Menu

TV-programma Sergio over de grens

Foto Saïna Saelens

Saïna Saelens

06/02/2024 12:13

Sergio over de grens

In dit programma neemt topchef Sergio Herman elke week een andere bekende gast mee op een culinaire expeditie naar een land of regio waar hij zelf nog nooit geweest is. Samen proeven ze van de lokale keuken, ontmoeten ze inspirerende chefs en producenten, en beleven ze spannende avonturen.

In het tweede seizoen, dat op 9 januari 2024 van start ging, trekt Sergio onder meer naar Costa Rica met Matteo Simoni, naar Turkije met Dries Mertens, naar Madeira met Dina Tersago, naar Zuid-Afrika met Tom Waes, naar Zwitserland met Mathieu Terryn, naar Italië met Maaike Cafmeyer en naar IJsland met Frank Lammers. Elke bestemming heeft zijn eigen charme, uitdagingen en verrassingen.

© Copyright fotomateriaal VTM

Waarschijnlijk bent u na het zien van één van deze afleveringen ook wel geïnteresseerd in het bezoeken van een van deze bestemmingen? Wij vertellen u graag meer over waar u verder geïnspireerd kan worden en welke reisspecialist u verder helpt.

Costa Rica

We maken kennis met Costa Rica en haar unieke producten. Zo gingen beide heren vroeg in de ochtend in de mangroven samen met vissersvrouwen op zoek naar de delicatessen: piangas en deden ze een off-road jeeptour op zoek naar de beste koffie van het land. Inge & Peter reisden twee jaar geleden ook naar deze prachtige plaats. Na hun boeiende ervaringen stelden we enkele boeiende reizen samen die ongetwijfeld ook voor jou de moeite waard zijn. Klik hier om deze reizen te bekijken.

© Copyright fotomateriaal VTM

 

Costa Rica Natuurreizen

Ontdek het hier

Zuid-Afrika

Tom Waes en Sergio Herman beginnen hun reis in Kaapstad, waar ze de lokale keuken ontdekken in een foodtruck (uitgebaat door een gekende chef uit het programma Masterchefs) middenin een sloppenwijk. Daarna trekken ze naar Piketberg, waar ze een wijndomein bezoeken dat een speciale betekenis heeft voor Sergio Herman. Hij werkte ooit samen met Lotte Wolf, een sommelier die op jonge leeftijd overleed na een hersenbloeding. Ze proeven van haar wijn en halen herinneringen op aan haar passie en talent. Ten slotte gaan ze op safari in het Krugerpark, waar ze oog in oog komen te staan met wilde dieren. Ze sluiten hun reis af met een barbecue in de bush, waar ze genieten van het uitzicht en elkaars gezelschap.

Onze Travel Designers zouden bovenstaande stops aanraden aan 'een ervaren' Zuid-Afrika reiziger die graag eens 'wat anders' wenst te bezoeken. Onze favoriete lodge hier (in Cederbergen), ideaal om door te reizen naar Namibië is Bushmans Kloof Wilderness.