreal, een gezellige Frans-Engelse mix

De hele stad heeft een onmiskenbare (Frans) Europese uitstraling, wat zeer uniek is voor Noord Amerika. De officiële taal is dan ook Frans. De stad is gelegen op een eiland tussen de St. Lawrence-rivier en de Rivière des Prairies. Het oude centrum wordt het ‘Vieux- Montréal’ genoemd. Hier bevinden zich nauwe straatjes, huizen uit de 17e eeuw en verschillende cafés en restaurants.

Montreal is een dynamische stad waar oud en nieuw hand in hand gaan. Geniet er van de aanstekelijke ‘joie de vivre’ en laat u meeslepen door het ritme van deze metropool!

  • Reizen naar Canada Canada
  • Hoofdstad Ottawa
  • Munteenheid Canadese dollar
  • Tijdszone UTC -4
  • Taal Engels, Frans

Enkele foto's


Beleef Wereldsteden in Canada

Amazing familiereis in Oost-Canada

Bezoek de drie metropolen

Amazing familiereis in West-Canada

Avontuur in het ongerepte Canada

Amazing rondreis door Oost - en West-Canada

Het beste van Canada beleven

Amazing rondreis in Oost-Canada met z'n twee

Bosrijke gebieden en gezellige steden

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Canada te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak