Menu

Upper of Lower Antilope Canyon?

Foto Laura

Laura Van Caenegem

18/07/2023 12:10

Antilope Canyon is een must-see tijdens uw roadtrip langs de west-coast van de USA! De canyon is een van de meest gefotografeerde en bezochte slot canyons ter wereld. Het bijzondere natuurschoon ligt in het Navajo Nation reservaat in Arizona, en bestaat uit twee delen: de lower antilope canyon en de upper antilope canyon. Maar wat is het verschil tussen deze twee, en welke moet je kiezen als je een tour wilt boeken? In deze blogpostvind je alle informatie die je nodig hebt om een goede beslissing te maken.

Lower antilope canyon

De lower antilope canyon is de langere, diepere en smallere van de twee. Je daalt een steile trap af om de ingang te bereiken, en door de kronkelende kloof te lopen. De wanden zijn soms zo smal dat je er nauwelijks doorheen kunt, en je moet af en toe over rotsen klimmen of bukken. Dit maakt de lower antilope canyon de avontuurlijkere en uitdagendere optie én onze favoriet! Hoewel je dieper moet zakken in de lower antilope canyon is deze vaak warmer en klaarder dan de upper. De lower antilope canyon is ook iets minder druk dan de upper antilope canyon, omdat er minder tours worden aangeboden en er minder mensen per keer naar binnen mogen.

Loop langs de rotswanden die meters hoog lopen. Het zonlicht valt via de smalle gleuf de dieperik in, 100 tinten oranje creëren een betoverende omgeving. Schop het zand onder uw voeten omhoog voor een uniek lichtspel. Kleine tip: De bijzondere lichtinval is nog magischer wanneer u het door uw cameralens bekijkt en de lower antilope canyon is het mooist in de ochtend.

Upper antilope canyon

De upper antilope canyon is de kortere, bredere en hogere van de twee. Je wordt met een jeep naar de kloof gebracht die zich enkele mijlen in de woestijn bevindt. De upper antilope canyon is vlak en makkelijk te bewandelen, je hoeft geen trap af te dalen of obstakels en smalle doorgangen te overwinnen. Dit maakt de upper antilope canyon meer geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit of claustrofobie, of voor gezinnen met jonge kinderen. De upper antilope canyon is ook populairder dan de lower antilope canyon: Er kunnen meer mensen per keer naar binnen en upper zou toch wat fotogenieker zijn dan de lower.  

De upper antilope canyon is het mooist rond het middaguur, als het zonlicht recht naar beneden schijnt en een magisch effect heeft op het zandsteen. Maak een rustige wandeling langs de glooiende wanden die tot 40 meter hoog reiken. Het licht maakt dankzij dramatische schaduwen en de vele verkleuringen een prachtig kunstwerk van je omgeving. Dit is een uitstap om nooit te vergeten!

Welke tour moet je kiezen?

Zoals je ziet, hebben beide canyons hun voor- en nadelen. Welke tour je moet kiezen hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en fysieke conditie. Als je houdt van avontuur, rust en ochtendlicht, dan is de lower antilope canyon een goede optie voor jou. Als je houdt van comfortabele wandeling door de canyon, wat later op de dag, dan is de upper antilope canyon voor jou. Beide tours kosten ongeveer hetzelfde, maar je moet wel van tevoren reserveren want ze zijn erg populair. Je kunt ook beide tours st-block-11doen als je de tijd hebt, want ze zijn allebei prachtig en uniek.

De Antilope Canyon is echt een wonder van de natuur dat je niet mag missen als je in Arizona bent. Voor meer informatie kunt u altijd bij onze traveldesigners terecht. 


 

Roadtrip langs de West Coast

Ontdek de USA