Menu

Tips voor een bezoekje aan de Dode Zee

Foto Laura

Laura Van Caenegem

22/03/2023 17:13

Kijk je uit naar uw rondreis door Jordanië of heb je een tripje naar Israël geboekt? De kans is groot dat je een stop maakt aan de mysterieuze Dode Zee. De Dode Zee, dat eigenlijk een meer is, is 10 keer zouter dan normaal zeewater! Voor je het water induikt en gaat drijven in de Midden-Oosterse zon, neem je misschien best eerst onze tips door om de ongemakken die het zout met zich meebrengt te beperken.

1. Stel het scheren uit

Probeer je niet te scheren vanaf zo’n drie dagen voor je aan het water aankomt. Doet je het toch, wordt aangeraden je poriën met een verzorgende olie te beschermen en om er niet te lang in te blijven. Let ook op met wondjes en blaren, die kunnen serieus gaan pieken.

2. Niet te lang

Blijf niet langer dan 10 minuten aan een stuk in de Dode Zee. Het zout droogt je lichaam, je huid en je haar zeer snel uit. Drink voldoende water en indien je een gevoelige huid hebt, spoel je je best goed af voor je een zachte lotion smeert.

3. Geen water in de ogen

Het spreekt voor zich dat je maar beter oplet dat je geen extreem zout water in je ogen krijgt. Ook de smaak van het water is helemaal niet te genieten. Probeer dus niet te wild in het water te springen of rond te spatten, maar laat je rustig op je rug vallen en blijf simpelweg drijven op het water.

4. Draag oude kleren

Spaar je nieuwe, witte bikini maar voor aan het zwembad. De modder van de Dode zee laat vlekken achter die er moeilijk of niet uit te krijgen zijn en ook het zoute water kan je kleren aantasten. Neem een oude(re) of donkere zwembroek mee om onaangename verrassingen te vermijden. Let ook op met je sierraden, deze kunnen verkleuren van het vele zout.

Aan de rand van het water ligt het vol scherpe zoutkristallen die het niet erg aangenaam maken om het water in te lopen. Neem waterschoenen of sandalen mee zodat je vlot het water in kunt. Ze kunnen ook helpen om niet uit te glijden op de gladde stenen in het meer zelf.

5. Leuke foto’s

Het zout van het meer plakt overal aan. Neem je foto’s voor je het water ingaat zodat ook je camera of gsm niet volhangen met zout en modder. Ook een gopro meenemen in het water is niet zo simpel, het zout zal vrijwel meteen aan de lens hangen.


Met deze tips kun je ten volle genieten van deze bijzondere ervaring en het unieke landschap. Wanneer je genoeg hebt van het water kun je je nog insmeren met de modder uit het meer, een populair ingrediënt in veel verzorgingsproducten. De modder bevat 26 soorten mineralen die helpen bij allerlei aandoeningen en huidziekten, maar ze maakt je huid ook gewoon heel zacht en gezond. Laat het goedje opdrogen in de zon vooraleer het af te wassen in de zee: je huid voelt als herboren! 

Rondreis door Jordanië

Ontdek het hier

 

Rondreis in Israel

Ontdek het hier