Menu

Mysterieus Matera

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Italië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Basilicata is nog een vrij onbekende regio bij toeristen, maar dat geldt niet voor Matera. De stad werd in 1993 als eerste plaats in Italië op de Unesco-werelderfgoedlijst geplaatst en was in 2019 nog de Culturele Hoofdstad van Europa. Toch is het in Matera nog niet over koppen lopen, en dat draagt bij aan de charme en authenticiteit van de stad!

Matera ligt boven een indrukwekkende kloof en is vooral bekend om zijn bijzondere grotwoningen – sassi – gehouwen uit tufsteen. De sassi vormen een soort stad onder de stad en vele worden nog steeds bewoond of gebruikt als restaurant, museum of zelfs hotel.

Tijdens uw rondreis in Italië brengt u samen met uw privégids een bezoek aan deze unieke, betoverende stad. Combineer met een bezoek aan Craco, het dorp van de eeuwige stilte. Het dorp wordt niet meer bewoond, waardoor er een spookachtige sfeer heerst. Een wandeling door de verlaten steegjes is enkel mogelijk onder begeleiding van een gids. Een unieke ervaring!

Steekt u liever de handen uit de mouwen, dan is een broodworkshop in Altamura een aanrader. Pane di Altamura, zoals het brood heet, heeft een officieel keurmerk, de hoogste eer die een Italiaans brood kan halen. Vergeet zeker niet te proeven van dit overheerlijk brood met harde korst en zachte vulling.

  • Reizen naar Italië Italië
  • Hoofdstad Rome
  • Munteenheid Euro
  • Tijdszone UTC +2
  • Taal Italiaans

Enkele foto's


Beleef Mysterieus Matera

Amazing honeymoon in Basilicata & Puglia

Sprookjesachtige romantiek in Zuid-Italië

Amazing familiereis in Basilicata & Puglia

Avontuur in het ongerepte zuiden

Amazing Basilicata & Puglia met z'n twee

Unieke cultuur & heerlijke gastronomie

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Italië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak