Menu

8 tips voor lange afstandsvluchten

Foto Saïna Saelens

Saïna Saelens

27/06/2023 09:40

Heb je een leuke reis in het vooruitzicht maar zie je al op tegen de lange vlucht? No worries, we've got you covered! Lees onze onderstaande tips en weetjes om te genieten van een relaxte lange afstandsvlucht. Zo gaat de reis alvast amazing van start en zijn jullie ready for take off!

1. Luchtvaartmaatschappij

Kies voor de juiste luchtvaartmaatschappij bij het boeken van je vluchten. Qatar Airways werd zowel door www.airlineratings.com alsook door de Skytrax World Airline Awards uitgeroepen tot de beste maatschappij voor lange afstandsvluchten. Gevolgd door Air New Zealand, Etihad, Singapore Airlines en Emirates.

2. Online check-in & ziplaats reservatie

Wij raden al onze klanten aan om zeker online in te checken. Zo ben je verzekerd van een goede zitplaats aan boord en zit je naast je reisgezelschap. Dankzij je e-ticket verloopt de check-in op de luchthaven ook vlotter en bespaar je tijd. Een gouden tip: indien je reist met z’n tweetjes kies dan voor een zitplaats aan het raam en het gangpad, vaak wilt niemand die middelste stoel. Check ook eens op seatguru welke zitplaatsen het beste zijn aan boord.

3. Comfy kledij

Het spreekt misschien voor zich maar comfortabele kledij aan boord is echt een must. Kies voor laagjes zodat je iets extra uit- of aantrekken als je het te warm of te koud hebt. Neem ook een paar dikke sokken mee aan boord, door de gekoelde luchtstroom onder de stoelen zou je wel eens last kunnen hebben van koude voeten. Steunkousen zorgen voor een betere bloedcirculatie en voorkomen opzwelling.

4. Voldoende water drinken

Tijdens het vliegen droogt je lichaam uit, het is dan ook zeer belangrijk om voldoende water te drinken. Vermijd alcohol en koffie aan boord want van deze drankjes drogen je lichaam nog meer uit.

5. Slapen

Misschien wel de belangrijkste tip maar probeer zoveel mogelijk te slapen aan boord zo kom je uitgerust aan op de bestemming en vliegen de uren zo voorbij. Melatonine is een goed natuurlijk middeltje om je te helpen in slaap te vallen. Handig zijn een nekkussen, slaapmaskertje en koptelefoon om je te helpen comfortabel te slapen aan boord.

6. Bewegen

Probeer te bewegen aan boord. Wandel regelmatig eens in door het gangpad en neem een extra toiletpauze.

​​​​​​​7. Wees op tijd op de luchthaven

Vermijd stress voor je aan boord stapt en wees op tijd op de luchthaven zodat je relaxt vertrekt op vakantie.

8. Kies de juiste vluchturen

Probeer indien je naar het westen vliegt te kiezen voor een vlucht die laat in de avond aankomt, zo vermijd je een jetlag. Lees ook hier onze blog over hoe vermijd ik een jetlag. Omgekeerd bij een lange afstandsvlucht naar het oosten kies je best voor een nachtvlucht omdat je tegen de klok in vliegt.


Benieuwd hoe je je jetlag overleeft? Lees hier onze blog 'Hoe vermijd je een Jetlag?'