Menu

Mijn eerste Safari: een onvergetelijke ervaring

Alannah Foto Contact 2

Alannah

23/06/2024 15:00

In het voorjaar betrad onze USA-specialist, Alannah, voor het eerst het majestueuze Afrikaanse continent. Een onvergetelijke ervaring dat meteen naar meer smaakt. 

Welkom in het hart van Zuid-Afrika

Mijn avontuur start bij de Thornybush Game Lodge, een oase van rust middenin de wildernis. Na de lunch maakt ik mij op mijn kamer klaar voor mijn allereerste safaritocht.

Om 15u30 neemt de hitte van de Afrikaanse zon af en nemen we plaats in de open-roof-jeep. Een gepassioneerde ranger leidt ons over de paden van de wildernis. De spanning wordt al wat voelbaar. Benieuwd wie en wat we gaan tegenkomen.


Off-road voor de Big 5

Onze ranger weet precies waar hij heen moet. We verlaten het pad en gaan off-road voor de ‘big 5’. Onderweg stoppen we voor voorbijspringen antilopen, grazende zebra’s en giraffen die zich aan een waterpoel verfrissen.

Het hoogtepunt was toen we ons, fluisterstil, naderden tot op slechts vijf meter van een groep majestueuze witte neushoorns. Een adembenemend moment. Minutenlang blijven we op elke beweging van de kolossen observeren. Een bijzondere ervaring, die we allemaal zo mooi als de realiteit proberen vast te leggen op foto!

We keren terug naar de lodge, met links en rechts kuddes olifanten of buffels die rustig hun weg zoeken door het droge gewas. De gezellige sfeer van de safarilodge en het Boma diner sluiten de dag in stijl af.

Morgen nóg meer geluk

Vroeg, heel vroeg in de ochtend mogen we opnieuw de jeep in. Terwijl we door het prachtige wildreservaat rijden, ontwaakt de natuur. Een luipaard ligt weggedoken tussen de takken van een gedroogde struik, te genieten van de frisse ochtendlucht en verder op de baan wordt het pas echt spannend. De jeep komt tot stilstand op anderhalve meter van een leeuw. Een echte, Afrikaanse leeuw! Dit is echt wel onvergetelijk!


En zo had ik zomaar de eer om alle vijf iconen van de Big 5 te aanschouwen op slechts twee dagen tijd. Thornybush was een fenomenale kennismaking met de safariwereld. Met de nieuwsgierigheid van een ware reiziger, kijk ik reikhalzend uit naar het verkennen van meer wonderen die dit continent te bieden heeft.


Credits text: Inge Van Lyssebeth

 

Het buitenbeentje Zuid-Afrika

Ontdek Zuid-Afrika