Menu

5 redenen om op 4th in July in de USA te zijn!

Foto 2  Inge 2

Inge Van Lyssebeth

23/06/2024 15:00

De 4th of July, oftewel Independence Day, is de dag waarop Amerikanen de onafhankelijkheid van hun land vieren met ongekende trots en enthousiasme. Het is een feestdag die bol staat van tradities en spektakel. Hier lees je vijf redenen waarom jij deze bijzondere dag in de USA moet meemaken.

1. Een Unieke Nationale Trots

De 4th of July is de verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid en wordt overal in de Verenigde Staten gevierd met een gevoel van nationale trots dat je zelden anders ervaart. Het is een dag waarop Amerikanen hun vrijheid en geschiedenis vieren, vaak begeleid door het zingen van het volkslied en het hijsen van de Amerikaanse vlag.


2. Spectaculaire Vuurwerkshows

Geen 4th of July is compleet zonder een indrukwekkende vuurwerkshow. De grootste shows in het land, zoals die in New York City met het Macy’s 4th of July Fireworks en de National Mall Fourth of July Celebration in Washington D.C., trekken honderdduizenden toeschouwers. Deze shows zijn vaak gesynchroniseerd met patriottische muziek en bieden een unieke ervaring.


3. Festivals en Parades

Door het hele land worden talloze festivals en parades georganiseerd. De parade in Bristol, Rhode Island, is de oudste continu jaarlijkse Independence Day viering in de Verenigde Staten, sinds 1785. Andere opmerkelijke parades zijn die in Philadelphia, de geboorteplaats van Amerika, waar historische figuren en scènes vaak een rol spelen in de festiviteiten. Geniet van de live muziek, het feest en de aanstekelijke, vrolijke sfeer.

​​​​​​​

4. Barbecues en Straatfeesten

Amerikanen houden ervan om de 4th of July te vieren met barbecues, picnics en straatfeesten. Het is een tijd van gemeenschapszin waarbij vrienden en families samen komen om te genieten van traditioneel Amerikaans eten zoals hotdogs, hamburgers, gegrilde mais en apple pie. Een unieke kans om je te mengen met locals!


5. Historische Re-enactments en Bezoeken

Vele historische sites, zoals de Freedom Trail in Boston of Colonial Williamsburg in Virginia, houden speciale evenementen of re-enactments op de 4th of July. Deze activiteiten bieden een diepgaand inzicht in de Amerikaanse geschiedenis en maken de strijd voor onafhankelijkheid tastbaar voor bezoekers van alle leeftijden. 

Het overweldigende USA

Ontdek de USA