Menu

Amazing Katrien

  • Home
  • Amazing Katrien

Mijn passie voor verre, vreemde landen was er al van kinds af aan. Mijn lievelingsvak in de lagere school was aardrijkskunde en ik was gek op blinde kaarten en landen met hun hoofdsteden opzoeken.

Mijn keuze na het middelbaar was snel gemaakt, ik ging toerisme studeren in Brugge. Na twee jaar mocht ik eindelijk stage doen en op dat moment is er een andere wereld open gegaan. In 1985 ben ik beginnen werken. De eerste verre bestemming die ik bezocht, was Mexico City en ik mocht zelfs in first class vliegen!

Dé bestemming naar mijn hart is nog altijd Zuid-Afrika. Het is een land dat je kan blijven bezoeken, omwille van zijn gevarieerdheid, mooie landschappen, relaxte sfeer en lekkere keuken en wijntjes. Hoewel Namibië misschien dan toch nog dat ietsje meer heeft. Nergens op aarde heerst zo’n rust en is de natuur zo overweldigend. Opstaan te midden van de nacht en buiten staan in the middle of nowhere, dan voel je je klein met al die sterren, de melkweg,… en de stilte, die wij hier niet meer kennen.

Alle natuurbestemmingen zijn mijn favoriet – de imposante Rocky Mountains in Canada, The Outback in Australië, de jungles in Borneo, de Okavango Delta, de Drakensbergen en de overweldigende natuur in IJsland...

Hoog op mijn verlanglijstje staan Antarctica, Patagonië, Nova Scotia, Yellowstone, de gorilla’s zien in Oeganda, de Zijderoute en Oman.


De memories for life van Katrien: Zuid-Afrika en Botswana.

 

Zuid-Afrika: een buitenbeetje in Afrika

Op het uiterste puntje van het continent, zijn Zuid-Afrika reizen een uitstekende introductie tot Afrika. Zuid-Afrika is een divers, onbeschrijflijk mooi, en reusachtig land - vergelijkbaar met de grootte van Frankrijk en Spanje samen. Een rondreis in Zuid-Afrika biedt enorme variatie.

 

De ultieme safaribestemming!

Botswana heeft alles. Het is de ultieme safari bestemming waar er nooit een tekort aan wildleven zal zijn. Maar Botswana reizen zijn veel meer dan dat. Van de dramatische zoutpannen in Makgadikgadi tot de machtige Okavango Delta, u bent terechtgekomen in het natuurparadijs.