Menu

Verblijven in een authentiek luxe theehuis

Foto Saïna Saelens

Saïna Saelens

28/11/2023 16:34

Van theehuis tot luxe hotel: de charme van Sri Lanka

Sri Lanka is een land vol contrasten, waar je kunt genieten van de rijke cultuur, de prachtige natuur en de gastvrije bevolking. Maar wist je dat je ook kunt overnachten in voormalige theehuizen die omgetoverd zijn tot luxe hotels? Deze bijzondere accommodaties bieden je een unieke ervaring, waarbij je de geschiedenis en de sfeer van de theeplantages kunt proeven.

Een van de bekendste voorbeelden van deze theehuizen is de Ceylon Tea Trails, lid van de befaamde Relais & Chateaux groep, een verzameling van vier koloniale bungalows die ooit de thuisbasis waren van de Britse theeplanters. De bungalows liggen verspreid over een gebied van 2000 hectare, omringd door groene heuvels en theeplantages. Elke bungalow heeft zijn eigen stijl en karakter, maar ze zijn allemaal voorzien van alle comfort en luxe die je kunt wensen. Je kunt hier genieten van een persoonlijke butlerservice, een verwarmd zwembad, een spa, een bibliotheek en een gastronomisch restaurant. Bovendien kun je hier ook deelnemen aan een theeproeverij, een wandeling door de plantages of een bezoek aan een theefabriek.

Ik hoop dat je dit artikel leuk vond. Als je meer wilt weten over Sri Lanka, kun je ook onze voorbeeldreizen nalezen op onze website, ter inspiratie voor een volgend amazing avontuur!

Klik hier voor onze reizen naar Sri Lanka!