Menu

Beleef de 1-Daagse Inca Trail: Een Avontuurlijke Route naar Machu Picchu

foto-2-inge-2-6338647676056

Inge Van Lyssebeth

07/05/2024 17:45

Ongetwijfeld is het hoogtepunt van uw reis door Peru een bezoek aan Machu Picchu. Maar hoe bereikt u dit nieuwe wereldwonder? U heeft twee opties: Een trein neemt u mee van Cusco naar het dorpje Aguas Calientes, ook wel Machu Picchu Pueblo genoemd. En van hieruit brengt een pendelbus u rechtstreeks naar Machu Picchu. De twee optie is een zeer belonende trektocht, bijvoorbeeld de bekende Inca trail. En die hoeft niet zo zwaar en uitputtend te zijn als u denkt, één dagje afzien is genoeg. ;)​​​​​​​

Trektochten naar Machu Picchu

Bezoek niet enkel het hoogtepunt van uw reis, maar beleef ze! De Inca trail naar Machu Picchu is een van de meest beroemde trektochten ter wereld. Het is een pad doordrongen met culturele geschiedenis, adembenemende uitzichten, en een gevoel van avontuur. In zijn geheel neemt deze trek vier dagen in beslag, maar voor wie minder tijd heeft of voor wie de klim niet zo intens hoeft, is er de 1-daagse trektocht:

Je loopt het laatste deel van de befaamde Inca Trail af, een tocht die start bij Kilometer 104. Samen met uw gids volgt u het aangelegde pad dat dwars door het prachtige landschap loopt. Het is een route met stijgen en dalen, met hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad, maar de pauzes aan de ruïnes van Chachabamba, aan de site van Wiña Wayna een aan verbluffende uitzichtpunten doen al het afzien teniet.

Op eigen tempo en genietend van deze unieke ervaring bereikt u iets na de middag de magische stad Machu Picchu! Een unieke beloning na een avontuurlijke dag, voor een bijzondere inspanning. Bij die typische foto bij de oude stad hoort nu een prachtig, avontuurlijk verhaal! Kom even op adem voordat uw gids u door de ruïnes leidt.


Met de trein naar Machu Picchu

U wordt aan uw hotel opgehaald en naar het station gebracht voor een comfortabele reis door het Andesgebergte. Vanuit Cuzco wordt u naar het treinstation van Poroy gebracht. Verbleef u in de Heilige vallei, dan vertrekt u vanuit het station van Ollantaytambo. U komt aan in Aguas Calientes waar we, verscholen tussen het weelderig groen en aan de rand van het stadje het ideale hotel voor u kennen. Een shuttlebus brengt u van Aguas Calientes naar de "verloren stad van de Inca", en terug. Ideaal voor wie uitkijkt naar een rustige, comfortabele ontdekking van de Machu Picchu. 


Peru is een land vol mystiek en geschiedenis, niets belichaamt dat meer dan het majestueuze Machu Picchu. Of u nu kiest voor de Inca Trail of een comfortabele treinreis, onze traveldesigners helpen u de perfecte route te vinden. Ontdek onze mooiste Peru-reizen en laat u verrassen door de veelzijdigheid van dit prachtige land.