Menu

Raap plastiek op het ongerepte strand van Thonga Beach Lodge ...

foto-2-inge-2-6338647676056

Inge Van Lyssebeth

31/07/2023 17:11

Raap plastiek op het ongerepte strand van Thonga Beach Lodge en geniet van een gratis apero.

Thonga Beach Lodge ligt in Kwazulu-Natal (Zuid Afrika), in het Isimangaliso Wetland Park, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Deze regio in Zuid Afrika is minder gekend maar absoluut een parel.

Zowel in onze winter als in zomer is dit een top regio. Je vliegt naar Johannesburg, gaat wandelen in de imposante Drakensbergen, gaat op safari in Hluhluwe, gaat kayaken in de Isimangaliso Wetlands op veilige afstand van de nijlpaarden en sluit af in stijl in de Victoriaanse Oyster Box in Durban.

Midden in die Wetlands ligt het waanzinnige Thonga Beach. Deze lodge is op vele vlakken “waanzinnig”, om te beginnen de ligging. Je kan er niet geraken met je eigen wagen, zelfs al is het een jeep. Er is een vast afspraakpunt en vandaar vertrek je met een speciale jeep van de lodge zelf voor een transfer van een uur over zanderige landwegen, door dorpjes tot aan de oceaan, waar de lodge verscholen ligt tussen gigantische duinen.

U verblijft er in ruime bungalows, ingericht in een ecostijl waarbij lokaal hout moeiteloos wordt gecombineerd met gepolierd beton. U kan er heerlijk uitwaaien langs de woeste kustlijn, relaxen aan het zwembad en genieten van een frisse uitgekiende keuken.

Met uw verblijf in Thonga Beach draagt u ook uw steentje bij aan onze planeet en steunt u de projecten van de lodge. Het personeel is afkomstig uit de lokale dorpen en worden geschoold door de lodge zelf.

Thonga Beach steunt ook het lokale onderwijs in de omliggende dorpen. De Lodge werkt op zonne-energie, gebruikt biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, helpt de bescherming van de lederschildpad en zwarte neushoorn en recycleert hun eigen afval. 

Met een klein gebaar kan je ook actiever helpen want wie tijdens zijn wandeling aangespoeld plastiek opraapt op hun ongerepte stranden, wordt ’s avonds getrakteerd op een gratis apero.


 

Het buitenbeentje Zuid-Afrika

Ontdek Zuid-Afrika

 

Het waanzinnige Thonga Beach Lodge

Ontdek Thonga Beach