Menu

Een daguitstap naar Abu Dhabi

Foto 2 Laura

Laura Van Caenegem

30/11/2023 11:59

Dubai is in één woord indrukwekkend! De duizelingwekkende stad heeft alles voor een onvergetelijke reis: The city of the future heeft een skyline waarvan je kippenvel krijgt, toprestaurants die bekend staan om hun moderne twists op gerechten uit alle uithoeken van de wereld, meer dan 800 hotels in alle stijlen en op alle hoogtes en shopping malls waarin geen einde lijkt te komen aan de rijen luxewinkels.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​U kunt gemakkelijk uw dagen vullen in de immense stad, toch stellen we voor een dagje naar het grootste van de zeven emiraten te reizen; Abu Dhabi. Vele pretparken, indrukwekkende natuur, het iconische Formule 1 race track, maar vooral cultuur met een grote C op slechts 1.5 uur van Dubai. Dit is mijn Top 3 bezienswaardigheden die u niet mag overslaan tijdens uw bezoek aan Abu Dhabi.

1. Abrahamic Family House

Op Saadiyat Island werd het Abrahamic Family House gebouwd. Het complex bestaat uit een katholieke kerk, een islamitische moskee en een joodse synagoge – de gebedshuizen van de drie monotheïstische godsdiensten waarvan Abraham de gemeenschappelijke grondlegger is. Het Abrahamic Family House staat voor verdraagzaamheid, verbondenheid en vrede tussen de verschillende geloven. Deze mooie boodschap maakt van dit bijzondere architecturale project een prachtige plek.

2. Het Louvre

Het Louvre Abu Dhabi, een zustermuseum van het wereldberoemde Louvre in Parijs, herbergt ongeveer 300 kunstwerken van meesters zoals Leonardo Da Vinci. Het opvallende gebouw, ontworpen door de gerenommeerde Franse architect Jean Nouvel, vormt het decor voor een reis door de tijd en verschillende beschavingen.

Binnen de museummuren bewondert u meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars en ontdekt u eeuwenoude artefacten uit diverse tijdperken. Om de drukte te vermijden, is het raadzaam uw tickets vooraf te boeken, want het museum is erg populair bij kunstliefhebbers.

Op dit bruisende eiland wordt niet alleen kunst beleefd, maar ook geschiedenis geschreven. Momenteel wordt er enthousiast gewerkt aan de bouw van andere indrukwekkende musea, waaronder het Guggenheim Abu Dhabi, het Zayed National Museum, en een boeiend maritiem museum. Zodra deze projecten zijn voltooid, wordt het eiland dé bestemming voor liefhebbers van zowel historische als hedendaagse kunst.

3. De Sheikh Zayed Grand Mosque

En dan de kers op de taart: een van de grootste moskeeën ter wereld. De Sheikh Zayed Grand Mosque is een meesterwerk in islamitische kunst en architectuur. Met kroonlusters van verguld met 24-karaats goud, het grootste handgeknoopte tapijt ter wereld en mozaïeken van 28 soorten marmer wordt snel duidelijk dat u door een uitzonderlijk schoon gebedshuis loopt. De Puristen reisden de wereld rond op zoek naar het meest pure witte marmer, wat ze vonden in Macedonië. Het interieur is prachtig versierd met bladgoud, edelstenen en bloemmotieven in kleurrijk marmer. Dit moet het mooiste bouwwerk zijn dat ik mijn leven al zag. We bezochten de moskee tegen de avond en zagen het complex tegen de ondergaande zon. Aan het eind van ons bezoek werd het geheel prachtig verlicht in het donker. Dit is een ervaring die u niet mag missen.


 

Over-the-top Dubai

Ontdek het hier

 

Het rijke Abu Dhabi

Ontdek het hier