Menu

Amazing Katrien

  • Home
  • Amazing Katrien

Haar passie voor verre, vreemde landen was er al van kinds af aan. Katriens lievelingsvak in de lagere school was aardrijkskunde en ze was gek op blinde kaarten en landen met hun hoofdsteden opzoeken.

Haar keuze na het middelbaar was snel gemaakt en ze ging toerisme studeren in Brugge. Na twee jaar mocht ze eindelijk stage doen en op dat moment is er een andere wereld open gegaan. In 1985 is ze dan gaan werken. De eerste verre bestemming was Mexico City en ze mocht zelfs in first class vliegen.

Dé bestemming naar haar hart is nog altijd Zuid-Afrika. "Het is een land dat je kan blijven bezoeken, omwille van zijn gevarieerdheid, mooie landschappen, relaxte sfeer en lekkere keuken en wijntjes. Hoewel Namibië misschien dan toch nog dat ietsje meer heeft. Nergens op aarde heerst zo’n rust en is de natuur zo overweldigend. Opstaan te midden van de nacht en buiten staan in the middle of nowhere, dan voel je je klein met al die sterren, de melkweg,… en de stilte, die wij hier niet meer kennen."

Alle natuurbestemmingen zijn haar favoriet – de imposante Rocky Mountains in Canada, The Outback in Australië, de jungles in Borneo, de Okavango Delta, de Drakensbergen en de overweldigende natuur in IJsland...

Hoog op haar verlanglijstje staan Antarctica, Patagonië, Nova Scotia, Yellowstone, de gorilla’s zien in Oeganda, de Zijderoute en Oman.


De memories for life van Katrien: Namibië en Myanmar.

 

Surreële landschappen in Namibië

Het fundament van een rondreis door Namibië is een ontzagwekkende reeks van natuurlijke troeven. Er zijn de angstaanjagend mooie landschappen van de Skeleton Coast, Sperrgebiet en de beroemde Sossusvlei met haar monumentale bergen van roodoranje zand. 

 

Authentiek en ongerept Myanmar

Zoals Myanmar is er maar één plaats op aarde. Het is befaamd als “Het Gouden Land”, een naam geïnspireerd door het spectaculaire uitzicht over de goudgepunte pagodes, die in het hele land gevonden kunnen worden.