Menu

Collega Laura in Thailand

Foto 2 Laura

Laura Van Caenegem

18/03/2024 08:28

In november 2023 reisde ik met twee vriendinnen langs bijna alle hoogtepunten van Thailand. Een land dat mij heeft verrast in haar afwisseling. De boeddhistische cultuur, de tempels en de geschiedenis kunnen mij enorm boeien, we zagen lokale marktjes en de helse hoofdstad Bangkok. Maar ik vind het fantastisch dat ik dat alles kon combineren met prachtige wandelingen, het beklimmen van watervallen en boottochten door prachtige landschappen. ​​​​​​​

De laatste stop tijdens mijn rondreis was het Khao Sok National park. En hoewel ik tijdens mijn reis op veel mooie plekken terechtkwam, van tropische stranden tot schitterende tempels, spande deze laatste plek voor mij toch wel de kroon. ​​​​​​​

We werden in Krabi opgehaald en naar de Rajjaprabha Dam gebracht, de toegangspoort van het nationale park. Hier startte onze boottocht, en het was prachtig. Aan boord van de longtail boat geniet je van eindeloze vergezichten over imposante rotsformaties en een eeuwenoude jungle. De rust en de stilte van de deze plek is zalig!

We komen aan bij ons 'hotel'. De komende nachten verblijven we in een hutje op het water. Het is even wennen aan het deinende water, maar wat een fantastische ervaring! We openen onze terrasdeuren en staan opnieuw versteld van de oneindige natuurlijke schoonheid van onze laatste stop in Thailand. 

We kleden ons rustig om om aan een wandeling door de jungle te beginnen. We varen naar het startpunt, waar een opvallend bordje hangt: Beware of wild elephant. Spannend! Onze gids leidt ons door de natuur, op blote voeten en voortdurend op zoek naar olifanten en kleinere dieren. Ze legt ons uit welke geluiden ze herkent, hoe ze een olifant al van ver kan ruiken en hoe ze hier, in het park, opgroeide bij haar grootouders. We leren hoe de lokale bevolking de planten in de jungle gebruikt, als messen, medicijnen of om hutten mee te bouwen. Geen geluk, een olifant komen we niet tegen. 

Een nachtje slapen en dan vroeg op, want de mistige ochtenden in Khao Sok zijn magisch! Met onze longtailboat varen we over het rustige water terwijl het park ontwaakt. De mist verzacht de contouren van de bergen en zorgt voor een intrigrerend contrast tussen het gebergte op de voorgrond en die op de achtergrond. We worden er spontaan stil van. 

De middag staat in teken van ontspanning. We lezen een boek op ons terras, nemen een duik in het zwembad en, waarom niet, in het meer zelf tussen de vissen.

Daarna is het tijd voor een kleine boot-safari. We varen langs de oevers op zoek naar kleurrijke vogels, grote roofvogels en vleermuizen. Onderweg zien we apen bovenin de boom van tak naar tak springen en dan komen we toch nog olifanten tegen! Een gezin van vier, met twee kleintjes, staat te grazen tussen de tropische vegetatie. De olifant, met zijn lompe gestalte, duwt boompjes en struiken omver bij elke stap. Ook een olifant die niet meteen zichtbaar is, is niet moeilijk te lokaliseren (ten minste, eens je gids je in de juiste richting wijst).

Onze uitstap naar het Khao Sok National Park was de ideale afsluiter. De schoonheid, de rust én het avontuur lieten een onuitwisbare indruk na. 


 

Betoverend Thailand

Ontdek het hier

 

Verblijf op het water

Ontdek het hier