Menu

Authentieke proeverijen in Zuid-Italië

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Italië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Culinaire liefhebbers moeten zeker eens een bezoekje brengen aan Puglia en/of Basilicata in het zuiden van Italië. Hier geniet u van lokale, verse en vooral overheerlijke producten in een prachtig landelijk kader, in een authentieke masseria of een lokale boerderij.

Breng een bezoek aan een olijfgaard en ontdek waarom de olijfolie in deze streek wordt beschouwd als een van de allerbeste. Ga samen met uw gids op ontdekkingstocht in het wijnwalhalla van Puglia: de streek in en rond Salento is het kloppende hart van de wijnproductie in de regio. Combineer een bezoek aan de wijngaard met de verkenning van de oude ondergrondse kelders. Sluit af met een interactieve burrataproeverij, een zachte Italiaanse kaas die zijn oorsprong kent in Puglia.

In het nationaal park Appennino Lucano in de regio Basilicata kan u op truffelzoektocht, een delicatesse! De beste periode is afhankelijk van de soort truffel. Van oktober tot december heeft u het meeste kans om de zeldzame witte truffel – trifola – te vinden, terwijl de zwarte truffel meestal in de winter voorkomt. Al is er ook nog de scorzone, of zwarte zomertruffel, die – zoals de naam doet vermoeden – in de zomer te vinden is.

Wil u zelf de handen uit de mouwen steken? Dan leggen wij met plezier een kookworkshop met een lokale chef voor u vast, waarna u geniet van uw eigen creaties.

  • Reizen naar Italië Italië
  • Hoofdstad Rome
  • Munteenheid Euro
  • Tijdszone UTC +2
  • Taal Italiaans

Enkele foto's


Beleef Authentieke proeverijen in Zuid-Italië

Amazing honeymoon in Basilicata & Puglia

Sprookjesachtige romantiek in Zuid-Italië

Amazing Basilicata & Puglia met z'n twee

Unieke cultuur & heerlijke gastronomie

Amazing luxe shortbreak in Basilicata

Kennismaking met het authentieke Italië

Amazing luxe shortbreak in Puglia

Verblijf in het prachtige Borgo Egnazia

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Italië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak